Danas je Sre Jun 18, 2025 9:33 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 14 15 16 17 18 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:25 pm 

Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 8:27 pm
djurony napisao:
To što sam hteo reći jeste činjenica da je dozvola za ribolov jeftina u odnosu na sve druge životne troškove. S tom razlikom, što ribolov nije moranje a u samoposlugu moraš da odeš i to će da te košta bar sto puta više nego dozvola za godinu dana.

.U ovoj drzavi je svaki sistem vrednovanja pogazen do krajnje granice pa me otuda i ne cude ovakve reci "direktora"jedne ovakve firme.Ti bi ocigledno kad bi mogao da promenis sve ribolovce,da budu onako kako dirigujes.Pa,.......tesko.Verujem,i mislim da ne moze ovako nesto vecno da traje u ovoj drzavi.Vreme je da se Sojici presele u istoriju(ZAUVEK).

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:28 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Mićko, vidiš kako. Nemamo mi bolje rezultate. Mi imamo mnogo, mnogo, mnogo bolje rezultate.
Ali nisi upravu da nećemo još dugo. Konkretno na Gruži, još samo devet godina. U tom smislu bolje je da se što pre pomiri sa time, a ako ti to baš toliko smeta, ti prosto izbegavaj Gružu.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:28 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Mene kao "kupca" zanima da platim što manje i dobijem što više. Vi prodajete pecanje na Gruži. Napravite da tamo mogu da se lepo napecam soma, štuke, smuđa ili grgeča, i dobićete mojih 2000 din za 365 dana.

Trenutno tražite previše i ja to neću da kupim. Niti ću 2012. pecati na Gruži.

Da bih objektivnije sagledao celu priču, zamisliću da je 2000 doplatna za Bovansko jezero, na kome pecam 10-20 x godišnje. Nepecanje na Bovnu bi mi tako mnogo teže palo nego nepecanje na Gruži, gde bih možda pecao par puta godišnje. Evo razmišljam...

...

...

Previše! Ne bih pecao na Bovnu 2012. Platio bih max 1000. I to bih za tih 1000 dinara tražio da 2x bolje čuvaju Bovan!

Moj zaključak i odjava sa ove tme: doplatna vam je preskupa, ako mislite da je nekome prodate smanjite cenu na 1000 din i uradite vraški dobar marketing - objasnite ljudima šta dobijaju za tih 1000 din, ubedite ih da će uhvatiti više riba.

Mada vi trenutno prodajete mačku u džaku... Tražite pare kako bi jednog dana bilo više ribe. Neće da može - napravite da bude više ribe, pa onda tražite pare. To se zove ulaganje u biznis. To je vaš rizik. Vi sada tražite od ribolovaca da ulažu u vaš biznis, da oni preuzimaju vaš rizik... Mrk.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:30 pm 

ilunga napisao:
djurony napisao:
Potpuno je nerealno da se očekuju osetni rezultati za jednu godinu, kada je u pitanju riblji fond, ali živi bili pa videli kako će to izgledati za dve do tri godine.

Super si to napisao! O tome se upravo ovde i radi! To je poenta price!!!!!!!!!

Ako ce rezultata biti tek za dve-tri godine sta naplacujete sada???

Isplaćujemo svoj rad i ulaganja. Pa ne očekuješ valjda da radimo besplatno. I čuvari treba da prime platu i uostalom, da li bi ti išao na posao a da te za to ne plaćaju.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:33 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 11:01 pm
djurony napisao:
Kada je u pitanju cena dozvole od 5000 dinara koju ti plaćaš, evo kako stvari stoje. 400 dinara ostaje klubu koji ti je prodao dozvolu, 10% odnosno 460 dinara uzima država, a još 18% ide za plaćanje PDV -a. Dakle korisniku ostane nešto preko 3000 dinara.
Sa druge strane, kad pogledaš, 5000 dinara potrošiš za jedan odlazak u samoposlugu i to pojedeš za tri dana.

Koliko dana po tebi treba da jedem, odnosno ne jedem da bi mogao da budem ribolovac u Srbiji? Eto voleo bih da se malo sklonim iz velikog, prljavog grada u kome zivim i da ponekad odem u ribolov daleko od asfalta i betona, pa te molim da mi preracunas to kroz mpc samoposluga i moju jesnost :roll:

Poenta je da se dolazi do cifre 5+2+2+... hiljada dinara koje gradjani ove zemlje u ogromnoj vecini ne mogu da izdvoje za ribolov. Na stranu sto je apsolutni bezobrazluk uopste traziti od njih da plate toliko, a da uzvrat ne dobiju nista osim polupraznih voda, sa dominantnim populacijama cverglana, babuski, suncica... Ljudi pecaju i na takvim vodama jer su im blizu, jer nemaju bolje, jer jednostavno vole ribolov i to je karta na koju se igra ovde.

Na vodama sa kojih se u vecoj meri nosi riba, poribljavanja moraju da budu redovna, to je ono sto pored osudjenih krivolovaca, priznajem kao merilo i cvrst rezultat rada na oporavku ribljeg fonda neke vode. Sve ostalo je prazan marketing.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:34 pm 

Vi bar znate sa kim pričate, a ja se dopisujem sa potpunim anonimcima.
Vidiš li tu neku prednost na vašoj strani?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 1:42 pm
djurony napisao:
da li bi ti išao na posao a da te za to ne plaćaju.

Isao sam 4 meseca i radio sam za dz kao crnac,jeo sam sta upecam i budjavi lebac :!: a onda sam zbog svog ulozenog truda dobio i posao i platu itd

A nesto slicno bi trebalo da uradi i vasa firma,ako me razumes,da se stisne kako zna i moze,da ulozi trud i stvori prvo neki boljitak,
a zatim da to naplati i uziva u plodovima svoga rada :!:

Vi ste krenuli obrnutim redom :!:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:40 pm 

Pa jeste, ali i poribljavnja koštaju. Uostalom sve se plaća, a mi sami merimo šta je ono što možemo i hoćemo da platimo.
Ima mnogo nepravilnosti i nepravde na ovom svetu, ali dozvola za ribolov svakako nije prioritet u našim životima.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:40 pm 

Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 8:27 pm
Izvini,ali ja nisam zaboravan kao ti.Ne podrzavam vredjanje
Kazes,imate mnogo,mnogo,mnogo rezultata.Opet vrtis u krug i pricas bez dokaza.Daj neki,ovde javno da ljudi vide.
Ne mozes da kazes coveku da izbegava neku vodu.Nije ti deda to ostavio.Mozda si je dobio da gazdujes jos 9 godina ali to ne znaci da ne moze da se ponisti.Verovatno ako se ne ophodi adekvatno prema ugovoru ili cime vec moze doci do ponistenja,na kraju krajeva.....isterace tebe Bili(VERKO)ja ti kazem. :lol: :lol:
Nego,nista ti na ovo,sto sam pisao da lepo zivis od nas,lepa odelca,kola i ostalo,kao i respektu.Malo izbegavamo,pravimo se.... :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 11:44 pm 

ilunga napisao:
djurony napisao:
da li bi ti išao na posao a da te za to ne plaćaju.

Isao sam 4 meseca i radio sam za dz kao crnac,jeo sam sta upecam i budjavi lebac :!: a onda sam zbog svog ulozenog truda dobio i posao i platu itd

A nesto slicno bi trebalo da uradi i vasa firma,ako me razumes,da se stisne kako zna i moze,da ulozi trud i stvori prvo neki boljitak,
a zatim da to naplati i uziva u plodovima svoga rada :!:

Vi ste krenuli obrnutim redom :!:

Pa to smo i uradili i boljitak već postoji, ali se isti ne može meriti time što je neko ovde na forumu napisao neku laž, ili time da li neko ume ili ne ume da upeca ribu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 14 15 16 17 18 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris