Danas je Čet Jun 19, 2025 9:13 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 27 28 29 30 31 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 9:03 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 7:01 pm
Ja sam ove godine 80% ribolova obavljao u nedozvoljeno vreme-noću. Znači dozvola u to vreme ne pomaže. Puno ribolovaca isto peca noću, znači automatski su u prekršaju imali dozvolu ili ne.
Nešto se lomim da ove godine ne vadim dozvolu, nego da peđem 100% noću da pecam, ionako samo tad imam vremena.
Ove godine u NS mi niko nije tražio dozvolu, prošle godine samo jednom.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 9:39 am 

Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:07 pm
Kolega ishmeris
Ne trazim ja nizakoga izgovor niti razlog za kupovinu ili ne.
Vasa stvar. Ali ako kazete javno e necu ili e nemojte onda je to statement-izjava.
Super. A zasto ne?
Mislite kad porastu bucovcici kupicete dozvolu?
Znate,vodio sam 3 od 10 najjacih glumaca Srbije u ribolov. Uzivali su cak je devojka Vuka Kostica uhvatila bucova od 5,5kg prvi put uzela stap ribolovni u ruke( evo kolega vodim vas na mesto).
Prvo su me pitali I kupili dozvole. A znate koliko puta su isle do sad u ribolov? Nikad pre.
Kad shvatite rec licna odgovornost e onda mozemo da razgovaramo Ali mislim bez obzira sto ja svake godine kupujem zbog sebe dozvolu da niko na ovom forumu ne zna bolje od mene sta to znaci. Licna odgovornost i doprinos drzavnom interesu.Razumem vas bes jer je opravdan stanjem na vodi. Katastrofalno.
Necu vam vise nista pisati jer 80% ljudi nece da kupi dozvolu pa trazi razlog u drugome.
Stvar licnog opredeljenja I licne ( ne) odgovornosti.
Ovim kolega apsolutno ne kazem da ste to vi I nikog licno ne pominjem.
Licno je bezveze. Bolje popiti kafu,popricati odpecati..... :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 10:31 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:02 pm
^
I ja se druzim i sa onima koji kupe a i sa onima koji ne kupe , :P isto kao i ti. Meni je unutrashnji mir najvazniji, a uzgred i drzava se ogrebe... :wink:
8)
PS
Samo u chamac kod mene - samo sa matrikulama, he he

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 10:39 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 7:01 pm
Zbog ličnog osećaja odgovornosti sam I uzimao dozvolu, ne zbog kontrole, kao što sam I naveo.
Ali taj lični osećaj odgovornosti polako je pregazio tenk zvani "loš zakon-divljaštvo". Verovatno ću na kraju izvaditi dozvolu, jer volim da pecam na miru, ali stvarno čovek po..izdi, kad mu na mestu na kom je pecao godinama osvanu kućiCE (vise njih) privrednih ribolovaca, lovokradica. Pričamo o terenu na Šangaju kod signala, Novosađani će znati.
Pecanje bez dozvole je veliki rizik, što zbog drakonskih kazni, što zbog pucanja živaca kad naiđe kontrola I svađe sa njima. U trencima afekta čovek može svašta da uradi. Najbolje je kupiti dozvolu i ćutati. Malo se gurati sa ribokradicama, ili sa drugim pecarošima pecati rame uz rame na iole boljim terenima. Ili pali kola pa idi 100 km da vidiš ribu.

Mada je činjenica da treba krenuti odatle da svaki zakon treba POŠTOVATi ma kakav on bio,i to bi trebali da radimo svi. Pa onda da taj loš zakon polako menjamo. Tako se radi to u ozbiljnim društvima. Ups,pa mi živimo u Srbiji koja je daaaleeeeko od nekog ozbiljnog društva, I pravno uređene države. Otud I ova polemika....

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 11:15 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Najgora stvar je sto i drzavni organi kazu,jeste zakon je los ali mora da se primenjuje...............a obicni ljudi su daleko od toga da mogu nesto da promene.......nema mehanizama za to....
tako da losi zakoni i dalje ostaju.......mnogi se u praksi ne primenjuju, i sve je u sustini isto.....kao i pre 20 god,
Moze li neka dobra inicijativa da potekne od recimo,ministarstva,ili samo "baza" mora da savije ledja.....mogu li oni da pokrenu neku inicijativu i predstave je nama!!!
Za promenu.....neku...
A sto se tice dozvola,ja ih kupujem stalno od 90-i neke,i boli me briga sta ko misli i da li ima dozvolu ili ne....nikada nikoga nisam pitao da li je kupio dozvolu ili ne.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 11:22 am 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
svako ovde kupuje dozvolu da nebi morao da ubije ribocuvara kad bi krenula rasprava...ja dozvolu imao poslednjih 30 i kusur godina,skoro sam bacio 5 pijonirskih dozvola zute boje,samo clanska karta tj.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 11:25 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
A što bi se raspravljao sa ribočuvarem? Taj što te sretne na vodi bar radi neku kontrolu. Ja bih se raspravljao sa onim koji u radno vreme sedi u kafani.

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 11:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
amin :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 12:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
Raspravljao bih se da ga pitam gde si protekle 2 godine...i kad prodje prolece kada cu te opet videti...? itd itd itd itd...

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 19, 2013 1:28 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Nema to veze sa njim druže, već sa njegovim direktorom. A zakon tako "fantastično" uređuje obaveze korisnika da vlasnik privatne firme koja čuva vodu nema mnogo motiva da šalje ljude kolima ili čamcima na vodu i samo pravi trošak za gorivo. "Sedi tu u klubu i pij pivo, tebi bolje jer ne radiš ništa, meni bolje jer ne praviš trošak."

To tako genijalno smislili Dulić i ekipa saradnika (od kojih neki i dalje sede u ministarstvu), trebaće godine da prođu da se to razbuca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 27 28 29 30 31 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris