Danas je Pon Jun 16, 2025 10:58 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 4 5 6 7 8 Elipsa 13 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pon Feb 01, 2010 6:30 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 01, 2006 10:53 am
:D puno istine ja napisano u poslednjih nekoliko postova

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 03, 2010 9:02 am 

Pridružio se: Ned Okt 18, 2009 8:11 pm
a znate li da nemozete camcem na vodu ako : pogranicnoj policiji 48h pre ribolova pismeno ne podnesete zahtev
strasno.........?

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 03, 2010 10:15 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:25 pm
Kod mene su se vec dosetili kako da izvrdaju zakon.

Svi ce otvoriti firme izvaditi dozvole,a odmah potom odjaviti firme.
Sto je najveca sramota tako ih uce da rade niko drugi nego kontrolorska sluzba!

Ali ne lezi vraze,kazna za na stavak rada odjavljene firme je izmedju 500 000 i 1 000 000 dinara.
Sad,da li ce i kako trzisna i poreska gledati na ovo ne znam,ali da ce biti prijavljivanja-tvrdim da hoce!

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 03, 2010 2:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
zoran stojkovic napisao:
a znate li da nemozete camcem na vodu ako : pogranicnoj policiji 48h pre ribolova pismeno ne podnesete zahtev
strasno.........?

A drugi nesmetano sa čamcima mogu :evil: Šta smo mi bogu skrivili?

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 03, 2010 9:52 pm 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
Pre par meseci drugari iz ekipe su pecali u reonu Kazana. Vec prvog dana im je bila u poseti pogranicna policija. Pored apsurdne situacije u kojoj ih je patrola pozvala sa obale da pridju camcu, kolege nisu imale nikakve primedbe na ponasanje policije. Prijateljski razgovor, uz jadanje (policije) kako moraju da obilaze sa obale jer, i pored donacije EU u obliku opreme (camci) koju zbog nedostatka novca za gorivo ne mogu da koriste, zavrsen je savetima kako treba da se ponasaju (ribolovci) po novim pravilima. Kao izraz "gostoprimstva" rekose im da je dovoljno, posto su svoje podatke vec dali, tih par dana koliko ostaju, da telefonom prijavljuju svoj izlazak na vodu. Utisci su bili najbolji moguci.
Eeee, ali ne lezi vraze, posle samo par nedelja usledio je sok. Na vrata mojih drugara stize poziv da se jave sudiji za prekrsaje u D. Milanovcu, i to po tuzbi policije za neregularno prijavljivanje boravka. Da ne bih mnogo detaljisao (a i ne znam kako se zavrsilo) napisacu samo da im je vec dovoljna kazna i to sto su morali dva puta u mesec dana na put do D. Milanovca. Pretpostavljate i sami da su i u kontaktu sa sudijom bili zadovoljni odnosom, samo sto sada (posle iskustva sa policijom) ne znaju cemu da se nadaju.

PS. Pouka bi bila, samo oprezno i sve po pravilima. Na korektnost od nadleznih organa zaboravite, to vazi samo dok ne okrenete ledja.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 03, 2010 11:21 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Zalost...
Posle se ljudi cude kako neko ne voli policiju...

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 04, 2010 3:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 7:50 am
tako to bude ispočetka,a vidjećete uskoro kako će taj zakon da funkcioniše.Po meni to je pravo maltretiranje,ja da nekome se najvljujem i da mu objašnjavam kuda planiram čamcem da idem je čist idiotizam naše dokone birokratije.Pa koliko oni misle telefona da ja potrošim na zivkanje.
Takvu situaciju sam imao i nije mi jasno ako sam JA na vodi a ONI na obali i oni mene zovu da priđem,u ovom slučaju da izađem na obalu,oni su mene primorali da prekršim zakon i narušim granicu.Ako nemaju čamac,neznam šta hoće a imaju.I onda me pitaju kako sam prešao u Srbiju,ilegalno ili preko graničnog prelaza :evil:

Dok ovi naši iz Bosne demonstriraju silu sa gliserom pa kao da hoće da te potope.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 04, 2010 5:28 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Danas sam se cuo sa osnivacima "kluba alasa Srbije"
Ljudima dozlogrdilo sve
Sutra u 11 sati idu na trg republike da protestvuju
Najvise se zale na ove nove poreze sto moraju da plate
Zatim mnoge alate im brane
I sto je najbitnije kako mi drug kaze je to da skrenu paznju na STOP RIBOKRADJI

Taj drugar iako je alas postuje svaku ribu...ispd mere pusta
Postuje zabrane i ne ulazi mrezama gde ne sme
Trazio je podrsku nas ribolovaca jer zna da moja ekipa jako postuje reku na kojoj peca
Na zalost kasno me obavestio i morao bi malo bolje da popricam sa njima ako zele bilo kakvu podrsku

Znam da mnogo ljudi ovde ne zeli videti alase na rekama ali alasi ne zele da vide strujarose i druge ribokradice na vodi
Kako ce sve proci ne znam ali cim dobijem neku informaciju podelicu je sa vama

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 11:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
Meni je jako zao alasa kojima je to jedina profesija i time se izdrzavaju, ali je neminovnost totalna zabrana alasenja na svim vodama ukoliko se zeli uvesti bar malo reda i povratiti riblji fond...A ko hoce da zivi od ribe - ili ribarnica ili privatna voda pa gaji i prodaj. :twisted:

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 12:45 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Dunav je velika voda... I ima puno ribe. Sad, ako bi se privredni ribolov mogao tako vešto planirati i kontrolisati da se godišnje od ukupne procenjene biomase riba mrežama izvadi nekoliko procenata, to bi bilo Ok. Treba u ribarnicama imati i rečnu ribu, ne samo morsku i slatkovodnu iz ribnjaka. Dunav je pun babuške i ta riba je recimo problem za čitav ekosistem, a krupni komadi se na trepezi mogu porediti i sa šaranom. Ili recimo deverike. Malo ribnjaka gaji deverike, pa bez alasa ove vrste bi bilo malo u prodavnicama. Treba ih nekako motivisati da mrežama više love ovakve vrste, a manje one koje su proređenje, poput smuđa.

Sve opcije su u igri i država treba vešto da vuče konce. Zašto ne zabraniti privredni lov smuđa? Ne smeš da imaš smuđa u čamcu i tačka. Tako bi motivisali alase da bacaju mreže tamo gde ima više neke druge ribe. Možda baš babuške ili deverike. Nek love šarana. Ili krupatice i protfiše. Sve te ribe su brojne u vodi, a manje-više Ok na trpezi.

Dakle, moje mišljenje - zabraniti privredni ribolov: jok!

Vešto ga usmeravati, kontrolisati, čak koristiti za borbu protiv babuške - da!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 4 5 6 7 8 Elipsa 13 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris