Danas je Sre Jun 18, 2025 9:19 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 54 Sledeća

Hoćete li kupiti dozvolu ove godine?
Da 67%  67%  [ 4 ]
Ne 33%  33%  [ 2 ]
Ukupno glasova: 6
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 10:26 am 
povratnik

Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 5:07 pm
xaxaxa dobar isako dobar bas me lepo nasmejao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to je problem sa ljudima koji pricaju a ne rade nista .......

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 10:26 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Tacno sam znao da me neces ozbiljno shvatiti :!: :?:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 10:31 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 1:29 am
bugi napisao:
Samo svest ljudi kad se promeni imacemo vidljive rezultate
A do tad samo mozemo da se sporadicno bunimo

Slika Lajkujem Bugijev post

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 11:53 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 1:42 pm
Ne menja se svest sama od sebe,
Sistem tj. drzava svojim zakonima i propisima daje narodu do znanja sta je dobro sta je lose i postavlja neke moralne norme.
Za dobro nagradjuje za lose kaznjava.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:01 pm 

Pridružio se: Čet Dec 10, 2009 10:26 pm
Nisam jos cuo da je nekog nagradila :)

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
To o promeni svesti kod naroda ja sve vreme i pricam ali koliko vidim nekima sam ovde smesan, pa ne mislite valjda da nas stotinak krenemo od kuce do kuce i drzimo ljudima predavanja, valjda je to jednostavnije uraditi preko medija.
Ne mora niko da se pljuje i naziva lopovom,dovoljno je da se jednostavno opise stanje nasih voda i sta nas ceka u buducnosti ako se nesto ne preduzme. Posto vidim da su se ovde na forumu predstavili iz redakcije emisije ulovi trofej, zasto oni ne bi napravili i neku reportazu o svemu tome i prikazali u jednoj od svojih emisija, da vide ljudi kako je kod nas a kako u nekim zapadnim zemljama.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
ilunga napisao:
Ne menja se svest sama od sebe,
Sistem tj. drzava svojim zakonima i propisima daje narodu do znanja sta je dobro sta je lose i postavlja neke moralne norme.
Za dobro nagradjuje za lose kaznjava.

Upravo tako. Dok ne dođe do nekih korenitih promena, samo džabe bučimo... Zato i kažem da ćemo veću korist napraviti ako pokupimo parče smeća na obali nego sve ovo naše drvljenje...

p.s. Pogledajte recimo kako se na brzinu prevaspitava (izvod iz našeg novog zakona o saobraćaju):

U članu 330. predviđena je kazna zatvora od najmanje 15 dana, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom od najmanje 8 meseci i 14 kaznenih poena za vozača koji (čini jedno od navedenih protivpravnih ponašanja):

....

12. ne zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza na kome se nalazi najmanje jedan pešak,

Dakle, ne propustiš pešaka već samo prozviždiš preko pešaškog, a malo niže čuči padnur da ti uzme meru.... Kada te jednom ovako odrape, da vidiš kako naprasno postaješ fin i kulturan. Ista stvar i sa našim ribolovom, postoje sasvim fini propisi, samo je problem što to niko ne sprovodi u delo. Videli ste onaj video klip kada je ribočuvar uhvatio košaraše sa punom vrećom nedoraslih štukica? Znate li kolika je odšteta/kazna za takav ulov? Za samo jedan komad? Kada bi ga sud odrapio kako treba, bežao bi posle kao manit od i od kotura žice na gradilištu, a ne da bi pravio koš i išao ponovo u krađu... A kada ga puste za pola tepsije ribe - radiće to opet i smejaće se onom momku u facu. To dok se ne promeni - svi sviramo nekoj stvari... A prođe nam život. Ja bih ipak da pecam i da se ne štrecam. Vama na volju... :wink:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
^ Na brzinu racunato, brka sa snimka je drzavi duzan minimum:

1.) Po clanu 57. Zakona o zastiti i odrzivom koriscenju ribljeg fonda:
25.000,00 do 50.000,00 dinara za lov ribe nedozvoljenim sredstvom, ispod mere...
+ oduzimanje predmeta upotrebljenih ili namenjenih izvrsenju prekrsaja...
A cuvar na snimku pominje neki auto...

2.) Po Pravilniku o nacinu odredjivanja i visini naknade stete nanete ribljem fondu
6.500,00 dinara, za svaku stuku ispod mere, uspeo sam sa sigurnoscu da izbrojim 34 takve,
plus ako se slucajno desilo da ima i stuke u meri 4.000,00 za svaku.

Ukupno je moralo biti naplaceno minimum:
1.) 25.000,00 dinara
+
2.) 221.000,00 dinara
=
246.000,00 dinara
Uz oduzimanje predmeta...

Kaznu za odgovorno lice u Preduzecu koje upravlja, za eventualno nesprovodjenje zakona, ne bih da tarifiram i pominjem...
Tuzno je to sto je dovolno da lopov ima dobrog advokata, a upravljac loseg pravnika i propuste u proceduri da mast ode u propast.
Ne bih pominjao nivo edukacije sudija po ovom pitanju i kolicinu njihove svesti o problemu.
Uprkos izvestajima ministarstva oi sprovedenoj edukaciji pravnickog kadra...

Da ne budem u offu, koliko se je ova cifra izrazena u dozvolama???
:twisted:

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Pa zamislite još kada se to još pročuje "po selu", da je neko "popio" 2500 evra kaznu, plus oduzet mu auto, kako bi sve lopurde trtale da i nos promole na vodu...? No, problemi su mnogo dublji nego što ih mi uzimamo "na prvu loptu"... :roll:

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 12:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Eno ministar nam se ziv pojede, zajedno sa celom svitom pod njim...
Bez drugih resora.

I sad ce neko do njih da se rasplace sto nekolicina nece izvaditi dozvolu.

RIBOTEKA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 532 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 54 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris