Danas je Uto Jun 17, 2025 7:54 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 13 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 1:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
nemoj sarane da mi diras. :mrgreen:
slazem se sa tobom da je alternativa potpunom ukidanju privrednog ribolova,svodjenje istog na minimum,i to pod strogom kontrolom ulova.ne moze kao kod mene 5 alasa na 5km toka. :(

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 1:34 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 01, 2006 10:53 am
Problem nastaje u tome sto ribari vise vole "kvalitet" a tu spadaju som,smudj i keciga
Cena babuske i deverike je 100 din a smudja 500
Da bi isplatio dozvolu i porez rebalo bi mu 2.5 tona deverike a to ce malo teze uloviti
A gde mu je zarada...
Sve u svemu nikako im se dobro ne pise...jako ce tesko opstajati

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 2:02 pm 

Pridružio se: Čet Okt 30, 2008 9:07 am
Ja sam za ukidanje privrednog ribolova,sem kada bi u ovoj zemlji čuda bilo pametnihSlika i nekorumpiranih ljudi koji bi Gocijev predlogSlika,od zakonske regulative,do primene i kontrole sproveli u potpunosti.Lično nisam optimista :( ,niti poznajem ikog ko bi poverovao da je to realno očekivati.

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 3:14 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
bugi napisao:
Problem nastaje u tome sto ribari vise vole "kvalitet" a tu spadaju som,smudj i keciga
Cena babuske i deverike je 100 din a smudja 500
Da bi isplatio dozvolu i porez rebalo bi mu 2.5 tona deverike a to ce malo teze uloviti
A gde mu je zarada...
Sve u svemu nikako im se dobro ne pise...jako ce tesko opstajati

Vidiš, ponekad je par postova na forumu dovoljno da se dođe do neke naočigled dobre ideje... 8)

Ponuditi alasima dve dozvole: jednu standardnu (skupu, ali vata sve), i jednu 5 ili 10 puta jeftniju sa kojom nemaju pravo da love smuđa, soma i kečigu... :)

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 3:25 pm 

Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:16 am
pa koce da im veruje da ce postovati to!?
ja nikad!
treba ih jednostavno zabraniti a i mi bi trebali da smanjimo dozivljaj i ne nosimo kao neki deset stuke ili smudja !
treba zabraniti jedne godine da se nosi riba da vidimo samo koliko ce ljudi izvaditi dozvole
ha ha ha ha

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 05, 2010 10:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
I ja sam odrastao sa alasima i mislim da oni nisu problem, oni žive od toga i njima bi bilo najlepše da su vode pune riba. Ostali uništitelji koje ne zovem alasima nikad, moraju se suzbiti, mrest se mora zaštititi i od jednih i od drugih, ali taj film nećemo gledati.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 06, 2010 12:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 10:49 am
http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=47583
imam neka saznanja da ce se zakon menjati,treba neki sastanci da se odrze,e sad sta ce se menjati ne znam,kad saznam javicu,bilo bi dobro kada bi u te promene uveli ono sto nas interesuje a to je pecanje iz camca

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 06, 2010 2:10 pm 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 7:01 pm
Ajd da i ja lanem koju .... zabraniti pecanje iz chamca definitivno ce da prouzrokuje:

- Manje prodatih dozvola za pecanje
- Mnoooogo manje registrovanih chamaca i motora
- Otvoren prostor za slobodan i bez svedoka lopovluk na vodi

Ako im to odgovara ... e super su! :evil: :evil: :evil:

PS Sto se muvanje vs. varalica tiche :)
Jedno je sigurno, lakse je upecati na meso nego na silikon - sto je i logicno jerbo je prirodna hrana PRIRODNA hrana i meni nije zanimljivo tako da upecam smudja. Tako moze svako ( zato cesto imas cele porodice u chamcu )! Pa naucilo se ponesto - kako! I u principu lovi se ISTO .... uzima podjednako dobro ...

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 06, 2010 2:50 pm 

Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 6:35 pm
mamijo napisao:
PS Sto se muvanje vs. varalica tiche :)
Jedno je sigurno, lakse je upecati na meso nego na silikon - sto je i logicno jerbo je prirodna hrana PRIRODNA hrana

Daleko je to od sigurnog. Jedino pravilo koje moze da se primeni (sa jako malim sansama za krsenje) je brza voda (pa jos mutnija) daleko uspesniji silikon, i mirna, bistra voda trenutak u kojem muvarosi imaju svojih 5 min slave. Zato je letnji period kada oni (u principu) bolje prolaze. Mnogo puta sam se uverio u ovo, cak smem da kazem bez ijednog izuzetka.

Samim tim, neke negativne stvari mogu da im se pripisu (cak je prilicno uslo u modu) ali dugorocno nisu oni neko ko moze bitnije da ugrozava riblji fond, a uostalom i oni su ribolovci. Ni u Austriji nisu zabranjeni, ovde je samo bacen akcenat na zabranu pecanja zivim mamcima.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 06, 2010 6:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 9:51 pm
ako se budu menjali delovi zakona vezani za alase i izasli njima u susret,a ne promene zahteve rekreativnih ribolovaca,ondah ce sve biti jasno,da se ministarstvo okrenulo protiv nas i da nas uopste ne shvataju ozbiljno.ej bre koliko ima rekreativnih ribolovaca u srbiji a koliko alasa,i ako oni uspeju da izdejstvuju nesto za sebe a mi ne,ondah sta da kazem. :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 124 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 13 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris