Danas je Sre Jun 18, 2025 11:24 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 16 17 18 19 20 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 12:49 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 11:01 pm
Vala jes kasno. Sutra valja uraniti na poso :cry: Nije o glavu. Nadji ti lepo vremena, kao sto si nasao vremena za ovo dosadasnje pisanije, pa napisi koju, time ces pokazati svoje postovanje ne samo prema clanovima ovog foruma nego i prema svojoj profesiji i sportskim ribolovcima uopste, a koji te lebom rane.

Pozz

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 12:58 am 

Pridružio se: Uto Nov 08, 2011 4:50 pm
Muka mi je od svega i sto se tice pojedinih sto imaju svoja mesta i da je njihov camac tu parkiran i da je to njihova voda i tu je nihova vikendica, ograde i obale, da ne moze niko da pridje da peca - kao da im je deda poklonio! Sta je bilo sa pricom za rusenje vikendica sto su na obalama?
Samo se hvalite kako ste vi kupili opremu, a ne kazete da je to od nasih para i za te land rovere - imali ste jeftinije terence, derete za dozvole i jos vam malo hocete i doplatne po 2000 dinara - ja mislim da je realno ako bas hocete 500 dinara.
Ja sam pitao za dozvolu doplatnu cisto bezveze, jer mi ne pada na pamet da je placam,
nemojte posle da se zalite i da vam bude krivo kako vam neko prebio radnika (ribocuvara) ako se tako moze nazvati ako nisu (krivocuvari).

Muka mi je vise i od toga da je kod nas sve najskuplje, a plate su najbednije u Evropi!
Trebalo bi stvarno da se uradi neka peticija da se posalje ministru, deluje mi kao fin covek ili da se uradi neki spot da se pusti na lokalnim televizijama da se nesto radi - a ne samo da pricamo.

Ja mogu u nekim gradovima da prosledim spot jer saradjujem sa nekim televizijama koje bi mi za tako nesto izasli u susret. Znaci, da se uradi neki spot - apel protiv ribokradje ili sta vec biste hteli dajte neke predloge ili ako ima neko ko bi neki tekst napisao, dajte predloge.

Neko ko ima snimak ili slike mreze, povredjene ribe ili bilo sta sto ima veze o prirodi da se sacuva i ovo malo ribe sto ima, jer ovi nece nikad nista da poribe - kako su poceli da rade samo se hvale i naplacuju dozvole i kazne.

Ovo su gradovi gde su lokalne televizije izuzetno profesionalne i ukljucuju se u akcije koje su drustveno korisne, i gde moze da se emituje spot - Svilajnac, Arandjelovac, Sombor, Paracin, Petrovac na Mlavi, Pozarevac, Novi Pazar, Cacak, Zajecar, Kostolac, Velika Plana.
Verujem da bi i u drugim gradovima lokalne televizije emitovale spot.

Ja imam dobru volju da napravim spot. Ko je uz mene, neka zurka pocne - krenimo u akciju pod nazivom UJEDINJENI VARALICARI SRBIJE

Bilo kakve predloge sto se ticu teksta, slika i snimaka posaljite na PP, a kad spot bude gotov postavicu ga na forum, pa ga ocenite, ako ima neko bolji predlog nek da komentar!

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 8:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 8:42 am
Naravoučenije u celoj ovoj priči:Nikako ne kupovati doplatnu dozvolu.Pa kad za dve tri godine vidimo boljitak kao što dotični djurony kaže,e tad neka su mu alal pare.Tad ću prvi da dotrčim,da mu čestitam i da kupim doplatnu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 9:27 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Molim vas sve da me ne shvatite pogresno i da pazljivo procitate ono sto cu vam napisati,
ne pisem to zato sto sam "djurin urednik" kao sto je Piker napisao par stranica unazad,
vec zato sto zelim da stanje na svim vodama u Srbiji pa i na Gruzi bude bolje,
a dajem sebi za pravo da se mesam jer sam sate, dane i mesece potrosio
gubeci zivce na ovakvoj i slicnim temama.
Ono sto vam pisem ne pisem da bih pravdao Djuronija, Miku, Ziku,....Srbija sume ili bilo kog drugog korisnika,
vec da bi vam pomogao da svoje teznje lakse ostvarite i na makar trenutak osvrnete na mesto i vreme na kom zivite:

1. Doplatna/jedinstvana dozvola je nesto sto i mene od samog nagovestaja takvog koncepta nervira,
medjutim kritike po tom pitanju treba usmeriti na pravo mesto, a nije Rivers Guard smislio taj koncept,
i doneo zakon. Logicna posledica sistema jedinstvene dozvole, uz vadjenje dozvole u mestu prebivalista
i uz doplate jeste da ce SVAKI UPRAVLJAC koji je u situaciji da upravlja vodama koje mogu da prodju kategorizaciju,
a nalaze se u regionu u kom se ne prodaje puno dozvola jer se voda ne nalazi uz veci grad biti prinudjen da naplacuje te nesrecne doplatne dozvole. Bunt treba usmeriti na pravu stranu i prema odgovornima. Realno nas problem i njije relativno skupa doplatna dozvola za kolju se ipak nesto i dobije, vec preskupa jedinstvena za koju se na vecini terena ne dobija nista. (ako mislite da je na Moravi i Gruzi lose stanje, niste nikad bili na Dunavu u Vojvodini, pa da vidite sta je legalna, javana i otvorena kradja)

2. Iznova i iznova se pominje poribljavanje, a ja kao papagaj ponavljam, to je nesto sto nama ribolovcima u 90% slucajeva nije u iunteresu. RG je jedan od retkih koji se ovde deklarisao ka zastiti prirodnog mresta i njegovih rezultata za sta na Gruzi postoje odlicni uslovi, a rezultatai ne mogu doci preko noci. Poribljavanje je najlaksi nacin da Upravljac potrosi pare, a ne uradi nista dobro (osim za jako urozene vrste li na terenima gde je prirodni mrest izuzetno otezan ii nemoguc, ili posle katasrtofalnih pomora i slicno). Par tona sakatog i sterilnog ribnjackog sarana nije dobro ni za jednu vodu, pogotovo sto u tim poribljavanjima dobijamo i bonus ribe iz ribnjaka, a to su babuske i toliko puta pominjani cverglani. Pa sta mislite kako su dopspeli u Gruzu i u vecinu voda u Srbiji koju pustose, nego pri poribljavanju? Dakle molim vas iz vaseg interesa, batalite poribljavanje kao argument, pogotovo varalicari. (kolicinu smudja potrebnu za ozbiljno poribljavanje Gruze je u Srbiji nemoguce kupiti, cak i kad bi neko negde nasao pare za tako nesto...gnezda su vac druga stvar, ali te akcije i kod nas i u Hrvatskoj uglavnom rade sami riblovci uz podrsku upravljaca)

3. Vikendice na obali i kao rezultat ogradjivanje iste i sprecavanje pristupa ribolovnoj vodi su po vazecem zakonu zabranjeno,
medjutim upravljac moze samo da pise prijavu, ako ga ribolovac pozove na lice mesta i kaze evo taj i taj me sprecava u vrsenju ribolova...A sve dalje je u nadleznostima gradjevinskih insp. i sudova... a svi znamo koliko su oni kod nas vredni...Ja nazalost ne znam jos ni za jedan slucaj gde je sud nalozio rusenje neke ograde ili objekta uz vodu, a jako bih voleo da vidim da to zazivi.

4. Ne kazem da je stanje tu dobro, ali verujte mi, na mnogim nasim vodama sanjaju stanje kao na Gruzi, gde makar nekad ima nekog ko se bavi cuvanjem vode, ko ima kako na istu da dodje, ciji cuvari nemaju "100" godina, i nisu potpuno nesposobni i nezainteresovani, nisu po potrebi prikazivaja laznih rezultata presvuceni sumari, koji ne dolaze na vodu motorom ili privatnim Golfom starim 30 godina, ciji camac nije devrnjak od 4m, bez motora koju pusta na sve strane......gde nema "sanacionih izlova" od strane upravljaca pri kojima se odnese sva krupnije riba....gde nema privrednih ribara koji divljaju kako pozele...gde ipak ne mozete u po bela dana videti ribokradice kako najopustenije rade svoj posao (ili mozete, ali eto i dalje ih niko nije slikao?)...Ne zamerite, ponovo molim, ali kakva je vecina upravljaca u Srbiji, kod vas je staje odlicno, ko ne veruje, nek mi dodje u goste na par dana...ili kod nekog u Slankamen ili kod Toblerone-a u juzni Banat ili ......

5. djuroni kakav god da je je i dalje jedini upravljac koji pokusava da komunicira sa ribolovcima na ovom i bilo kom drugom nasem forumu. Marketinga mu fali, ali naci ce se nacina i za to, vec vidim ima dobrih predloga.

Zato sve ovo pisem?
Ako stvarno zelimo da bilo gde u Srbiji popravimo stanje na vodi, ne treba da u raspravi sa upravljacem navodimo nebitne stvari, ne napadamo ga oko stvari koje on nije odredio i ne moze da promeni, sto cesce imamo dokaze za svoje tvrdnje, ne ponasamo se kao gomila, psujemo optuzujemo u prazno bez da nas sve to igde vodi, da smo neidentifikovana masa bez repa i glave........
Ako se konacno prizovemo pameti i organizujemo na pravi nacin, svoje interese cemo moci mnogo efikasnije, artikulisanije i svrsishodnije da zastupamo i branimo. O tome Goci pise, a oni koji se pozivaju na floskule tipa....kod nas ni za 1000 godina, takav je mentalitet,,, i slicno i ne zele nista da promene, vec samo smetaju na ovakvoj i slicnim temama.

Prvi sledeci koji bude na ovoj temi psovao ce biti banovan na 7 dana.
Tema jeste teska, raspravlja se o bitnim stvarima, ali bas zbog toga za kocijaski recnik nema mesta.
Otkljucavam sto pre, zapostavio sam svoje obaveze, da bih ovo sredio.
Hvala na rauzmevanju.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 1:47 pm 

Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 9:03 pm
bez psovanja s moje strane, argumentovano

kazete da ce da bude bolje za nekoliko godine, tek ste preuzeli jezero. (u ovo covek moze da poveruje, deluje normalno)

Veliku moravu ste preuzeli pre vise od tri godine pa opet nema nista vise ribe nego pre te tri ili 5 ili ... godine.(ovo svaki realan ribolovac koji tamo peca vidi)
Jedino sto je "postignuto" da varalicari ne smeju da pecaju 7 meseci godisnje :evil: sa tim su reseni svi problemi na moravi!

Ako za X godina nisu poboljsali fond riblji na Moravi zasto bi bilo drugacije na gruzi?!

ko ima imalo mozga a uz to veruje vise svojim ocima nego ljudima koji voze kola od 50 000E jasno i lepo vidi da je ta doplatna od 2000 dinara cist izgovor da se poberu pare narodu.

vise necu da pisem ovde a doplatnu necu da kupim pa taman da me odma udave.

kao sto policiji placam kaznu(bez pogovora) jer me kazne sto ne postujem propise i zato sto nisam u pravu, ovima ne dam ni dinar jer necu da me prave na glupog!
Mogu u decu da se zakunem da necu da kupim i da cu da svaki put da izginems ribocuvarima na gruzi ako treba! Mozda cu i u zatvor da idem al da blagosiljam da nko leba iz usta mojoj deci uzima to necu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 1:49 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
Pedjalasta napisao:
Prvo,zasto doplatna dozvola,to ide samo za kategorisane vode gde ima neke autohtone vrste u vecem broju,da li znaci da ste cverglana preregistrovali ili doplatu trazite cisto onako,kao na Mlavu za veliku kolicinu autohtonog smeca u njoj,iako pastrmka ostala u tragovima od krivolova (i seljaci se jos hvale tim),i kako da bas ti imas najvise doplatnih dozvola u Srbiju?
Drugo,pises ljudima da lazu a sto onda ti lazes da izlazite na sve intervencije,onaj tvoj sto dosao pre neki dan dobio detalje i gde i kad niste izasli,i jos vasi ribocuvari cinkarili grabuljasima ko ih prijavio pa posle ovi imali probleme?
Trece,sad tvrdis da je 90% ribolovaca neposteno,prosle godine si tvrdio da je 95% varalicara neposteno,koliki u ti 90% sad zauzimaju varalicari,i kako to da ti nije poznato da dubinkasi i skobaljasi,neki i sa takvi nadimci,postanu varalicari samo kad riba legne u zimovnik i imaju po saku glavinjara,a posle ti krivis svi varalicari zbog njih nekoliko takvi,razumem da si plovkaros ali bas da ne umes da prepoznas varalicarski pribor coveka koji stalno baca varalicu i nekog ko se vidi da je kupio samo da bude sto jace a sto jeftinije,skoro uvek kineski krs,da izvadi sve sto ubode je smesno i tuzno?
Cetvrto,sta bi sa Vojnicki vir,em ga ogradili kao vojnu bazu,em zapeli,em biju sa struju,em grabuljaju,em tvoj ribocuvar posalje grabuljasa koji je prijavljen coveku koji ga prijavi na vrata isti dan?

Dakle?

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 1:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Gruza/doplatna dozvola :arrow: Vojnicki vir :?:

Nadam se da ce odgovora ipak biti.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 2:46 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
E pa nije trebao da pocinje sa tim,jel on prvi napisao da izlaze na sve pozive,da njegovi cuvari ne cinkare ribolovce koji cinkare grabuljase,da se nikom ne gleda kroz prste,da je samo za Gruzu kupio svu onu navedenu opremu (sto je sva oprema koju poseduje i to vec godinama),znaci skrenuo je temu sam,sad nek kusa sta je zakuvao,molim lepo.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 3:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ja se samo plašim da ne bude doplatna za Bovan pa doplatna za Moravu, pa doplatna za Dunav, pa doplatna za Ćelije, pa doplatna za Vlasinu, pa doplatna za Drinu, pa doplatna za mala jezera i bare, pa kad staviš na papir, dozvola te izađe 200 evra. Ako tako bude, pozdravljam se sa ribolovom kao hobijem.
Mada me nešto ne greje sunce za moju Moravu: Ako proradi exploatacija uljanih škriljaca u Aleksincu i naprave 6 hidroelektrana kao što je predviđeno, bojim se da ćemo doći u situaciju da plaćamo 75 evra za pecanje na siromašnoj, pregrađenoj, zagađenoj Moravi.
Jest da je to baš baš "Worst case scenario", ali realno, postoji šansa da se baš to desi :|

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 05, 2012 3:39 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Svako kome se čini da je iz godine u godinu sve manje ribe u našim rekam je do nekle u pravu. Ali uzroke toga treba potražiti, bar kada je u pitanju Velika Morava u zagađenosti ove reke i u brojnim šljunkarama koje su u potpunosti poremetile život riba, njihova mrestilišta i korito reke.
Cela Srbija preko Ibra, Južne i Zapadne Morave **** i piša u moravu, pri čemu ni jedan grad nema ispravan sistem za prečišćavanje voda.
Letos smo radili analizu vode iz Velike Morave i uverili se u to da je u toj meri zagađena, da smo čak pronašli i bakteriju Ešerihiju Koli.
Dakle, problem je mnogo teže prirode nego što izgleda, a država isti problem gura pod tepih.

Pedjalasta napisao:
E pa nije trebao da pocinje sa tim,jel on prvi napisao da izlaze na sve pozive,da njegovi cuvari ne cinkare ribolovce koji cinkare grabuljase,da se nikom ne gleda kroz prste,da je samo za Gruzu kupio svu onu navedenu opremu (sto je sva oprema koju poseduje i to vec godinama),znaci skrenuo je temu sam,sad nek kusa sta je zakuvao,molim lepo.

Prosto nije tačno to što pričaš, ali ja te ne krivim zbog tvog nezananja, već zbog toga što nećeš da priznaš da nisi u pravu.
Kao prvo, mi svake godine ulažemo velika sredstva u nabavku nove opreme, ali ti to ili neznaš ili odbijaš da znaš.
A drugo, zar stvarno misliš da je praktično izvodljivo izaći na svaku dojavu, naročito ako se uzme u obzir da niko ne sedi dokon i čeka da ga ti pozoveš.
A treće, ajde nađi neki logičan razlog da ribočuvar ocinkari nekoga ko mu pomaže u poslu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 16 17 18 19 20 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris