Danas je Sre Jun 18, 2025 8:00 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 90 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najava
PostPoslato: Sre Avg 12, 2009 1:40 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Hvala! :)

Dve izmene na naslovnoj:

Slika

Skupio se pozamašan broj priloga (nekih 23-24!), pa će broj strana biti nešto veći od planiranog, a samim tim i veća cena štampe. Zato cena + 20 din.

Rekoh da se prvi broj planira sredinom septembra, ali će se na nekim trafikama verovatno pojaviti tek 20-25.09. U tom svetlu Oktobar 2009. na naslovnoj zvuči logičnije od pređašnjeg Septembar 2009. Bolje da izgleda da se pojavio 5 dana pre roka, neko sa 25 dana zakašnjenja! :mrgreen:

Poslednja izmena od Goci u Sub Sep 05, 2009 2:52 am, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Avg 12, 2009 11:51 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 11:28 pm
Goci, ja i dalje cekam da dodjes kod mene u banku da otvorimo racun i da uplatim jubilarnu prvu pretplatu :wink:

I firmly believe that any man's finest hour, the greatest fulfillment of all that he holds dear, is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle - victorious.

Vrh

PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 1:55 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

He, he, Dućka ti si zvanično prvi registrovani pretplatnik, i tako će i ostati, a za samo plaćanje ne brini - tamo negde početkom septembra.

Odosmo Sale i ja u subotu na zasluženi godišnji odmor - predhodna dva meseca smo crkli od posla. On se vraća krajem avgusta, a ja početkom septembra, i odmah krećemo da radimo prelom prvog broja.

Do tada bih zamolio drugare forumaše da lepe slike za Galeriju ulova, sa malo propratnog texta, kao i izveštaje za Stop ribokrađi (sa malo propratnih slika) šalju na spinandfly@gmail.com.

Odoh ja da spavam, popio sam malo više piva. :oops: Upravo dođoh sa proslave gde smo vlasnika moje programerske firme, Šveđanina Sema, verili za našu Nišliku. Doveo je čovek i Šveđansku svitu, a ja sam jednog od njih uspeo da naučim da igra užičko kolo. :D

Naučio iz cuga, majke mu ga Šveđanske. Meni svojevremeno trebalo 3 svadbe da naučim korake... :oops:

Ajd u zdravlje!

Vrh

PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 10:53 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:20 pm
Ajd uzdravlje i lepo se provedite :wink:

PS - jel nosite oružje na odmor :lol:

Oskar Vajld

Vrh

PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 11:46 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Fala! :)

Inače ne idemo zajedno, ali igrom slučaja krećemo istog dana.

Ja od oružja nosim lap top - da uredim još par textova koji prostigoše u protekla par dana, i varaličarac - da uhvatim lampugu, ako ta beštija reši da zađe u taj deo Egejskog mora (a krajem avgusta to redovno čini... 8) ).

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 14, 2009 3:53 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Bravo za celu ekipu koja je krenula u ovaj, moram da kažem, nimalo naivan poduhvat. Svaka čast momci, entuzijazam je pokretač svega. Verujte mi, ja radim iz entuzijazma nešto već bezmalo 7 godina. Nikad dinar nisam video, a iza sebe sam ostavio dosta toga. Nikad se nisam pokajao, nikad mi nije bilo krivo. Niko nije stajao iza nas u samom startu, a pogledajte samo koliko ljudi vas podržava. Može to da ne znači ništa, ali sa strane satisfakcije ............ nema bolje stvari.
Samo napred !!!!

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 18, 2009 7:06 am 

Pridružio se: Čet Mar 13, 2008 7:50 am
Momci samo napred!

Vrh

PostPoslato: Čet Avg 20, 2009 10:19 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Dve male sugestije za naslovnu stranu. Onaj efekat savijenog papira iz fotoshopa se nikada ne stavlja ako je podloga ispod tog efekta u boji, vec iskljucivo ako je podloga bela, kada dolazi do izrazaja. Inace, sam efekat je lep na ekranu, ali na papiru izgleda lose, pa vise lici da ima neka rupa na stranici. Ovaj kosi natpis sa cenom treba izbegavati na levoj strani, jer obicno kada stoje novine na trafici je ta strana pokrivena. Taj efekat se obicno stavlja na desnu stranu i posto je efektan, na njega se ne stavljaju nebitni podaci, kao sto je cena, vec se obicno stavlja neka najava koju urednistvo zeli posebno da izdvoji. I trece, sto je vise stvar ukusa i licnog izbora, na dnu se obicno stavlja teza boja, da "zatvori" stranicu, tako da se obicno radi kontra od onoga kako ste vi stavili - crvena boja za podlogu a zuta slova, iako su bela slova bolji izbor, jer je kontrast veci. Ova crvena boja i nastaje prilikom mesanja zute boje i magente, pa je zato kontrast manji. Na ekranu je zuta boja lepsa, ali u stampi su bela slova sa crnom senkom mnogo efektnija. Sve u svemu, ja bih smanjio font ispod glave i tu stavio cenu i broj 1. Sama glava novina je na dobrom mestu, pa bi umesto kose cene najbolje bilo da se stavi bar-kod, za koji, ako vec niste, morate podneti zahtev Narodnoj biblioteci Srbije, gde cete dobiti i cip, pa ce vam porez na novine biti 8 posto. Bar kod ovde gde stoji mnogo strci, pogotovu bela boja na zutoj. Mozda bi bilo bolje da glava casopisa sa trakom nesto nize stoji, kako bi ostalo mesta da se stave veca slova za najavu teksta. To je vrlo bitno mesto na novinama, jer ako stoji na vertikalnoj polici u trafici, tada se uglavnom samo i vidi gornji deo novina i jedan deo glave. Pogledajte na trafici pa cete videti, ima nekoliko bitnih zakonitosti prilikom pravljenja generalnog izgleda naslovne strane, koje su uslovljene prakticnim razlozima kako se novine ili casopisi citaju i stoje u trafici. Ja, inace, volim ove kombinacije crveno, zuto i zeleno, jer tada naslovna strana izgleda mnogo vedrije i cistije. Posto vam je svetlo zelena pretezna u ovom broju na naslovnoj strani, slobodno probajte da i neka traka za natpis bude tamno zelena, odlicno ce se uklopiti. Primera radi, donja traka moze da bude jaka zelena, a slova da ostanu zuta. Inace, neka je sa srecom, trebace vam puno srece, ja se tim poslom bavim 20 godina i bolje je da o tome i ne pricam.

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 21, 2009 12:21 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Toni hvala puno na korisnim sugestijama! :)

Proslediću ih dizajneru Lazzi, pa nek on lupa glavu! :) Ja sam skontao ovo vezano za vidljiv deo naslovne kad stoji na trafici, ali već ovo cijan, magenta i žuta mi zvuči ko lov španske pastrmke u potocima Pirineja (mada bih se tu još i snašao). :mrgreen:

Pozdrav sa mora!

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 21, 2009 12:22 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:23 am
toni napisao:
...
na dnu se obicno stavlja teza boja, da "zatvori" stranicu, tako da se obicno radi kontra od onoga kako ste vi stavili...

,,,
kao vd:
slozio bih se sa ovim potpuno, a i sa necitiranim delimicno :lol: .
Fakat je kompozicija "nestabilna" u ovoj zutoj interpretaciji trake, i fakat prosecnog ribolovca "boli uvo" za teoriju boja, uravnotezenu kompoziciju, valer...no valja razmisliti/razmotriti ove sugestije.
8)
...
kao "forum staff":
gornji post neka komentarise onaj ko poznaje materiju.
Ko bi da daje "narodske" komentare, neka samo preskoci (kao da posta nema, te nastavi u zapocetom duhu).
Hvala na razumevanju i saradnji.
...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 7 8 9 10 11 Elipsa 90 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris