Danas je Uto Jun 17, 2025 5:54 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 39 40 41 42 43 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 11:11 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:42 pm
Sad ću da vidim malo šta rade Vidre iz Kraljeva.
Nije loša ni Kanjiža.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 11:14 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
yopatami napisao:
Zgodan je momenat da damo novac udruženju koje ga troši za dobro svih nas.

Odlična ideja!

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 12:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
@ zmajstrasni - upravu si ti sve sto pises, ali fakticka situacija je takva da je sad clanarina na dobrovoljnoj bazi,
pa nek svako ceni kako misli da je dobro.
Ima udruzenja u kojima su ljudi clanovi ne samo zbog vadjenja dozvola.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 2:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Pa to i kontam. Udruženja bi trebalo nešto i da rade, a ne samo da grupa privilegovanih ide na takmičenja od članarine.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 4:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
Sta mi vredi ako udruzenje u kanjizi dobro radi kadnemogu tamo da kupim dozvolu i platim clanarinu ...

ili ipak mogu?

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 4:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Samo u mestu prebivalista. Zakonom smo osudjeni na to.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 4:59 pm 
Korisnikov avatar

Kupiš dozvolu u svom mestu,a članarinu uplatiš klubu u Kanjiži.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 5:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
aha ... razumeo

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 7:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Iako se zarekoh da ovde ništa ne pišem zbog određenog, ipak zbog :arrow:
Vucha napisao:
Sta mi vredi ako udruzenje u kanjizi dobro radi kadnemogu tamo da kupim dozvolu i platim clanarinu ...

ili ipak mogu?
Kad je već Kanjiža u pitanju, mogu ti reći da imamo skoro 1/3 članova "sa strane" i nema nikakvih problema!
Zakon kaže: "Dozvolu za rekreativni ribolov lice kupuje u mestu prebivališta. " Nigde se ovim ne kaže da MORA kupiti u mestu prebivališta ili šta ako ne kupi tamo!? Dozvola je jedinstvena, a na obrascu ne stoji gde je kupljena (ima samo M.P.distributera)- dakle važi!
Više se radi o rabatu koji udruženja dobiju od korisnika na ime prodaje/distribucije dozvola! Ovde se lažno provukla teza kako su udruženja samo "trafike" za prodaju dozvola, što uopšte nije tačno (ili je tužno ako neka jesu). Taj rabat se u zavisnosti (od dogovora sa korisnikom) kreće između 300 i 1000 dinara po dozvoli, dakle nije mala cifra! Svaki član koji kupi dozvolu od Udruženja uz člansku kartu, “donosi” istom do 1500 dinara!
Ustavni sud je (po meni) više reagovao na pojavu da su, na primer, neke prodavnice ribolovačke opreme stvorile/registrovale fiktivna udruženja i na taj način ubirala taj rabat, a nigde Godišnje skupštine, aktivnosti, dok je novac "odlazio" na nepostojeća i nikad održana takmičenja i aktivnosti- dakle u džep! Isto tako, vidim da su mnogi nezadovoljni radom lokalnog udruženja, te je sasvim u redu da se kupi dozvola a da pojedinac nema obavezu (plaćanja) prema takvom udruženju. MEĐUTIM, gašenjem udruženja gase se i poslednji legitimni glasovi ribolovaca. Sjajno :lol: ! Već vidim i ovde na temi pitanja "A gde mogu da kupim dozvolu bez članarine?", čime je neko uštedeo pola voblera ili kesu primame za belu, umesto da se ljudi, pre svega mladi koji su nezadovoljni, aktiviraju, smene letargično i nezainteresovano rukovodstvo i pokrenu neke aktivnosti ka boljitku u okviru svoje zajednice...
Da sam na mestu nadležnih, sve koji nisu članovi nekog udruženja bih s pravom pitao: "A jeste vi ti koji su spremni da se ujedine i urade nešto da na vodama bude bolje!?". Umemo da sektašimo i dižemo bune, a kada treba zasukati rukave- svi junaci nikom ponikoše...

Imao sam pitanje na pp- kako znati na koji način se novac troši u udruženjima?
Dakle, udruženje ima žiro-račun na koji idu svi prihodi od članarine, rabata na dozvole, od izdavanja u zakup kabina, vezova za čamac, restorana, donacija itd. Udruženje ima blagajnika koji može da podigne novac, a pravo potpisa ima predsednik! I SVAKI DINAR mora biti opravdan odnosno "pokriven"! Kojih sam samo problema imao što sam izgubio fiskalni račun za meso u pasulj za takmičenje Sekcije 8) ... Tu su još i troškovnici za takmičenja, putovanja delegata na sednice, obnovu objekata itd. Ključno je da se Završni račun predaje Skupštini i ona treba da ga izglasa- usvoji! Dakle, svaki član udruženja ima pravo da se javi i postavi pitanje "zašto ovo-zašto ne ono?". "Zašto toliko para za to takmičenje? Želimo da izglasamo da ono dogodine ne bude!", "Zašto ODJEDNOM toliko para za (neku) Varaličarsku sekciju!?" :wink: "Od sada želimo ovo, ne želimo više ono..."
Recimo, sad u četvrtak imam sastanak Komisije za objekte a zatim i Uparvni odbor upravo zbog predstojeće Skupštine! Znači itekako je prpa svima ko će šta reći i ko je kako radio u prethodnoj godini! Ali o tom po tom... Pored toga, na Skupštinu mi dolazie i predsednik i potpredsednik RSV-a, dakle KORISNICI lično! Zamalo ispade s*anje prošle godine kad izađoh za govornicu...Ko još ima priliku da se s korisnicima pogleda oči u oči pa još pred kamerama i na domaćem terenu!? Nije tada ni njima sve jedno....
I nije tu bitna Kanjiža, daleko bilo, već svakog ko tako ili slično radi treba podržati, a ko ne radi savesno ugasiti ili naterati da radi savesno

Suština jeste da pravo slobode na udruživanje garantuje Ustav, i niko udruženja ne može da zabrani! Ako smo već nadležnima gurnuli prst u oko Bojkotom i rešili su da gašenjem udruženja isključe svaku mogućnost da se to ponovi (uzgred, da je čitava priča tada išla preko udruženja bila bi legitimna i mnogo efikasnija), možda bismo trebali U INAT sada svi da budemo članovi po 3 udruženja, da osnivamo nova, pa da udružujemo udruženja, pa pravimo regionalna Udruženja, pa asocijacije sa drugim udruženjima iz srodnih oblasti (sa lovcima recimo, koji su više nego dobro organizovani) i na kraju tako dobijemo - nacionalni FRONT u borbi za očuvanje...
Ali nemojmo se mučiti! Znam, ne postoji volja nadležnih, teško je, dugotrajno, mukotrpno, nesigurno... Nastavimo bolje da se delimo na šarandžije, plovkaroše, varaličare.... Ma podelimo i varaličare na džigeraše i vobleraše! A jednom će valjda biti bolje, jer na kraju krajeva - nada umire zadnja!

Pozdrav svima i praštajte!

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 7:43 pm 
Korisnikov avatar

Možemo li posle četvrtka ovde imati neki izveštaj sa sastanka Komisije za objekte,a kasnije i sa Upravnog odbora,kao i sa Skupštine?
Lično sam zainteresovan kao budući član.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 39 40 41 42 43 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris