Danas je Pet Jun 20, 2025 6:57 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 39 40 41 42 43 Elipsa 72 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2013
PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:20 am 

Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 8:43 am
#knez# napisao:
Eto i ja sam prosipao mudrolije, pojeo gofna i kupio dozvolu za tu 2012. al nemate pojma kako mi je drago da je neko pokrenuo sve ovo i verujem da ćemo istrajati...
Dodao bih samo da sa ribočuvarima treba da ide policajac pa da se ribokradica plaši ribočuvara a ne obratno i da inspekcija ozbiljno i temeljno nadgleda rad svakog ribočuvara, ove dve stvari mi izgledaju bitne.

A zasto placamo ribocuvara kad sa njim ide i policajac? Zasto placamo obojicu za obavljanje jednog posla?
Da li da saljemo onda samo policajca, prakticnije je i jeftinije samo jednog placati? Ali onda on nije vise policajac nego ribocuvar?
Nadam se da kapiras sta hocu da kasem. Malo razvijenije zemlje od nas su to davno skapirale pa uveli naoruzanu drzavnu rendzersku sluzbu sa ovlascenjima i da hapse ako treba.
Ali ne, mi volimo da smo poslednji u svemu...

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:27 am 

Pridružio se: Ned Maj 23, 2010 3:13 pm
Takodje jako bitna stvar je borba protiv ''bagerisanja''recnih tokova,neka kopaju gde ima sljunka ako im dozvole ali podalje od korita reka,pa to ni po zakonu valjda ne bi smelo da se radi :!:

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:31 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 3:34 pm
Mora tako ,,mislim da bi sema pauka mogla da se primeni,nekazem da je idealno i da nesklanjaju cesce krseve ali se ipak zentas ako parkiras nepropisno ili neukucas na mob porukicu.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 1:34 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 3:34 pm
Nejicivan napisao:
Takodje jako bitna stvar je borba protiv ''bagerisanja''recnih tokova,neka kopaju gde ima sljunka ako im dozvole ali podalje od korita reka,pa to ni po zakonu valjda ne bi smelo da se radi :!:

Potpuno se slazem sa tobom ,stoka zauze celu obalu i unisti sva mesta i to za vrlo kratko vreme.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 2:15 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 5:54 pm
O kojim vi zakonima pricate,da bi sprovodio zakone treba da imas drzavu a mi to .... :?: :?: :?: ......i vise se nista ne pitamo. :!: :!: Moje misljenje jos jedna prazna prica.... :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 9:40 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Kod mene je situacija sledeca:
od 7-8 ribolovaca (nijedan varalicar) niko nije cuo za bojkot,ni posle citanja teksta bojkota nemaju pojma o cemu se tu radi!
Apatija i ravnodusnost...
Skobaljasi uveliko pecaju(znaci sa dozvolom) dobar deo njih je vec "isplatio" dozvolu,pojedinci se hvale i sa enormnim ulovima!!!
Njima dobro...
Cela ova stvar oko bojkota je bespotrebno mistifikovana
Dokle ce da traje to informisanje,sirenje vesti???
Cim grane prolece,(a to je blizu) vecina ce uredno pohrliti u udruzenja po dozvolu.
U mojem okruzenju,situacija je takva!!!

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 10:33 am 

Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 6:50 pm
Jbg, oni su verovatno zadovoljni stanjem na Z.Moravi kad je njihov vid ribolova u pitanju, što da ne kupe!? Bojkot nije zabrana već dobrovoljno udruživanje i ispoljavanje nezadovoljstva u cilju poboljšanja stanja na vodama i revirima... A lično iz mog ugla ću reći da je cena dozvole od skoro 7000din bruka i bezobrazluk, LOPOVLUK!! :evil:
Vidimo se na vodi, ja ću da šetam a skobaljaši neka pecaju...

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 10:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
Nismo se razumeli, to nije angažovanje novih policajaca, već upošljavanje postojećih, a ako može nekom uredbom da se dozvoli ribočuvarima da nose oružje tim pre bolje, no nisam siguran da ribočuvar sme da poteže bilo šta na bilo koga.

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 11:46 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 5:54 pm
Nema potrebe za oruzjem,uvesti velike novcane kazne i sprovoditi ih.Mislim da u Hrvatskoj policajac ide sa ribocuvarom u kontrolu (mozda gresim)....Jedno moje iskustvo u Madjarskoj.Moj prijatelj i ja otisli smo u goste u mesto Lakitelek u HU.Nas prijatelj ribocuvar nas je odveo u ribolov,pecajuci i vozajuci se po rukavcu spazio je dvojicu ribolovaca za koje je mislio da nemaju dozvolu za ribolov.Ti momci su bili bez dozvole,posledica tog pecanja je sledeca,napisana prijava na licu mesta(ostalo resava sudija za prekrsaje i za taj prekrsaj se tacno zna kazna a to je),automatski zaplenjen pribor za ribolov,a kod sudije ih ceka sledece : tri godine zabrane ribolova na svim vodama u HU, novcana kazna oko 500e po osobi.Policija ne ide sa njima u kontrolu ali ribocuvari imaju bezuslovnu podrsku od strane policije....A o mrezama da ne govorim za to su po recima kibocuvara kazne katastrofalne (vise godina zatvora).Definitivno ne znamo sami red da zavedemo,pa gospodo ako ne znate da odete recimo do HU da zatrazite pomoc i donesete jednu knjigu o zakonu o ribolovu ja se nudim da vas odvezem o svom trosku....PA DA VIDIMO REZULTATE.... :!: :!: :!: :?: :?: :?:

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 13, 2013 12:45 pm 

Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 8:43 am
Pa o tome se i radi. "Uvesti velike novcane kazne i sprovoditi ih" Ali kako? U zakonu lepo pise koje su obaveze ribocuvara, ali ne pise sta se desava ako mu neko kaze "gubi mi se sa ociju". Ne moze mu nista, nije ovlascen za upotrebu sile i prinude. Cak dolazimo u smesnu situaciju ako bi ribocuvar primenio prinudu krivolovac bi mogao da ga tuzi za nasilje. I morao bi da dobije spor na sudu po toj optuzbi. Znaci, neko mora da sprovodi zakon a nema ovlascenja da to i uradi. Na stranu sto su krivolovci cesto i naoruzani, pa je i opasno. Zato i pozivaju policiju da ide sa njima. Ozbiljne drzave to ne rade tako. Onima koji sprovode zakon treba omoguciti da to mogu i da rade. Ozbiljna rendzerska sluzba na nivou drzave bi imala autoritet da zakon i sprovovi, cak bi mogla biti organizovana i zajednicka sluzba sa lovnim cuvarima. Tako u mnogim zemljama i jeste.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 714 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 39 40 41 42 43 Elipsa 72 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris