zuby napisao:
Ja sam prokomentarisao mjerenje SVAKE ribe i velicinu mladice...bolje je bilo da su dozvolili lov ali 100% C&R nego ovako...
I meni je logično da se riba meri cela, ali zakonodavac je bar bio precizan kako da se meri - da nije toga možda bi neko merio soma sa brkovima

. To što moja pastrmka od 26cm nema meru me ne pogađa toliko.
zuby napisao:
nacionalno blago moze biti i som, smudj i sve ribe kojima dozvolimo da ih ima, zasto napadate uvijek mladicare, vecina ribara iz ravnice masakrira somice i smudjice, ko da su korov, o stukicama da ne pricam jer sam licno na Tamisu gledao "ribare" sa nizom od po tridesetak komada ukupne tezine oko 4-5 kila, e a onda mladicu gledaju na slikama i pametuju o mjerama!
Ja mladicu gledam samo na slikama (bojim se da sve nas ne zadesi ta sudbina), ali ne vidim što ne bih smeo da "pametujem" o merama. Što se tiče ostalih riba sve imaju svoje mesto i sve moramo poštovati. Onima kojima treba pomoć moramo pomoći. Mladica je endem dunavskog sliva, rasprostranjenost joj je vrlo uska, veoma je osetljiva na negativne ljudske uticaje, njena brojnost je pod znakom pitanja ... pa zar nije logično da i mere zaštite prema njoj budu strožije nego kod drugih grabljivica - možda i 100% C&R, kao što si i sam rekao.