Danas je Uto Jun 17, 2025 7:34 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: dozvola za 2013
PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 8:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 1:55 pm
tako je i kod nas,, a sto mislis kako bude kad nas naguze u uniju...

Vrh

Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 8:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 30, 2012 11:57 pm
:? nažalost tako je, ne znam da li mi je više muka od nazovi alasa koji bacaju mreže na 20 m od obale, penzosa i koje kakvih nazovi ribolovaca koji trpaju štukice u čuvarke za belu ribu, od kojih su mnoge varalice i veće i teže a da ne pričam da ja imam 35god. i nikad nisam video ribočuvarsku službu na Dunavu od Vinče do Grocke gde provodim 6 meseci godišnje... Tesline potomke da ne pominjem....:( a već 7-8 godina ulovi su na ovim terenima stvar puke sreće ...

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 8:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 11:33 pm
sona napisao:
Dozvola za 2013, 6000 Din, plus clanarina mislim da je to preskupo,i pitam se ko odlucuje o ceni dozvole ima li uvida u kupovnu moc ribolovaca? i da ce sve manje pecarosa kupovati dozvolu (barem mislim ,a nemoram da bunem u pravu).Dozvole sve skuplje a ribe sve manje ,sta raditi da je bude vise ? kupovinom dozvole necemo vratiti ribu uvode gde je ribokradja normalna stvar. :(

Od kukanja ovdje nemaš ništa jebiga (nažalost), ionako dobar dio ribolovaca nema dozvolu (škicnite onu anketu) pa je nemoj niti ti kupovati, a kad vec kukamo:

Ako sam dobro izracunao mene godišnja dozvola izadje oko 14000 dinara, i to ukljucuje samo vode moga grada, konkretno tri jezera (od toga na jednom nema ribolova trenutno) i par bara i barica...nemam niti jednog km toka rijeke, a da bi lovio redovno na nekim vodama gdje volim da lovim (u krugu max. 50ak km, tipa jezero Petnja, Sava, Drava, Dunav, baranjski kanali) trebao bi tri do cetiri godišnje dozvole MINIMALNO :lol:

Može i gore :lol:

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:24 pm
Pa vec razmisljam da je ne kupim ,al onda ne znam da li ce da se pojave ili ne ,imam osecaj da cu da budem ko na iglama.A ako dodju prepirke......ili najgore da zaplene pribor, ima njih svakakvih.

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ne kupiš, ne pecaš, i miran si.
I trebamo svi tako, pa da učine nešto, konačno.
Mada verovatno i onda ništa ne preduzmu :?

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 3:17 pm
čuj da ne pecamo zbog idiota... da se povučemo iz svega i da im ostavimo da vršljaju sa mrežama, strujama, bombama :shock: :shock: :shock:

p.s. Najmirniji si ukoliko pecaš bez dozvole i ne nosiš ribu kući (mislim, najmirniji u sebi) a kada si u pravu tada ti niko ništa ne može :wink:

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:46 pm 

Pridružio se: Pon Feb 15, 2010 9:01 pm
mi smo na godinu u EU valjda ko zna šta nas čeka .jel ima mreže u EU

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 8:22 am
Ove godine sam najvise do sad izlazio na vodu a nisam kupio dozvolu.Ribu koju uhvatim vracam u vodu,a iskren da budem nikad slabija godina sa ulovima.Iskreno zaboravio sam kako izgleda ribocuvar na Gruzi,mozda sada funkcionisu preko video nadzora, satelita mozda preko toplotnih kamera vide ko ima dozvolu pa ne prilaze ribolovcima.Kad odem negde sa strane kupim lepo dnevnu dozvolu i uzivam, a na Gruzi kad mi bude prisao ribocuvar platicu mu dve dnevne ,a mozda i padnem u nesvest od straha posto ne znam kako izgledaju!! Za sledecu cu kupiti kao sto sam i kupovao do ove godine,ali necu vise pecati na Gruzi nego odoh lepo na Dunav i na jezera u kojima ima ribe posto cverglana ne smatram ribom,a ni misa,pacova i plasticnu flasu!

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 8:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Okt 26, 2009 6:31 pm
pravo zboris mudri covece :wink:

Vrh

PostPoslato: Uto Okt 23, 2012 9:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Ribarima dozvoljeno da rade sta hoce 365 dana i to im dozvolio licno Oliver Dulic! Steta sto mu i to nece natovariti pored svega ovoga sto ga "cepaju" jer ih mi kao manjna uopste neinteresujemo. Jedva bi docekali da niko ne kupi dozvolu, onda bi svaki dan po ceo dan bili na vodi i koga vide sa stapom - taj je nahebao!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris