Goci napisao:
Svi vi lepo znate da kritikujete, ali ajde da vas čujem kako nešt PREDLAŽETE.
Dakle, vi ste neka vlast i želite zabraniti lov mladice noću...
ZAŠTO bi iko ko sebe smatra normalnim uopšte ZABRANJIVAO noćni ribolov?!?! Navedi mi JEDNU jedinu zemlju u kojoj postoji ovakva uredba i u kojoj je ista dala ikakav pozitivan rezultat. U zemlji gde u najvećim gradovima (BG,NS) LOPOVI, U MRESTU, grabuljaju i KRADU ribu, u CENTRU grada, na 20 metara od policijske "postaje"(to , naravno, nije njihova nadležnost ), U PO BELA dana, lakonski insistirati na zabrani noćnog ribolova-isto je što i štititi populaciju panda na Palićkom jezeru.
Goci napisao:
...Tim stručnjaka je ustanovio da je mladica u Drini ...
Jesi im ti držao sveću-dok su "stručnjaci" timski kontrolisali stanje na Drini?! Ja nisam-niti sam čuo za bilo šta slično.
I ubeđen sam da je motiv kompletne Uredbe bacanje prašine u oči javnosti od strane ćata iz ministarstva o nekoj vajnoj brizi za ovdašnji riblji fond-a sve u cilju opravdavanja smisla sopstvenog postojanja u vremenu kada se sve češće spominje PREGLOMAZAN ministarski aparat i dovodi u pitanje opravdanost postojanja tolikog broja savetnika i saradnika po ministarstvima. Sama činjenica što, umesto da se PRVO u skupštini donese NOVI zakon koji uređuje ovu oblast, pa da se tek onda EVENTUALNO taj zakon doteruje Uredbama (nakon određene primene u praksi i usled eventualnih nedostataka) nevešto se pokušalo ovim kiborgom od uredbe preskočiti jedan korak i na brzinu "napraviti reda". Rogobatni latinski nazivi i uvrštavanje pod poseban režim zaštite ribe za koje 99% ribolovaca nije znalo ni da postoje-samo je providan način da se Uredbi udahne "stručnost". To je isto kao kada bi umesto UGOVORA-prvo počeo da sa pisanjem ANEX-a.NAOPAKO, zlo i naopako!
Još nešto.U svim svojim postovima vezano za uređenje stanja u ribarstvu vrlo konkretno sam naglasio ŠTA bi, iz mog "tupog" ugla gledano, trebalo uraditi. Prema tome, nemoj me svrstavati u red "večitih kritičara bez ideja". Ali, za nepažljive, evo ponovo:
1.
doneti NOVI ZAKON (samo ga prvo treba napisati!)
2.
ustrojiti način finansiranja udruženja, da bi ona onda mogla i
3.
organizovati stručnu čuvarsku službu sa ovlašćenjima SLUŽBENOG LICA.
Sve dok ne bude ustrojen SISTEM u kome kvalitetan ZAKON, a ne nevešto prepisane Uredbe, jasno kaže ŠTA,KO,GDE,KADA i KAKO, i gde profesionalna ribočuvarska služba 24 SATA dnevno 365 dana u godini sprovodi taj isti Zakon-ovakvi laički izleti resornog ministarstva (sve i da valjaju!) ostaće NEUČINKOVITI. Ovako je sve kao u onoj: "Ne laje kera sela radi-već sebe radi!"