Ivaninja napisao:
Evo primera, ja iz Bora hoću da pecam na Temskoj pastrmku, moram da odem u Pirot da bih kupio dnevnu dozvolu negde tamo gde prodaju pa da se onda vraćam unazad ko zna koliko km da bih pecao...logično zar ne??!!! Mi smo jedna od najusranijih evropskih zemalja i to je tako...u tom kontekstu, sasvim je logično
da se vozikam tamo-vamo da bih kupio jebenu dozvolu...e dok god je to nama logično, nema nam pomoći...kao što je sasvim prihvatljiva stvar da ne možeš da kupiš dnevnu dozvolu na vodi...
Pravo je aproksimacija života i jednostavno ne može da predvidi sve situacije, ali ono što je očigledno i logično ne bi trebalo da se posredno tumači nego da jasno piše i onda tu više nema nedoumica...ovako smo prepušteni našoj dezorganizovanosti...evo, ja neću da kupim dozvolu ove godine pa se, ako budem živ, kuckamo krajem godine da javim kako sam prošao...pozzz
Sent from my 23030RAC7Y using Tapatalk
Kupovina dnevne ili visednevne dozvole ne funkcionise tako... ne moras da ides u Pirot ako zelis da je kupis, nego se samo najavis da ces tog i tog dana biti na vodi i na toj lokaciji...ti lepo izadjes na vodu tog dana pecas i neko od ribocuvara ce izaci na teren, pogledati ti identifikaciju (licnu lartu, da se uveri da si ti zvao) i napisati dozvolu... mislim da sada koriste bele kartoncice, ranije su koristili samo priznanice...
I jos jednom takvo je pravilo i tako bi trebalo, godinama sam vadio dnevnu dozvolu kod dva korisnika (visednevana je skoro uvedena od pre par godina, olaksala bi mi mnogo), a praksa je nesto drugo (sto zavisi od stava korisnika), neko ce hteti neko nece hteti da ti napise dozvolu ako te sretne na vodi bez iste, a da se nisi prethodno najavio.
U svakom slucaju, niti