Danas je Pet Jun 20, 2025 3:02 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 45 46 47 48 49 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 1:28 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
evo kolega marasn da malo i pokisneš kada čuješ šta sam ja čuo da je dule jovanović pričao na nekom sastanku koji je prošle nedelje održano u kikindi. kaže lepo čovek da je jedinstvena dozvola ukupno oko 5000 dinara 100 dinara +-. a onda ide ono najlepše što ako se obistini mi smo ugasili. ako kupiš osnovnu dozvolu od ministarstva kod nekog drugog upravljača a ne kod recimo rib. sav. vojivodine a hoćeš da pecaš recimo na tisi ti moraš da kupiš i dopaltnu dozvolu za pecanje na tisi. a onda oni šilje kur.. na nama pa kaže dule dalje. pošto nisi kupio osnovnu dozvolu kod njih ti imaš pravo da kupiš i doplatnu dozviolu i ona košta 500 dinara ali ti on traži još 2000 dinara zato što onu osnovnu doozvolu nisi kupio kod njega. ukupan zbir je već 8000 dinara. onda ako hoćeš da pecaš na staroj tisi plaćaš doplatnu dozvolu 300 dinara i još 1500 zato što nisi kupio osnovnu dozvolu kod njih to je već 9800 dinara i tako svaki upravljač ima pravo da ti uzme određenu sumu novca na konto toga što nisi kupio onu prvu dozvolu kod njega. cifre su proizvoljne, bitna je poenta.
meni je ovo glupost neviđena i ja u to ne verujem ali mi je dvoje ljudi koji su bilio na tom sastanku prenelo istu priču.
protiv ovog se moramo oštro pobuniti. to je totalna anarhija ako ovo prođe što ovi majmuni pokušavaju da nam podvuku.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 1:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Ne verujem da su toliko glupi, to im niko ne bi platio.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 1:38 pm 

Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 9:45 pm
marasns@eunet.rs napisao:
Slazem se sa vama. Jedno je sigurno, da kako razmislja ministarstvo, ovakav pristup se ocekuje u Srbiji oko 2089. godine. :mrgreen:

ja se najiskrenije nadam da ce taj projekat biti odobren i da cemo od 2012 pecati po ovakvim merama... naravno to je u najboljem slucaju, znaci kada bi sve veze profunkcionisale... zamisao je tek na pocetku, treba okupiti ekipu koja ce vrsiti izlov, ekipu koja ce uzimati uzorke ikre, ekipu koja ce ispitati fertilnost jajasaca i na kraju sve te rezultate predloziti ministarstvu...

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 2:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 8:23 pm
Sifus mislim da to sto si cuo ima istine. A evo i zasto: Posto sam trenutno bez posla jedino mi je pecanje uteha pa planiram da idem svaki drugi dan na kanal, tako da sam detaljno pratio vesti u vezi dozvola. Korisnik kanala su Vode Vojvodine, a oni kazu (bilo vise puta na tv), da se ocekuju i doplatne dozvole za pojedine vode a mi (VV) kad se donese kategorizacija voda, ribolovcima koji su kod nas kupili osnovnu dozvolu (5000 din) necemo naplacivati doplatne dozvole vec ce sa osnovnom moci da pecaju na vodama gde mi gazdujemo.

Poenta je :1. da ti svako rib. drustvo uzme sto pre pare za osnovnu dozvolu 2. kad vecina ribolovaca kupi dozvole, tamo negde u junu ili julu donesu kategorizaciju voda pa jos ti uzmu par hiljada dinara za doplatnu 3. ovo sto ti kazes kako ce naplacivati doplatne dozvole ostavlja im puno prostora za razne malverzacije koje drzava ne moze nikako kontrolisati.(citali ste sta se sve radilo u pojedinim ribo. drustvima).

I? Na kraju godine cemo shvatiti da je jedina pozitivna ideja u 2010 bila jedinstvena dozvola a kako je sve sprovedeno u praksi se pokazalo jos gore nego ranijih godina....

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 2:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Neće da bidne...

Zar mislite da će Ministarstvo posle ovih dozvola koje su sami štampali i cele frke oko toga na kraju dopustiti korisnicima da sami određuju visinu doplatnih dozvola? Ili da ih možda čak i sami štampaju? Mislite da će im tek tako prepustiti taj deo "kolača"? Neće da može, mislim da su to sve samo lupetanja. Verujem da će isto tako biti određena i jedinstvena cena doplatne dozvole, odnosno jedna cena koja će važiti za neko područje, a ne da te korisnik "rebne" kako mu odgovara... 8)

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 2:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
Saša napisao:

Zar mislite da će Ministarstvo ...
...tek tako prepustiti taj deo "kolača"?

Ne verujem. Čak štaviše, ubeđen sam da neće tako biti. Pa zar nisu već ovim silovanjem štampanja dozvola preko svojih satelitskih privatnih firmi, bez tendera, i proglašavanjem izdatih dozvola nevažećim po labrnji razvukli praktično svakog ko je pokušao da radi nešto mimo njih, bez obzira što je "samoinicijativa" upravljača bila u skladu sa famoznim zakonom. Očigledno ministarski pisari tek počinju uviđajti kakve sve debele slojeve kajmaka mogu skidati kada "usklade zakonsku regulativu sa onom u EU" :twisted: .

Saša napisao:
mislim da su to sve samo lupetanja.

Sasvim moguće! Jer, sada se svaki upravljač potajno nada da će, u sveopštem haosu i guljenju kože sa leđa sportskim ribolovcima, doći red i na njih, pa će i besposlene hijene moći da deru sve one koji nisu dovoljno "verni" da "objedinjenu" kupuju baš na njihovom bunjištu. Vi'te qrca!

Saša napisao:
Verujem da će isto tako biti određena i jedinstvena cena doplatne dozvole, odnosno jedna cena koja će važiti za neko područje, a ne da te korisnik "rebne" kako mu odgovara... 8)

Verovatno i to, ali ne zato da bi ministarstvo zaštitilo sportske ribolovce od samovolje upravljača, već da bi onom najpijačarskijom matematikom svinjskih nakupaca ćate u ministarstvu lako preračunale koliko je koji upravljač novčano "otežao" prodajom doplatnih dozvola-pa mu u skladu sa tim razrezali odgovarajući reket, ako i u sledećem mandatu hoće da bude "gazda".

Poslednja izmena od Tamerlan u Uto Feb 09, 2010 3:02 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 2:59 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
meni se čini da se ministarstvo baš i neće nešto ovajditi ako je istina to što kažu da državi ide samo 10% od dozvole. ostalo ide upravljačima. joj gledaće ta go... kako da nam uzmu lovu.
a ped... nisu našli za shodno da i jedan put poribe vodu sa smuđem, somom ili štukum. samo klepaju šarana. ko kaže da šarana u vodama nema dovoljno. ko je vršio ta istraživanja.
nego je to najeftinija varijanta a oni se opravdavaju. pravljenje gnezda je ku... nka baje puste mlađ :?: :!:

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 3:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 1:37 pm
Gospodine ministre, sve ste lepo prepisali iz nekih tudjih zakonika, ali niti smo mi Nemci, niti je Dunav ovde isto sto i Dunav tamo. (napisao php)

Ovim je sve receno. Svaka cast.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 4:19 pm 
Forum Domacin
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 01, 2006 10:53 am
U nasoj drzavi se ocigledno niko ne bavi poslom u koji se razume
Bitno je mesto i fotelja :evil:

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 09, 2010 4:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Nije fazon da se samo ministarstvo ili drzava ovajdi vec da se ovajde strancki vojnici koji sede i u ministarstvu i u javnim preduzecima, dozvole za ribolov su samo jos jedno od sretstava za podmirivanje predizbornih dogovora i zasluga. Predvidjam da ce biti varijanta da ce svaki upravljac zasebno da naplacuje doplate a za uzvrat nece mnogo talasati, tako dobijamo da je ministarstvo u ocima Evrope uspesno i reformsko, javna preduzeca uspesna i profitabilna, samostalni upravljaci relativno namireni od doplata... a vode sve praznije. :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 45 46 47 48 49 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris