Danas je Sre Jun 18, 2025 9:25 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:45 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
igorkg napisao:
Goci,
sve ovo što si napisao stoji, ali mislim da smo od toga daleko 1000 godina, na žalost..............
U vremenu kad ljudi svakodnevno ostaju bez posla, kad ne mogu da sastave kraj sa krajem i na sve to "državu" zabole, a radi se o milionima ljudi..................... koga briga za "tamo neke dileje koje mlate po reci........."

Nismo tako daleko, ali ja zaista ne mogu drugačije da prikažem naš rad, nego kroz rezultate tog rada.
Sad, naši rezultati deluju neverovatno u odnosu na rezultate drugih korisnika, ali to je tako. Jeste za nevericu, ali evo reći ču ti samo jedan segment tih rezultata. Za četiri godine rada, mis mo od ribokradica zaplenili 130 čamaca. Nasuprot tome, cela Srbija ne može da sakupi 30 čamaca.
Međutim, ovde ima i takvih kojima ni to nije dovoljan pokazatelj naše ozbiljnosti.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:47 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 9:22 pm
igorkg napisao:
Samo kratko

Ako misliš na bolji rezultat od Čačana u vidu izvađenih mreža, a misliš, to nije nikakav pokazatelj vašeg požrtvovanijeg rada od njih, nego su tad TREBALA M.UDA da se baci mreža u jezero, gde je u svakom momentu bilo 5-6 čuvara.

I zbog tog manjeg broja mreža, bilo je više ribe, logično zar ne :?: :?:

Vašeg Saleta čuvara poznajem lično, i nema dovoljno dobrih reči da se opiše ono što je on "na mišiće" uradio na tom jezeru......

Ali............... to i dalje nije razlog za doplate

I tu pričo o ulaganju u opremu za to jezero.............pusti............. znamo obojica da nije tako

igorkg napisao:
Neverovatna je količina bezobrazluka i sarkazma kad tvrdite da ribe ima u izobilju, naspram naših tvrdnji- nas koji smo na tom jezeru aktivni od njegovog osnivanja :!: :!:

U stvari ne, ja grešim, vi NIGDE niste ni pomenuli da u tom jezeru ima dovoljno ribe................. sve se vrti oko vaše teze koliko ste mreža digli :!:

Eto, naučio sam nešto novo, da voda može da dobije kategorizaciju za doplatu i ako nema nekog "ribljeg bogatstva", ali na osnovu km izvađenih mreža , i na osnovu vaših troškova :idea: :idea:

I dižem ruke od dalje prepiske, jer, koliko vidim, vajde nema....................... a i ovi kurtoni u KG društvima su se pronašli u onih par stotina dinara koje im ostaju od dozvola, i svi srećni i zadovoljni.

Prema tome, želim vam i ove godine uspešno i berićetno gazdovanje :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:48 pm 

Evo još jedan podatak za sve neverne Tome. Dok je ceo svet čekao Novu godinu, naša ribočuvarska služba je bila na Gruži celu noć i zaplenila 700 metara mreža.
Potpuno sam siguran da su to jedini ribočuvari koji su radili na doček Nove godine, pa me zato i vređaju stavovi pojedinaca, koji ništa ne priznaju i u sve sumnjaju.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
I sad si me naterao da odgovorim. Pogaziću malopre rečeno o ćutanju.
Deo koji me plaši je
Citiraj:
Ti tražiš da se novac uloži u rad službe, što će i biti svakako

Šta je onda sa novcem do sada?

Citiraj:
Jednu godinu smo to sami finansirali, a na dalje ćemo kroz doplatnu dozvolu obezbediti izvor prihoda

Kao što već pitah, šta sa novcem do sada?

I onda
Citiraj:
Na kraju krajeva, zar je stvarno mnogo da se plati 2000 dinara za celogodišnje pecanje.

Jel ti to mene baronišeš? Ja sam već platio dozvolu (i ponovo ću) za celogodišnje pecanje, zašto bih platio još 2000? Za šta? Šta nudite?

I još nešto, 2 krivične prijave??? Ne bih se hvalio time.......
A istom tom Mićku (mislim da pričamo o istom) je sasvim slučajno izgorela kuća na jednom drugom jezeru jer se zamerio pogrešnim ljudima. Vidim da je našao drugu vreću.....

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:52 pm 

igorkg napisao:

U stvari ne, ja grešim, vi NIGDE niste ni pomenuli da u tom jezeru ima dovoljno ribe................. sve se vrti oko vaše teze koliko ste mreža digli :!:

Ko o čemu, baba o...............

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:55 pm 

igorkg napisao:
igorkg napisao:
Samo kratko

Ako misliš na bolji rezultat od Čačana u vidu izvađenih mreža, a misliš, to nije nikakav pokazatelj vašeg požrtvovanijeg rada od njih, nego su tad TREBALA M.UDA da se baci mreža u jezero, gde je u svakom momentu bilo 5-6 čuvara.

I zbog tog manjeg broja mreža, bilo je više ribe, logično zar ne :?: :?:

Vašeg Saleta čuvara poznajem lično, i nema dovoljno dobrih reči da se opiše ono što je on "na mišiće" uradio na tom jezeru......

Ali............... to i dalje nije razlog za doplate

I tu pričo o ulaganju u opremu za to jezero.............pusti............. znamo obojica da nije tako

Ja tebe zaista ne razumem. Evo reci ti sam koliko košta sledeća oprema koju koristimo za čuvanje jezera.
Dva Land Rovera 2005 godište, jedna Lada 2007 godište, jedan čamac Big Foot sa Hondom od 40 ks, jedan gumeni čamac 4.7 metara sa motorom Tohatcu 20 ks, jedan gumeni čamac Yamaha sa motorom tohatcu 10 ks i jedan limeni čamac sa motorom Yamaha od 8 ks.
Zatim izračunaj koliko je goriva utrošeno i na to dodaj plate za 12 meseci, pa da vidimo ko ovde priča nešto bez veze a ko sa nekom vezom.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Gosn. Đurđeviću, hvala na odgovoru.
Samo znajte da smo svima vama korisnicima voda NAJVEĆE "nadležne institucije" upravo MI - ribolovci.

Iskorenjivanje krivolova je normalna stvar.
Poribljavanje - ako nemate para, dignite kredit pa kupite ribe za poribljavanje, poribite, pa zatim suzbijte krivolov na minimalnu meru, pa onda dajte neku crkavicu na uređenje obala i ribolovnih mesta (malo da prođe buldožer i svi srećni), postavite par kontejnera i stotinak kanta za smeće pa ONDA naplatite doplatnu dozvolu.
Pa onda to malo izreklamirajte (Facebook, forumi, marketing je čudo) - verujte mi na reč, rezultat bi bio preko 10.000 kupljenih doplatnih dozvola. Po 2000 din, 20 miliona din. Prve godine dovoljno da pokrije kredit. Odmah naredne čista dobit.

Ovako kao vi sada... Slaba vajda. Tj. nikakva.
Niko neće da kupi mačku u džaku.
I to poprilično skupu mačku u džaku.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 8:59 pm 

Mićko, imaj malo strpljenja. Tu smo tek godinu dana, a prioritet je bio da se spreči krivolov mrežama i da se sačuva mrest. Sve je džabe, ako se ne sačuva mrest i ako se lopovi ne spreče da masakriraju ribu za vreme mresta.
To jeste naš posao i mi od toga ne pravimo nikakvu famu, ali ne mogu da dozvolim da se iznosi neistina o tome kako se loše radi.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:02 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
igorkg napisao:
Goci,
sve ovo što si napisao stoji, ali mislim da smo od toga daleko 1000 godina, na žalost..............
U vremenu kad ljudi svakodnevno ostaju bez posla, kad ne mogu da sastave kraj sa krajem i na sve to "državu" zabole, a radi se o milionima ljudi..................... koga briga za "tamo neke dileje koje mlate po reci........."

Ako nastavimo da se ponašamo kao ovce koje čekaju šišanje, i 1000 godina je mnogo. Ako se malo trgnemo iz globalne apatije u koju je upao ceo narod, pa i ribolovci, za bolje ribolovačko sutra nam treba 5-10 godina.

Inače nas dileja što se majemo kraj reka nema baš zanemarljivo malo u kontekstu brojki zanimljivih političarima koji žele da zadraže ili dobiju vlast. Samo samo zanemarljivo glasni...

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 9:06 pm 

Opet ne razumem zašto hoćeš da taj kapital koji imate , u vidu tih džipova,motora.čamaca........... nabiješ nama na grbaču :?: :?: :?:
Pa valjda je to resurs vas kao dugogodišnjih korisnika raznih rib. područja, niste sve ovo nabrojano kupili samo za čuvanje Gruže :!: :!:
Jer ,koliko znam, od svega nabrojanog, na jezeru je stalno prisutan samo jedan namučeni čamac sa dva namučena čuvara u njemu,koji i urade 90% onog čime se vi hvalite.............

Ono što vi iz Jagodine nekad upadnete kao u akcionim filmovima, to je samo marketing

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris