Danas je Sre Jun 18, 2025 7:27 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 310 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 31 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 10:15 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
...ma loše je ispalo... Pa još mobilnim... :shock:

Više ne kačim ovde slike, sad si me pokopao! :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 11:53 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 8:08 am
@kockar

eh, ovo je vec bolje !

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 1:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 12, 2008 12:57 pm
Brate kockare, koji je mobilni u pitanju (neki sa manuelnim fokusom rekao bih)? Inače fotke su super. :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 1:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Nokia 5610 , kupljena na 12 rata zahvaljujuci civilnom sluzenju vojnog roka u "Telekomu". Sve slike koje sam postavio na forum su njim slikane.
Nazalost nema manuelni fokus , automatika i priblizavanje na pravu daljinu od "objekta".
Stekam pare za digitalac , skljocao sam pre desetak dana nekoliko sati aparatom od 500+ jevreja i dusha me boli... :D
Potrajace stekanje...

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 1:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 12, 2008 12:57 pm
Ma ti si super, ja sa mojim kršom N70 nikako da ubodem da izfokusiram ono što oću, sve slikam pozadinu ... :cry:

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 3:54 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 10:05 pm
Sto citir'o bouz vise miliona puta: "Ne bije boj svijetlo oruzje,..." (kraj citiranja citata). :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 5:35 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
^boj ne bije vodjena raketa, no boj biju muda u pilota ;)

dakle teorija kazhe da je makro fotografija ona kojoj je uvechanje 1:1(i vecha).
to narockim rechima znachi da je predmet reprodukovan na senzor/film u prirodnoj (ili chak i vechoj) velichini.
to se dakle malo pomerilo, pa tu i tamo od pojave digitalaca se i neki extremni closeupovi - za shta su mali digitalci (chak veoma) sposobni (i bez dodatnih investicija u drugi(makro) objektiv).

znachi shto se mene tiche i svi extremni closeupovi sa ribolovachkom tematikom su o.k.

Goci napisao:
Pa naleteh na njega pri povratku sa klenolova! :mrgreen:

OK, prihvate se kritika, moga' je ići u Svaštaru. 8) U svakom slučaju, cenim da je lepa slika retke zverke vredna pojave i na varke forumu i da ne smeta baš tolko. :wink:

p.s. Cverglana za sada nema u Zavojskom jezeru. Kad stignu, biće ih i u Visočici tik iznad jezera. Puna je larvi insekata, neće to alavi cvergl propustiti.

ma u redu je to. medjutim.... svako od nas ima neku zgodnu sliku. evo ja sam ovu juche prodao za 28$, a uslikao sam je u vojvodini kad smo bili pedro i milan i boshko i ja u akciji... ono...jes' ona sa tamisha, i jes' i simpatichna, ali nije makro, i nije ribolovachka, iako je fakat nastala na pecanju:

http://www.stockxpert.com/browse_image/view/1675041

e sad, problem je shto 5 zanimljivih slika x hiljadu nas, = 5000 zanimljivih slika, uz dopushtenje (i vrlu verovatnost) da su tih nashih 5kom/chlanu zanimljive samo nama, a preostalih 999 - pa mozhda bash neshto i nisu. ili chak i kad jesu, nisam siguran da ljudi dolaze na ribolovachki sajt da bi gledali evo ove moje prasice, ili vech nebitno shta.
dakle kontam da bi bilo vrlo sjajno da se drugari iscooliraju, i da ako nemaju slike vezane za ribolov - ni ne kache slike svega i svachega. evo ovo mi je sasvim o.k. kao makro / ribolovachka fotografija: (moze da se zumira na onoj lupici).

http://www.stockxpert.com/browse_image/view/10326782

http://www.stockxpert.com/browse_image/view/34234341

http://www.stockxpert.com/browse_image/view/3660621

uzgred, klikom na linkove chak ste mi malo i pomogli :)

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 6:14 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
doktor bouz napisao:
dakle kontam da bi bilo vrlo sjajno da se drugari iscooliraju, i da ako nemaju slike vezane za ribolov - ni ne kache slike svega i svachega.

Pa već reko jednom zelenom da se kritika prihvaća i da nećem više kačiti ćoravi praci i slični zverovi pod ribe na makro! :mrgreen:
Goci napisao:
OK, prihvate se kritika, moga' je ići u Svaštaru.

Tako da nisi morao sve ovo kucati, skonta sam iz prve. 8)

Vrh

PostPoslato: Čet Jun 11, 2009 11:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 1:19 pm
Evo nesto i od mene

Slika

Poslednja izmena od sljiva78 u Sre Jun 24, 2009 1:11 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Pet Jun 12, 2009 8:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 9:14 pm
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 310 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 31 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris