Danas je Sre Jun 18, 2025 1:06 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 65 66 67 68 69 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 5:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 10:19 am
shuntavillo napisao:
"U Srbiji ima oko 400.000 pecaroša. Ministarstvo za zaštitu životne sredine je za pecaroše i ribolovce mlađe od 18 godina prepolovilo članarinu za godišnju dozvolu.
Tako će se jedinstvena dozvola za rekreativni ribolov, koja važi na teritoriji cele zemlje, umesto 5.000, plaćati 2.500 dinara."

Citat iz "Večernjih Novosti"
05.03.2010.

Može li neko da malo pojasni o čemu se ovo radi.

Stvarno jel to istina ili laz????? :?: :roll:

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 7:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Samo je pustena buva nista od toga.(pouzdana informacija)

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 7:25 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:22 pm
pozdrav!zvao sam udruzenje u Uzicu.kazu za decu do 14 god,placa se 400 dinara.za ostale 4600 iliti 5000 sa clanskom kartom,ne znam za penzionere.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 8:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 10:19 am
vladamp2 napisao:
Samo je pustena buva nista od toga.(pouzdana informacija)

Kakvi su to ljudi sve lazovi..

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 8:54 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
Ma, novinari svašta pričaju. Jedan od razloga zbog kojih će u 2010 godini da bude VELIKI PAD PRODAJE DOZVOLA je to što po novom Zakonu više ne postoje kategorije ribolovaca. Na taj način se gube ribolovci od 14-18(20) godina jer je previše za očekivati da klinac od 15 godina može da priušti sebi dozvolu od 5.000,00 dinara, zatrim žene kao kategorija i na kraju penzioneri čija će brojnost u prodaji dozvola da se prepolovi.
Cela ova problematika je trebala da bude tema JAVNE RASPRAVE* pre donošenja Zakona, ali nije! O ovom problemu je već ukazivano od nekih korisnika, ali zalud, čak je jedno od objašnjenja bilo da se bune feministkinje i insistiraju da budu ravnopravne sa muškarcima? i to objašnjenje je dato sa veoma visokog nivoa u ministastvu!!!!!
Prema tome, sve radite, ali im ne dirajte u sujetu, pa ljudi sve najbolje znaju na svetu!!
Zamislite ribolovca iz Kragujevca koji je prvo kupio dozvolu kod Rivers Guarda, pa je traženo od njega da se ta dozvola zameni, pa sad još da neko nakon tri meseca kaže za penzionere je manja cena, pa to je haos!!!!
Neka gospoda stanu iza svojih reči, a da potsetim to je na velika zvona najavljen veliki PORAST PRODAJE DOZVOLA, i neka sačekaju da vreme kao najbolji sudija da svoj sud o njihovom (ne)radu!
* javna rasprava - to je ono kada neko barem "kobojagi" pita zainteresovanu javnost, pa onad ostane neki trag o tome šta je ko i kada rekao, pa se nakon tog čina može govoriti o minimumu demokratije!!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 9:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Takođe mi se čini da će ove godine biti veliki pad broja prodatih dozvola, a ne skok... 8)

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 10:23 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Moj je savet neka penzioneri sacekaju malo sa kupovinom dozvola da se vidi sta ce biti, jos se nista nezna.

Vrh

PostPoslato: Pon Mar 08, 2010 10:35 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Okt 17, 2009 2:24 pm
pad kupovine dozvola je siguran......danas kod mene na lokalnoj tv strucnjak iz ribo oblasti koji ne zna ni dve prosirene reci da kaze :lol: :lol: :lol: objasnjava da nema kategoracije i tacka!dozvola je 5000 din i kako ima inf iz rsv prodaja ide odlicno i dobar je odziv ribolovaca......prodato je vec 1000 dozvola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: ako se ovako nastavi ne verujem da ce dostici ni 10000 a to je odlican prosek za strucnjake koji polako i sistematski unistavaju sve........ljudi ne zurite sacekajmo da vidimo sta ce biti jer kod nas je sve moguce......

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 9:41 am 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
Milistarstvo i moćnike moramo stalno podsećati na njihove reči. Jedino na taj način se možemo boriti protiv genetske "amnezije" koja će sigurno biti predmet čuđenja budućih generacija. Previše je takvih primera u našoj bližoj istoriji.
Forumi, novine i svi ostali mediji moraju se puniti primerima njihove gluposti jer jednostavno ovako više ne ide!
Znate onu narodnu: "imao pa nemao", ja zaista mislim da smo u proteklih 9 godina u ribolovu napredovali u tolikoj meri da je prosto neverovatno da nakon svega sledi stravičan sunovrat.
Evo još jedne teme za razmišljanje: u periodu 2004 godine je zabeleženo najviše prodatih dozvola za sportskorekreativni ribolov
i kada bi taj broj uporedili sa očekivanim brojem prodatih dozvola u 2010 godini vidimo ogromnu razliku. Ukoliko pretpostavimo da bi se ponovo moglo prodati isti broj dozvola i ukoliko pretpostavimo da se ostvare isti finansijski efekti kao kada se proda manji broj po većoj ceni, dolazi se matematički do cene dozvole koja bi ukupno iznosila 2.200,00 dinara. Razmislite koliko bi ribolovaca bilo u tom slučaju i šta bi to trebalo da znači za državu.
Osim ukoliko to nosioce javne vlasti uopšte i interesuje????
Mene interesuje, a vas?

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 11:01 am 

Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 10:51 am
E moj druže ! Nosioce javne vlasti već godinama unazad interesuje nešto drugo a ne to da tebi, meni i ostalima bude bolje. Jer da ih interesuje ne bi mi sad trosili svoje vreme i raspravljali o ovakvim stvarima. I nije to samo u ribolovu nego i svim drugim sferama života. Verovatno je cilj da prestanemo da pecamo i da besplatno gledamo " velikog brata " na tv-u. Necu dalje da skrecem sa teme jerbo oni admini sve ovo cuju i vide pa mož svašta da me snađe, he, he.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 65 66 67 68 69 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris