Danas je Sre Jun 18, 2025 9:35 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 54 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 5:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Nisam ja nikakav decko vec otac dvoje dece koji se bori da istu odgaji u pravedne i postene ljude a ako budu citali ono sto ti pises i ugledalise na tebe to svakako nece biti ni moja a ni tudja deca.

Ti si napisao ovo >takvih demagoga imamo punu skupstinu ,jos jedan nam ne treba< a da li si se zapitao da li ti sa takvim misljejem trebas ovom narodu.
Posto vidim da ti se ne svidja borba putem stampe i medija bar mi reci cime ces ti da se boris, time sto neces kupiti dozvolu? Da nece mozda da rusimo skupstinu?
E sinko moj samo ces popiti prijavu a neki nesavesni ribocuvar ce na tebi zaraditi dodatne poene.

I da ti napmenem kad si vec pitao sta sam ja uradio do sada, isao sam mrezarosima kuci da im licno zapretim da ukoliko ih jos jednom vidim da cu ih licno strpati u zatvor,za sta su ipak moras priznati potrebna muda.

Toliko od mene, u ovoj temi me vise nema.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 5:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Patriota, sine, junache, patrioto, ne dash na novcanik, ako sine.... ako.... To je pravi pristup... I ja se odjavljujem, odo da radim nesto pametno, za promenu :?

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 5:38 pm 

Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:46 am
Pozdrav drugari!
da vam se pridruzimi na ovom forumu mada se ista stvar desava i na "Vukovima s dunava". Dakle u zemlji srbiji to izgleda bas ovako, kad treba neka muka da se dozivi oma se posvadjamo i onda niko ne uradi nista...Ja cu dozvolu izvaditi a ko god ne izvadi jer je nezadovoljan stanjem 100% ga podrzavam, jednostavno ja nemam stomak da se tresem bez dozvole, eto kukavica sam. Medjutim to neznaci da necu koristiti neka sredstva meni primerena da izrazim svoje nezadovoljstvo i pokusam da uradim nesto na boljoj buducnosti. Shodno tome smatram da dajemo aoutogol kad se izmedju sebe prepiremo. Zelim jos da kazem da ako neko hoce da kuca na neka vrata institucija i ta dozvola mu je neka referenca. Ovo kazem jer je ocigledno da nemozemo da se samoorganizujemo pa da se onda predstavimo kao grupa gradjana NVO ili......Dakle ako neko pojedinacno (sto je jadno mora se reci) dodje u situaciju da negde nesto kaze ta dozvola mu je neka legitimacija ipak

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 6:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 10:24 pm
Ja kad izvadim dozvolu za nesto (npr. dozvolu za upravljanjem motornim vozilom) onda i ocekujem da upravljam istim a ne da mi stoji za ukras , moj primer: volim ali bas volim pecanje pecam od desete god. poslednjih 10 god uglavnom varalicarenje , i sad , kupi stap , kupi masinicu , kupi strunu, varalice.... :roll: ko je bio na smudjijadi u mitrovici zna teren , ako ne iskidas 10 tvistera ili cega god za jedan izlazak nisi nista uradio , smudja mozes da upecas samo u jesen i to jako tesko , to znaju svi koji pecaju u SM , teren oko i u SM su rasturili sa mrezama i strujom , leti i u prolece mozes komotno da sednes i da places sem nekog bucovcica mozes da uhvatis jedino goluba :roll:(bele ribe ima to se moze uhvatiti ) , pa sad , dodjes i pokidas varalice strunu ,koliko to sve kosta , jbg ocekujes da dobijes nesto za uzvrat ako si vec nesto ulozio , svoj trud , vreme , i na kraju novac koji nije zanemarliv u ovom slucaju ,i sve to nizasta , da je Sava kao Dunav , barem u delu gde ja zivim i da mogu da se napecam kao covek , da se razumemo ja ni jednu ribu nisam odneo kuci ,hocu samo da pecam da uzivam , platio bih dozvolu ne 5 hiljada nego 25, sad ce mrest jos malo , smudja unistise grabuljanjem , zna se gde zna se ko ..sve se zna ali se nista ne preduzima ... znam da nije dobar primer glumiti mangupa kao ja necu da kupim dozvolu , ali sto je dosta dosta je ,ako cu vec da platim platicu za mesto gde ima ribe i gde moze da se peca,par njih (ribara)lepo zive od krivolova a ti gulijo kupuj shimana i daiwe i kojekakve pizdarije pa se manekenisi a ribe nigde ,drzava je trulex pojedinac nista nece promeniti a ni ovo baljezganje na forumu , al eto da se kaze malo sta kako i zbog cega :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 9:26 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:21 pm
Za sada je 65% prema 35% :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 10:47 pm 
povratnik

Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 5:07 pm
isako napisao:
Nisam ja nikakav decko vec otac dvoje dece koji se bori da istu odgaji u pravedne i postene ljude a ako budu citali ono sto ti pises i ugledalise na tebe to svakako nece biti ni moja a ni tudja deca.

Ti si napisao ovo >takvih demagoga imamo punu skupstinu ,jos jedan nam ne treba< a da li si se zapitao da li ti sa takvim misljejem trebas ovom narodu.
Posto vidim da ti se ne svidja borba putem stampe i medija bar mi reci cime ces ti da se boris, time sto neces kupiti dozvolu? Da nece mozda da rusimo skupstinu?
E sinko moj samo ces popiti prijavu a neki nesavesni ribocuvar ce na tebi zaraditi dodatne poene.

I da ti napmenem kad si vec pitao sta sam ja uradio do sada, isao sam mrezarosima kuci da im licno zapretim da ukoliko ih jos jednom vidim da cu ih licno strpati u zatvor,za sta su ipak moras priznati potrebna muda.

Toliko od mene, u ovoj temi me vise nema.

ma ja se tebi divim stvarno ....samo ti uci decu da budu postena pa kad budu gladna onda ce da ti kazu ....e moj tata koja si ti budala da si me ucio drugacije sad ne bi bio gladan .....druze zivis medju ajkulama tako se i ponasaj .........

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 21, 2011 11:22 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Pa zar baš to nije ono što neko pomenu "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se" ? Mislim na taj život medju ajkulama....
Ja sad moram da pitam nešto, kakva je razlika ako jedan broj ribolovaca ne kupi dozvolu? Šta se menja? Jel grabuljaši i ostala ekipa imaju dozvole? Jel je moj glas manje vredan ako kupim dozvolu? To znači da sam se predao? Da sam glup? Da podržavam lopovluk?
I još nešto .... ok bojkot. Niko ne kupi dozvole, i šta onda? Šta mislite da će da se desi? Odjednom blagostanje? Sve će da procveta, riba će da se mresti dva puta godišnje, svi će da vraćaju ribu u vodu, poribljavanje će da se vrši direkcion sa nebesa?? Nije čini mi se baš tako.
Jedini način je da se legalno deluje, izgleda i nažalost nikako drugačije. Možda da se oformi neko udruženje ribolovaca gde će maltene jedini cilj biti uticanje na promenu svesti kod ribolovaca i legalna borba protiv svega što je loše u sportskom ribolovu. Okupiti stručne ljude, uticajne ljude, mnooooogo ribolovaca, i onda redom. Ne mogu da nas ne čuju. Na televizije, praviti emisije, pisati po novinama, ići u ministarstvo...... Jedino će legalno osnovanu organizaciju sa mnoooogo članova saslušati. Ništa na prečac ne postižemo. Ja ću prvi da potpišem gde treba, i daću još 10000 ako treba da bi se snimila emisija, napravio materijal kojim ćemo svima da zapušimo usta, i da - KUPIĆU DOZVOLU ! Jer sam jedino tako legalan i čist pred zakonom.

I naravno, treba imati alternativu za ovaj haos koji vlada sada, treba imati plan, a za to nam trebaju stručnjaci i ugledni ljudi.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 21, 2011 11:52 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 5:26 pm
kolege od toga da bojkotujete dozvole imate samo stetu po vas novcanik.Situacija jeste ocajna na vodama,ali posle pet dana posla i za vikend dodjem da odmorim i uzivam treba da se svadjam sa nekim kretenom sto nemam dozvolu i da ja njemu objasnjavam kog treba da juri.
Pa makar cele godine nista ne uhvatio tih 4-5 sata nedam nikom. Pa ne zavisi nam zivot od ribe nekad ima nekad nema.

Bistro svima

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 21, 2011 12:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 11:46 pm
mislim da je kupovina dozvole jedan od puteva ka onome cemu mi stremimo a to je normalizacija stanja na nasim vodama.ove godine sam isao na vbk dvadesetak puta,malo je puta bilo da slavisa nije dosao.sad se vec dobro poznajemo i sta da mu kazem kad me pita za dozvolu.da strajkujem ili sta,uglavnom kad on prodje obalom ili camcem 30 posto ljudi ode sa vode naravno oni koji nemaju dozvole.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 21, 2011 3:07 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 1:29 am
Cuo sam pre par dana da su u jednom gradu u Srbiji ljudi organizovali peticiju da se promeni ime neke ulice. Pored klasicnog skupljanja potpisa po ulicama vlast im je prihvatila i peticiju na facebook-u.
Sada ja Vas sve pitam da li za pocetak da otvorimo jednu grupu na Facebooku gde bi se prijavljivali svi kojima je stalo da se nesto promeni, sa svih sajtova u Srbiji, pa kada grupa skupi kriticnu masu izadjemo pred lokalnu vlast sa konkretnim ciframa besnih ribolovaca. Mnogo je lakse i dogovarati se preko grupe....
Sta mislite?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 54 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris