Danas je Sre Jun 18, 2025 9:27 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 67 68 69 70 71 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 8:49 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
92 dinara :shock: :?: :idea: , svarno malo, vidi da li na teritoriji tvog udruženja operiše još koji upravljač pa ti možda on ponudi veću maržu

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 8:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Da prijatelju al ovi drze kontrolu ovde,prosle godine sam uzeo od drugog pa kontrola ni da nas vidi

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 9:07 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
E moj Vlado, zar se još nečemu čudiš?
Pa najveća marža će biti kod Srbijašuma jer njima nije mnogo kako rade da daju ako treba i 50%. Tih 2% daje Rango ( jer u suprotnom ne može da radi kako treba), ima područja gde ne daju ništa ali se bore za istovetnu cenu članarine. Najgore je gde bude više korisnika sa pravom prodaje jer tada nastaje trka za članove. I lepo si primetio ako ne ostaviš pare kod nekoga, taj neko gubi interesovanje za tu vodu što je i logično.
Koliko ja vidim novi zakon je čisto gubljenje interesovanja za vode, sve se svodi na zaradu i nikom ništa.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 9:10 pm 

:shock:

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 9:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 9:37 pm
Ma da sam hteo da zaradim ne bi se jebavao sa klubom nego da bar imam za troskove kluba,ali nema veze mislim da ce sve doci na svoje mesto JEDNOM ma samo da privucem istomisljenike posle ce biti lako pa ljudi clanarina mi 400 din a dajem majcu od 500 to nema nigde.

Vrh

PostPoslato: Uto Mar 09, 2010 10:55 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Shifus, da ne bih sada trazio, a cini mi se da si ti slao linkove gde pise da se dozvole izdaju u udruzenjima. Ako si to stvarno bio ti, daj molim te napisi koji je zakon i koji je clan.

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 8:21 am 

evo ti citiran član zakona
Dozvola za rekreativni ribolov

Član 39

Dozvolu za rekreativni ribolov za kalendarsku godinu (godišnja dozvola), za jedan dan (dnevna dozvola), odnosno za više dana, a najviše do sedam dana (višednevna dozvola) izdaje korisnik.

Godišnja dozvola za rekreativni ribolov važi na svim ribolovnim vodama Republike Srbije, uz člansku kartu ribolovne organizacije.

Korisnik može izdati doplatnu dozvolu za rekreativni ribolov, koja važi uz godišnju, za obavljanje rekreativnog ribolova na pojedinim delovima ribarskog područja, u skladu sa kategorizacijom ribolovnih voda.

Korisnik izdaje dozvolu u jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze na teritoriji ribarskog područja za koje korisnik ima ugovor o ustupanju na korišćenje.

Dozvolu za rekreativni ribolov lice kupuje u mestu prebivališta.

Ministar bliže propisuje sadržinu obrasca dozvole iz st. 1. i 3. ovog člana.

a zakon ti se zove Zakon o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 9:41 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm
jel može neko da okači br. tel. ribočuvara na području Novog Sada ?

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 10:53 am 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
Shifus, moram da ti se izvinim zbog ironija vezanih za tvoje ime u nekim od ranijih postova, ali sada tek vidim (pošto i ti koristiš isto s**nje kao ja iz Sl Gl.) da ustvari Toni ima osobinu da sve informacije primi olako i bez suštine.
Evo i jednog pitanja za napredne u oblasti zakona: U Pravilniku o izgledu dozvole na prvoj strani dozvole je m.p. korisnika i potpis odgovornog lica, a na drugoj je m.p. distributera i potpis odgovornog lica? Pošto svi znamo da podzakonski akt (Pravilnik) ne može biti stariji od Zakona, nejasno je zbog čega na dozvoli stoji m.p. distributera i potpis odgovornog lica, kada se nigde u zakonu ne pominje ni distributer ni u pojmovima ni u delu o dozvolama niti postoji obaveza i odgovornost. Šta ukoliko korisnik sam prodaje dozvolu?

Vrh

PostPoslato: Sre Mar 10, 2010 11:26 am 

nemam pojma o kakvoj je ironiji reč pošto je nigde nisam prepoznao, pogotovo vezano za moje ime. ali u svakom slučaju uvažavam izvinjenje.
nego i mene je taj potpis odgovornog lica skroz zbunio. ja smatram da na dozvoli treba da se potpiše predsednik udruženja kao odgovorno lice po statutu. kod nas je sasvim obrnuto pa se na tom mestu potpisuje radnik koji prodaje dozvole, lice koje nema veze sa dozvolama osim što radi u radnji koja ih prodaje u naše ime.
hteo sam da se raspitujem i da pravim problem oko toga ali sam odustao pošto vidim da se to nikoga ne tiče i o tome ne vodi računa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 67 68 69 70 71 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris