Danas je Sre Jun 18, 2025 11:14 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 34 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: FOTOAPARAT?
PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 12:32 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 3:19 pm
ne znam bas za 200, ali ja sam radio sa G11 i super je!!! jako jako ozbiljan mali aparat.... evo oglas, lik ga ceni 280eur ali kapiram da bi dao za 260-250e ....
http://foto-berza.com/ad27027.htm pogledaj na www.dpreview.com pa uporedi...

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 9:18 am 

Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 10:47 am
Hvala na predlogu. Medjutim to je ipak bilo previse za moj budzet tako da sam oslanjajuci se na neke prethodne predloge na ovoj temi kao i misljenja strucnih ljudi na nekim stranim sajtovima odlucio da narucim Canon A3300 IS. Nadam se da ce biti dobar...

Русские и Сербы - братья на век!

ul-fishing.blogspot.com

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 9:50 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
ma opushteno druze. svaki aparat za 2 stoje je odlican, i odlicno moze da te posluzi. znaci baci malo oko na ono shto smo piskarali ovde, procitaj uputstvo detaljno, i ima da pevusish :)

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 10:26 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 1:18 pm
Ja sam mišljenja da neko ko se opredelio za kompakt treba da kupi ili "mercedesa",
dakle gore pomenuti G11, ili Nikon P7000, ili... novo ili polovno - ili neki do 100 €,
jer se s istim znanjem dobijaju iste slike kompaktima od 100 do 200 €.

Evo primer: dam mojoj suprugi Coolpixa L22 da snimi nešto u gradu i ona snimi ovo:

Slika

Fotka nije ništa naročito, ali je za "porodičnu" upotrebu odlična, a moju dragu sam jedva naučio da se ne okida dugmetom On - Off
(mane na ovoj samo resizovanoj fotki se lako otklone)...

Aparat je plaćen, ako ćemo tačno 6.999,00 RSD (to je danas 68,93 €)

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 10:33 am 
Urednik
Korisnikov avatar

pa taj rad.
fora je shto dosta ljudi danas NE PRAVE slike, nego gledaju slike na monitorima. i onda na monitorima se vidi kojeshta - jer je monitor veliki i t.d. -a kad napravish sliku na fotopapiru - provalish da na formatu 13x18 (onaj svadbarski) - nema nekih specijalnih razlika izmedju nekog malishana, i nekog filmasha od pre 10god chiji objektiv i dan danas koshta vishe od celog tog malishe. (plus film i razvijanje :) ).

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 10:54 am 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 1:18 pm
E, Dok, kad si već tu - vidiš kako danas jeftin aparat (slika gore) može u rukama amatera
i na full AUTO da odradi posao, naročito za fotku u dimenzijama koje si naveo,
a za web prikaz to izgleda još bolje.

Supruga snimala na najmanjoj žižnoj daljini (ni ne zna za drugo - i ne treba joj jer je slika u orig. 12 Mpix)
a perspektive distorsion jedva da ima. Ima i malo jedva vidljivog "stomačića";
detalji iznad krova su, čini se izgubljeni, a sve se to otkloni u 3 klika
kome baš smeta...

No kako reće, sve je to nevažno za svadbarske i sve ostale svakodnevne potrebe...

Sa druge strane, ako je nekome zadovoljstvo kupiti baš tu i tu spravicu, a ona košta 200 €
zašto ne... ne... :)

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 7:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 2:44 pm
nisam neki strucnjak ,ali mislim da bi ti nesto od cannona iz ixus serije,mozda ovo oko 22 000 je cini mi se ,ja sa starijim ixusom pravim odlicne fotke i od svih coolpixova i ostalih kompakta iz mog okruzenja nijedan ne moze da mu parira u fotkama,sluzi oko 3 godine sa 9000 fotki
http://www.canon.rs/For_Home/Product_Fi ... US_220_HS/

Vrh

PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 7:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 11, 2010 5:41 pm
Ne bi se baš složio da su sve fotografije gotovo jednake sa aparatom od 100 € i od 200 €. Ako uzmemo da je korisnik ne zahtjevan amater i izuzmemo makro fotografiju i ručna podešavanja, ostaju uslovi smanjene vidljivosti gdje će jedan prosumer aparat kao ovaj http://bmfoto.rs/product_fujis2950_3424 koji ima optičku stabilizaciju i veću svjetlosnu moć, praviti daleko jasnije fotografije. Takođe pri upotrebi blica će se primjetiti male razlike u korist aparata iz prosumer klase. Za one koji znaju do pola pritisnuti okidač i vidjeti šta je aparat fokusirao je velika prednost i optičko tražilo pri jakom suncu.

Ko namjerava koristiti i video mod neka pogleda rezoluciju i broj frejmova video moda. Moj prijedlog je neki od aparata iz prosumer klase, jer kako će i ne zahtjevni amateri napredovati ukoliko aparat nema dodatne mogućnosti, kao npr. manuelne postavke. Canon, Olympus i Lumix prave odlične aparate dok Fuji (na Srbijanskom tržištu) nudi najbolji odnos uloženo-dobiveno.

Vrh

PostPoslato: Sre Avg 24, 2011 12:44 am 
Urednik
Korisnikov avatar

Kapitalac napisao:
Ne bi se baš složio da su sve fotografije gotovo jednake sa aparatom od 100 € i od 200 €.

ajmo ovako: "pa nije baš dupla razlika" :)

Vrh

PostPoslato: Sre Avg 24, 2011 7:08 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jun 29, 2010 9:40 am
Hej bećari! Vidim da se ovdje naveliko razglaba pa da priupitam. Ima li netko kakvih iskustava s novim fuji aparatima. Imam 7 godina starog finepix s7000 koji polako otkazuje, a kako sam njime oduševljen volio bih kupiti opet nešto slično od fuji-a u toj klasi. Nisam imao potrebe gledati išta drugo do sada tako da nisam u toku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 34 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris