Danas je Pet Jun 20, 2025 1:18 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 455 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 46 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet Avg 20, 2010 10:57 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Meni se posebno dopao tekst o zubacu, mada ne da ga nikad nisam pecao, nego nisam siguran ni da sam ga video ni u obliku snicle...
:)

Sto se tice chika Veberovog teksta, kao i svi njegovi uradci do sada, potice na razmisljanje, sto je autor cini mi se i zeleo.
;)

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 20, 2010 9:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 31, 2007 9:58 am
Nemalo sam se iznenadio danas, jer sam na kiosku vidio novi broj S&F. Cijena je sasvim OK, 20 kn ili nešto manje od 3 eur.
Časopis odlično izgleda i čestitam dečkima koji su (očigledno) dali puno truda! :) Želim puno uspjeha u budućnosti!
Pozdrav iz Osijeka!

Vrh

PostPoslato: Pet Avg 20, 2010 9:33 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Hvala Dado! :)

@artist: Extra slike Umetnička dušo! :mrgreen:

zeljko88 napisao:
Ima mnogo musicarenja, to mi se ne svidja ali to je vec pristrasno misljenje...

Mudar varaličar skuplja informacije korisne za varaličarenje iz svih izvora. 8) Ja kad šetam kraj reke gledam šta hvataju plovkoroši. Mrene na brzaku, na crviće? Može, super - neko jutro mogu da dođem tu (ili neki sličan brzak na toj reci) i bocnem koju na vobler! :wink: Razumeš poentu... 8)

Pročitaj pažljivo sve Fly tektove u broju 6 i videć da su puni korisnih informacija i za Spin:
- Panić piše o reci Visočici, a tek delom o muvama za nju
- Esox i Ekoljuba pišu o nimfi-strimeru koja se ladno može vezati na džig udicu i pecati Spin priborom, baš onako kako je Dane opisao - i hvataš basove, grgeče, šarane, babuške... 8)
- Oholi piše u delu texta o mestima gde su kriju pastrmke, kako tom mestu prići - sve ti je to korisno i za Spin
- Gringo u textu "Varljivo leto" piše o tome kako je u 2010. - godini kiše - najbolje lovio na nešto veće i drečavije muve i strimere. Zbog mutnjikave vode, logično. Korisni saveti i za Spin, zar ne? 8)
- u textu o mušičarenju protfiša je korisna informacija o tome gde tačno ima jazova u solidnom broju, kako se kreću (u jatima, tik ispod površine), koliko su plašljivi... To lepo pročitaš, pa odeš na tu ili sličnu vodu i pecaš prote površinskim varakama...

:wink:

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 21, 2010 9:05 am 

Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 11:52 pm
Kupaš li se ti G(L)oci na tom moru ili čitaš S&F?! :D

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 21, 2010 9:52 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:20 pm
Goci napisao:
Hvala Dado! :)

@artist: Extra slike Umetnička dušo! :mrgreen:

zeljko88 napisao:
Ima mnogo musicarenja, to mi se ne svidja ali to je vec pristrasno misljenje...

Mudar varaličar skuplja informacije korisne za varaličarenje iz svih izvora. 8) Ja kad šetam kraj reke gledam šta hvataju plovkoroši. Mrene na brzaku, na crviće? Može, super - neko jutro mogu da dođem tu (ili neki sličan brzak na toj reci) i bocnem koju na vobler! :wink: Razumeš poentu... 8)

Pročitaj pažljivo sve Fly tektove u broju 6 i videć da su puni korisnih informacija i za Spin:
- Panić piše o reci Visočici, a tek delom o muvama za nju
- Esox i Ekoljuba pišu o nimfi-strimeru koja se ladno može vezati na džig udicu i pecati Spin priborom, baš onako kako je Dane opisao - i hvataš basove, grgeče, šarane, babuške... 8)
- Oholi piše u delu texta o mestima gde su kriju pastrmke, kako tom mestu prići - sve ti je to korisno i za Spin
- Gringo u textu "Varljivo leto" piše o tome kako je u 2010. - godini kiše - najbolje lovio na nešto veće i drečavije muve i strimere. Zbog mutnjikave vode, logično. Korisni saveti i za Spin, zar ne? 8)
- u textu o mušičarenju protfiša je korisna informacija o tome gde tačno ima jazova u solidnom broju, kako se kreću (u jatima, tik ispod površine), koliko su plašljivi... To lepo pročitaš, pa odeš na tu ili sličnu vodu i pecaš prote površinskim varakama...

:wink:

Jeste Goci, od kad sam poceo i malo musicariti, tek sad vidim koliko mogu pomoci ti tekstovi i u spin varijanti :wink:
Odnos tekstova mi je sad super, a pre mi nije bilo po meri :wink:

Oskar Vajld

Vrh

PostPoslato: Sub Avg 21, 2010 11:23 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Sale Paulić napisao:
Kupaš li se ti G(L)oci na tom moru ili čitaš S&F?! :D

Kupam se i čitam National Geographic Srbija! Kupio sam pakovanje od 3 stara broja za 390 din! :mrgreen: Čak malo i pecam. :)

Mada ima wireless neta u kampu, a ja poneo laptop, pa bacim pogled na forum... :wink:

Vrh

PostPoslato: Pon Avg 30, 2010 10:03 am 

Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 5:43 pm
Zbog malog tržišta, isključivo specijalizirani časopisi (varaličarski, šaranski, ribolov na moru ) teško mogu opstati.
Zbog toga je nužna određena doza kompromisa. Ovdje je kompromisa ipak najmanje što je dobro.
Od reklama se živi, neki ih ne vole, ali istovremeno su i informacije na jednom mjestu (npr. za nabavku voblera).
Osobno su mi redovno odlični testovi i predstavljanja štapova i rola (Saša Paulić),
odličan je i tekst u ovomjesečnom broju o lovu soma na Ebru, sa svim iscrpnim informacijama.
Nekom drugom se sviđa nešto drugo jer se časopis i pravi na način da privuče i zadrži što više kupaca.

Generalno nije moguće postići vrhunsku kvalitetu svih tekstova jer takav časopis (ne samo ribolovni)
ne postoji i to me ni najmanje ne smeta. Iza svakog teksta postoji iskustvo i trud da se iskustvo prenese i to treba cijeniti.
Netko to čini na izuzetno pristupačan i razunljiv način, a netko malo drugačije. No to i razlikuje autore.

Ono što se može popraviti, a ništa ne košta, je "raščistiti" pojedine dijelove ili čak cijele tekstova
u odnosu na pozadinu tekstova i na taj način bitno poboljšati čitljivost.
Koliko god željeli izbjeći crna slova na bijeloj podlozi, sa dobrim rasporedom i primjerenim odnosom teksta i fotografije,
mislim da bi pojedini tekstovi čak izgledali i profesionalnije.

No ovo je primjedba samo na pojedine tekstove u svim brojevima jer je neke izuzetno kvalitetne
malo "ubila" pretamna ili prešarena pozadina.

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 12, 2010 1:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 11:36 pm
E, pročitah i ovaj novi. :D

Preskačem ono "najbolji do sad".
Sviđa mi se naslovna, biće najuočljivija na trafikama/tezgama/rafovima do sad, textovi su super i zanimljivi.

Ali ovakav kakav jesam (pribor mi je bitan skoro pa kao pecanje), po prvi put sam obratio pažnju na reklame.
Svašta čovek da pronađe ovde, i meni se to baš sviđa. Znam da ima i suprotnih očekivanja od jednog časopisa, ali mislim da za tim nema potrebe, jer je odnos tekstova i reklama verovatno blizo idealnog.

Pohvale za celu ekipu! :wink:

PS
Tokiću, kad će taj prijem/koktel povodom godišnjice magazina?!

I enjoy bicyclism, liberalism, tourism, nudism, optimism.
It is good for rheumatism.

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 12, 2010 1:43 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Japanac napisao:
E, pročitah i ovaj novi. :D

E pa Japi, čestitam, zvanično si jedini čovek na svetu koji je krajem 11.10. imao priliku da čita sedmi broj!

Ja evo u 1:40 am još pakujem magazine pretplatnicima, pa sutra da pošaljem, pa dan-dva dok im stigne... A za trafike da ne pričamo - tek za 3-4 dana.

A ti - pročitao. :)

Ono sitno nisam uspeo da pročitam. Šta piše, prijem Kokte? Kakve Kokte? Ko je naručio Koktu? Zar ti ne piješ Koka-Kolu?

Vrh

PostPoslato: Čet Okt 14, 2010 8:06 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Jedna kritika: čitanje Spin & Fly-a može biti opasno po život! :mrgreen:

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 455 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 46 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris