MR.MARTIN napisao:
predlog.
da li moze da se nadje u jednoj od rublika u casopisu tekst o vrstama struna i predlozima koje strune su najbolje i koje se kako ponastaju i sada da ja ne bih nesto posebno ovde pisao o tome, da li bi mogao da se napravi jedan ozbiljan tekst o tome jer mislim da bi tako nesto jako pomoglo ljudima pri kupovini i nabavci strune .
meni licno bi jer smatram da ovo sto znam nije dovoljno da bi mogao da raspolazem sa strunom kao na primer sa nekim vrstama monofila ...
a siguran sam da bi takav jedan ozbiljan teks pomogao i valjao mnogima ...
hvala...pozdrav za celu ekipu spin&fly magazina...
ps.konkretno da ima u svakom broju detaljan opis o nekim strunama ili monofilu..kvalitetna rubrika o tome ..
Martine, čitaš mi/nam misli (sram te bilo).
Već mesecima ćaskamo na temu textova o testu upredenih struna, ali je tu problematika zdravo zajebana. Nije to ni varka, ni štap, ni mašinica, gde već nakon nakon prvog pecanja imaš neki stav o tom proizvodu, a kroz mesec dana ga znaš "u dušu".
Na prvo pecanje (na prvi pogled) sve strune su slične, neka jače, neke slabije, ali tu su negde. Značajnije odstupanje od prvobitnih osobina (oblik, nosivost, boja...) se dešava tek nakon nekoliko meseci ili godinu-dve dana pecanja. I što je najgore ta odstupanja mogu biti tako drastična da ona struna koja je isprva bila najača, sada puca ko paučina. Takođe je uvek pitanje koliko svežu strunu si dobio, da li staru par meseci ili 5 godina. I gde je bila skladištena.
Tako da je pisanje test priloga o strunama zajebana rabota.
Ipak, obećavamo da ćemo našto napraviti, možda već za aprilski broj, koji izlazi baš u vreme kad se najviše kupuju strune za novu sezonu.
Možemo recimo da osmislimo 10 pitanja za naše saradnike, pa ko šta kaže! I da sve to objavimo u vidu jednog texta gde njih nekoliko odgovaraju na ista pitanja.
A posebna priča je da li kupiti "brend" za 15-20 evra ili nešto nepoznato, a naočigled jednako jako, za 10. Probaćemo u okviru tog texta da damo odgovor i na ova pitanja...
Dobar predlog Mr.M!