Danas je Pet Jun 20, 2025 2:52 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Ned Jan 10, 2010 11:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 8:04 pm
E onda treba ici u varijantu dnevne dozvole pa kad god dodje platis...
Ruku dajem da necesmo platiti punu cenu..........

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 1:38 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Za pocetak, prosle godine smo nas trojica iz kuce kupili dozvole 5-6 janura. Sada sasvim sigurno necemo kupovati do prvog pecanja, a to moze da bude i polovinom marta, pa cak i do kraja aprila, s obzirom na lovostaj klena. Naravno, u bogatim vodama ima sta da se varalicari, ali u nasem kraju tek oko Uskrsa moze da se razmislja o prvom pecanju. A ako stvarno i ove godine bude izuzet Kokin brod, onda cu i ja razmisliti sta sa dozvolom.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 1:44 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Ja ne kupujem do kraja marta, do tad mogu bez pecanja, slusacu pazljivo sta se desava na vodi i ako ne vidim znacajan pomak u cuvanju voda otici cu sa tih 6-7 hiljada na Jocu i pitati 'Cika Joco, kol'ko puta ja mogu da pecam za ovo?'. :D
Bar cu biti siguran da su mi pare u 'saveznickim' rukama.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 9:09 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Tačno tako. Za toliko para koliko košta dozvola, imaš za tih nekoliko puta godišnje koliko sretneš čuvara na Dunavu i drugim nečuvanim vodama (ako ga uopšte sretneš - kao, ideš često na vodu a čuvari postoje) i još ti ostane ohoho da se napecaš na Joci i sličnim mestima (da ne pominjem svu tu zbrku oko doplata, ni ta cifra za dozvolu nije konačna). U oba slučaja bar znaš zašto si platio, a ovako daš pare unapred i gledaš šta će da ispadne.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 1:23 pm 

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 12:01 am
...Ajd da se i ja ukljucim u ovu, zaista, zanimljivu raspravu...tj. recimo ne bas raspravu vec iznosenje stavova, razmisljanja i predloga na tu temu...
Sta reci nego da vazi ona "stara narodna" dva Srbina - tri misljenja... :mrgreen: ...mada, vidim iz raznih tema na Forumu, vazi ova narodna i na sirim, Ex-yu, prostorima... :mrgreen:
Bojkot...??? Ljudi, kakav "crni" bojkot...!!! Zaboli njih gore du-pe za prodaju dozvola...sitne su to pare za njih...a i ta tema ih tangira otprilike ko i problem izumiranja prepelica na Novom Zelandu...doneli novi Zakon jer su morali "usaglasiti pozitivnu zakonsku regulativu zakonodavstvu vazecem u zemljama EU, kao osnovnom preduslovu za isticanje kandidature za prijem u to "veselo" drustvo.."...ajd sad da ne kazem, u maniru proslih soc. vremena, da je "trebala sira drustvena rasprava" u donosenju tog zakona...ili bar konsultacija zainteresovanih strana - drzava, upravljaci voda, korisnici...,hebem li ga valjda mi... pecarosi...znaci - Udruzenja...a ko nam vodi Udruzenja...??? (ajd necu odgovoriti..)...kakve obaveze imaju Udruzenja...???...kakve ingerencije...???...a jel aktivan neko od nas u Udruzenju...??? Al, "prijatelji sa Zapada" lepo rekli: evo vam gospodo vec gotovi zakoni koje su "pametni ljudi" u demokratskim drzavama napisali pa prepisite, iskombinujte...cisto da ne bi mudroserili i nesto menjali i neke "inovativne ideje" proguravali...i nemojte da bi slucajno napisali da je sportski ribolov iz camca dozvoljen...jer nije...camac je prevozno sredstvo na vodi i nikakva uporaba istog u druge svrhe nije dozvoljena...a mozete staviti i u taj zakon (nije tema al je cesto usko povezano "na terenu") da je "individualno pecenje rakije" zabranjeno...e pa drugovi to su vam tekovine "demokratskog drustva"... :cry:
...jedino sto udruzenja rade je prodaja dozvola, preko njih prodaja ide (a ni ingerencija, ni akcija, vezanih bar za tematiku (o)cuvanja voda - kod njih nikakvih). Ilustracije radi:...prosle godine kupujem dozvolu (16-tog aprila) u Udruzenju novosadskom a zena koja tamo radi raduje se ko malo majmunce...kaze "..e, bas super, bice plata...".
I jos nesto vezano za bojkot...ne mogu da tvrdim ali sam ubedjen da poslednjih godina 80%-90% ljudi koji izlaze na vodu i pecaju (znaci svi pecarosi a ne samo varalicari) iz NS i okoline ne kupuju godisnje dozvole...mnogi od njih ne zato sto nemaju vec nece jer ih niko ne kontrolise imaju li ili ne...slazemo se svi da cuvarska sluzba ne radi svoj posao... uostalom, svi koji su na "drzavnim jaslama" se ponasaju tako...i u mnogo, mnogo, za sve nas, vaznijim sferama zivota od sportskog ribolova...ali to je samo odraz sveobuhvatnog stanja u drustvu...slazem se da se nesto menjati mora i da od necega treba poceti...ali nisam siguran da mozemo mi, sportski ribolovci, "ispravljati krivu Drinu"...mnogo bi to truda i energije oduzelo...a i nisam siguran da bi ista postigli...pa neka ima to i prizvuk beznadja... :(
Ja dozvolu (tj. dozvole) uzimam svake godine...i za Dunav II (od B.Palanke do Bescanskog mosta) ...i za Kanalski sistem DTD (spada tu i nesto Dunava uzvodno od B.Palanke). Hebem li ga, moze neko reci da sam budala...al mogu na pecanje kad god hocu (sem kad je zabranjeno :mrgreen: )...i gde god hocu (sem tamo gde je zabranjeno :mrgreen: )...
Kako vec tri godine nisam video na vodi nikakvu kontrolu (dozvolara ili sto slicno... :mrgreen: ), cak ni na onim "zasticenim vodama" (od koga zasticenim..???) iz dozvole - Begecka jama i Koviljsko-petrovaradinski rit, u praksi se to svodi stvarno kad god hocu (izuzimajuci lovostaj zbog mresta, normalno) i gde god hocu...
Ova objedinjena ce, nadam se, ukljucivati pored celog Dunava i Tisu, Savu, Tamis i Begej...meni dosta...a jos ako obuhvata i sve reke juznije od Dunava (da ne nabrajam) - ihaaaaa...narodno veselje... :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 5:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 9:30 pm
Da se ne dobije kontra efekat, da posle nekoliko meseci bojkota ne pocnu da tvrde da se bojkotuje JEDINSTVENA dozvola a da toga prosle godine, kad su bile"parcijalne"nije bilo i da nas doceka iduce godine opet ova parcijalna?
Pozdrav 8)

http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE&feature=related

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 6:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Nece ovde biti bolje sve dok ne bude puuuno parcijalnih dozvola...
:(

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 6:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Averil napisao:
Kako vec tri godine nisam video na vodi nikakvu kontrolu (dozvolara ili sto slicno... :mrgreen: )

Ja na Velikoj Moravi kod Paraćina nisam video kontrolora.....sigurno 8-9 godina. Čak, šta više, malo sam puta i čuo od kolega da su ih uopšte sreli.
Sa druge strane moram da pohvalim niške, na Bovnu se retko desi da ih nema... Ne znam samo sad, po ovom novom, da li će ići doplatna za Bovan, ako uzmeš dozvolu u Nišu. Mislim da bi to bio tek apsurd..

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 7:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 9:30 pm
Mislim da i ne mozes da uzmes dozvolu u Nisu ako se jos vodis kao Paracinac!A inace bi bilo jako glupo da Bovan bude doplatna voda, makar to bilo i 1000-2000 dinara za godinu!!
Pozdrav 8)

http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE&feature=related

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 11, 2010 7:11 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Promenio sam mesto prebivališta, odavno... i zbog posla, i vojske... Tako da ću morati da uzmem nišku dozvolu... Koja možda neće važiti na nekim jezercima kod Paraćina, ako za njih bude trebala doplata :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris