Danas je Čet Jun 19, 2025 7:54 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 9:55 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
treba da se evidentira svaka riba koja se upeca. iamš na sajtu ministarstva životne sredine i prostornog planiranja kako izgleda ta sveska u koju se upisuje.
ja tvrdim da je to čista glupost.
kako će da evidentira ulov neko ko peca belu ribu pa upeca svaki dan 5-10 kila. on treba da broji meri i upisuje svaku ribu pojedinačni. idiotarija

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 11:15 am 

Pridružio se: Čet Jul 23, 2009 9:56 am
Treba bar-kodirati belu ribu i posle laganica sa čitačem samo očitaš,nikakva muka. :D

Vrh

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 11:07 pm 

Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 11:19 pm
Mislim da ima još jedna novina, da se dnevne dozvole neće moći kupovati na licu mesta, nego će se morati vaditi dan ranije.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 01, 2010 11:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Kako su smesne te birokrate, nemam reci, vecini ce ta tabela da izgleda ovako:
ponedeljak.......15 manjova od 7-15cm

Sve su spremni samo ribu nisu spremni da cuvaju.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 02, 2010 1:04 am 

Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 12:01 am
Prvi put od vas ovde cujemo ovo za plastfikaciju, ioako je to moja struka ( imam dizajnersko-firmopisacki studio). To se nigde ne spominje kao obavezno. Obavezan je pecat koji zahvata deo slike i to je to!!!!
Cena je 4600, ali ima druga fora, Problem je shto ce sad svi hteti da kategorizuju vodu, i onda ce traziti doplatnu za nju. MAsa ribolovaca koja se nadala da ce sad slobodno pecati ceka resenej u kom ce biti dodata josh koja hiljada za te terene. DTD kanal je uvek bio i ostao problem. Njega cuvaju par ljudi u potezu od x kilometara. Shto je smehsno, ali to nalaze upravitelj voda i to je to. Ako uspeju ( Voda Vojvodine) da dobiju kategorizaciju kanala eto nama nove doplatne dozvole u vodi koja nije cuvana 2 godine. Zalosno je shto dosta ljudi ovde na forumu to zna a ipak cuti!! Shto!? JEl vas strah!? Mene nije, zato i lajem!!
Znate i ko su i kako se zovu, a mi ne mozemo nishhta ako smo u manjini!! ( mi =kao pojedinci,kao pravi ,kao udruzenje kako i treba da bude). Prvo je bilo volonteri, posle je bilo e ne mogu volonteri zovite nas kad imate izlazak a posle e ne mozete ni tako nego jedan nash covek proverava pola banata!!??? PA ko je tu lud!? On sam i 69 mrezaorsha ,pa da je supermen ne bi stigao da ih povadi koliko ih stave.
eto toliko , sa kupovinom dozvola ipak se koliko toliko pomaze ribocuvarska sluzba da ljudi imaju bar gorivo da obidju terene. JA sam svoju izvadio. I doplatnu cu ako treba. A njima bog nek je u pomoc ako naidjemo.

Vrh

PostPoslato: Sub Jan 02, 2010 1:41 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 9:30 pm
Braca Kikinda napisao:
Mislim da ima još jedna novina, da se dnevne dozvole neće moći kupovati na licu mesta, nego će se morati vaditi dan ranije.

E to ce biti legendarna odluka, zapalimo mi Resavci na DTD, (posto se vec suska da ce biti doplatna voda) dodje ribocuvar i iznapusava nas sto nismo kupili dnevne dan ranije, mi njega bacimo u kanal jer smo presli 200km da bi pecali na miru i pored troska od 40-50 eura za gorivo ne pada nam na pamet da pucamo jos po 20-ak eura na prenociste, vecere i ruckove... u tom slucaju ce onda na takve vode ici samo oni koji dodju tu da provedu godisnji, i to u obicno u svom kamp vozilu/satoru!
Pozdrav 8)

http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE&feature=related

Vrh

Tema posta: Re: DOZVOLA 2010
PostPoslato: Ned Jan 03, 2010 1:39 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 6:16 pm
Ja vam savetujem sledece:
Ne...Ne...Nekupujte dozvole dok nenaidje cuvar(dozvolar).
Ali kad dodje do tog susreta onda polako smirenim glasom kazete da izvadi svoju sveskicu iz dzepa i olovkicu i da pise:Imena svih mrezarosa,strujarosa i ostalih sportista.Ja sam mu nabrojao
zadnji put 11 imena dalje nije hteo da me slusa.E onda je presao u odbranu tih sportista,navodno to nije istina,itd...itd.Onda ja njemu predlozim da odemo na mesta gde se mreze nevade ni dan ni noc,ni leti ni zimi.Nije hteo da ide,neznam zasto :wink: :!: valda se poznaju...zajedno ujutru ciste ribu,majku im lopovku.. :x E onda je poceo da preti policijom e tada sam se slatko ismejao kao nikad,zamisli lopov zove policiju, to samo kod nas ima.Taj razgovor je bio pre nekih 3-4 godine
i od tada sam ga sretao par puta u kontroli pecarosa ali od mene nije trazio dozvolu.
Ja nisam sa ovim resio problem ribokradje,oni i dalje rade sta hoce,ali nekako mi je lakse sto nisam budala koji sve to finansira.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 04, 2010 8:37 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
Braca Kikinda napisao:

Sve će uvesti da "sportske" ili "rekreativne" ribolovce zezaju a ovi što kradu im se smiju u brk :evil:
Pa dok sve iz najavljujem isplaniram trebao bi mi cijeli godišnji odmor da bih otišao na pecanje kao čovjek.
Opet u ilegalu pa neka oni mene traže i hapse,a od para q.... :idea:

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 04, 2010 9:31 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
http://www.ekoplan.gov.rs/src/download- ... _11_09.pdf

evo još jednog u nizu pravilnika

i evo pravlinik o evidenciji

http://www.ekoplan.gov.rs/src/download- ... 12_09_.pdf

a evo i nacrt pravilnika o kategorizaciji voda

http://www.ekoplan.gov.rs/src/download- ... voda_2.pdf

a koga interesuje ima par pravilnika o ribočuvarskoj službi

Poslednja izmena od shifus u Pon Jan 04, 2010 1:54 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 04, 2010 9:52 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Čak i na prvi pogled na najnoviju sprdačinu iz ministarstva, evidentan je ogroman "pomak & napredak".
Ukratko: Sportskim ribolovcima se zabranjuje ribolov iz čamca, a privrednim "ribarima" se daju odrešene ruke u vidu celonoćnog pustošenja svih vodotokova. Sve se plašim da če Dulićevi sejmeni da idu u 1,2 ili 3 ujutro i da proveravaju da li su okca na mrežama 46mm u "ovlaženom" stanju, da li privrednjak parkira mreže minimum 30 metara od obale (uključujući i rečna ostrva-ade), da li su propisno obeležena serijskim broijem dozvole i rednim brojem alata i sve ostale zajebancije. Ukupan broj od "SVEGA" 30 :!: dozvoljenih "alata" za istrebljivanje ribe po jednoj glavi savesnog privrednika-samo je dodatni srednjak prst u lice svima koji su očekivali nešto dobro od ove ujdurme.
Kako nas samo zajebavaju, znači kenja mi se i od njih i od njihovih ministarskih pamfleta sklepanih u stilu "Arbeit macht frei"!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris