Danas je Sre Jun 18, 2025 10:43 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 11:11 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 12:19 pm
Goci napisao:
Mislim na predsednika Saveza sportskih ribolovaca (cele) Srbije. Imaš recimo 50 licenciranih udruženja, oni biraju svoje predsednike u Savezu, uključujući i predsednika Saveza. A mi ribolovci biramo predstavnike udruženja. I taj predsednik Saveza, između ostalog, u ministarstvu zastupa interese svih ribolovaca.

Hoces reci da ribolovci treba da izaberu prvo SVOJE predstavnike udruzenja pa posle da delegiramo svoje predstavnike u savezu pa da onda izaberemo predsednika saveza koji bi zastupao nase interese u ministarstvu i gurao nase zahteve?

Sane pogledaj malo po lovackim sajtovima kakvih problema ima u lovstvu uospte i kakva se akcija vodi godinama bez rezultata. Nije bas svuda lepo i dobro imas srecu da je kod tebe dobro i da imate uslova. Sta ostali da rade a problema milion a o tome cu ti na pp.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 11:49 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Ja, ma koliki bio protivnik centralizacije u svakoj oblasti, sve vise verujem da je za velike vodotokove jedino resenje neka rendzerska sluzba na drzavnom ili pokrajinskom nivou, to su ipak znacajni drzavni resursi i prirodno bogatstvo cije cuvanje bi trebalo da bude drzavni interes i da bude subvencionisano a ne da zavisi od trzista, ekonomskih prilika i nesavesnih upravljaca. Ne moze se dozvoliti da recimo neka vrsta izumre samo zato sto je kriza. Male vode treba dati na upravljanje na petogodisnji period s tim da bi reviziju poslovanja trebalo praviti godisnje uz strogu kontrolu drzave kao vlasnika i ribolovackih udruzenja kao krajnjih klijenata i mogucnost da se ugovor prekine cim se narusi neki od principa upravljanja uz velike kazne takvim nesavesnim upravljacima. Tako bi imali jeftinu dozvolu za sve velike vodotokove sa jakom, naoruzanom, subvencionisanom sluzbom koja ih nadgleda, i dosta malih komercijalnih zatvorenih voda gde bi se cena formirala po trzisnim uslovima "kol'ko para, tol'ko i ribe".

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 11:50 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Da Čaki, baš to sam napisao. Tako mi deluje logično.

No ako nemaš logičnu postavku stvari, onda mora ovako kako trenutno radimo. Zaobićemo sve sisteme, i Kockar, Vlada i ja odemo direktno kod ministra i zastupamo interese ribolovaca. Što će se i desiti marednih dana ili najkasnije nedelja.

"Desperate times call for desperate measures"

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 12:00 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:02 pm
Chakijevo, sa drugog foruma:
27.01.
Citiraj:
Cena dozvola je nesto na sta ne mogu da odlucujem i tu se ne bunim. Jesam za bojkot ali ne na ovakav nacin da se ne uzima dozvola a da se izlazi na vodu jer nisam lopov i necu da kradem nista. U startu sam rekao da ako je bojkot onda se na vodu ne zilazi a koliko vidim bojkot traje ali se na vodu ide cak im se pregleda i sadrzaj zeludca. To znaci da onaj ko peca
bez dozvole krade ribu bar ja tako to gledam a verujem i velika vecina.
Cena mozda jeste velika ali ni na nju kao ni na ostrale cene ne mogu da uticem. Ono sto trenutno radim to je da pokusam da na neki nacin nagovorim neke dobre ljude da zastitimo to malo vode oko Beograda kojima oni upravljaju. Koliko cujem razgovori tj ton i ideje su naisle na razumevanje pa ce se mozda razgovori i nastaviti. Potezeti temu cena je meni smesna iako ima smisla ali obzirom da to donosi drzava znam da ce se ona tesko odreci prihoda koji je po nacrtu budzeta uracunala.

24.01.
Citiraj:
E pa gospodo da vam kazem da je posle jednog mirnog i kulturnog razgovora sa korisnikom ribarskog podrucja u Beogradu i posle iznosenja SVIH problema na vodama u i oko Beograda kontrola krenula i vec treci dan je na terenu. Kontrolisu sve i koliko cujem nastavice se sigurno i na dalje. Ide period mresta pa cemo videti kakve ce kontrole biti na 3 lokacije koje smo im predocili. Bez obzira sto mnogi misle da sam protiv bojkota samo da opet ponovim da nisam protiv bojkota vec protiv nacina na koji je to pocelo da se radi. Naravno protiv sam i izlazenja na vodu bez potrebnih dokumenata tj dozvole ali je to obraz svakog posebno pa neka o tome i svako donosi odluke naravno na licnu odgovornost.
Pozdrav i naravno borba ide dalje ali kroz institucije, razgovorima i prezentiranje STVARNIH problemaa ne ulicnim protestima

^
viewtopic.php?f=30&t=22729
Posledice pojachane kontrole (svakodnevne) a koja je proistekla iz kulturnog razgovora... E Chaki Chaki,
8)

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 12:17 pm 
Korisnikov avatar

Jesi li ti pokusao nesto?
Ja sam javio i koliko mi je receno nesto ce se uraditi. Ja ne mogu da idem umesto bilo koga da radim tudj posao. Ono sto sam mogao ja sam uradio i tu moje ingerencije prestaju. Svako treba da radi posao za koji je placen pa tako i ljudi sa tog ribolovnog podrucja. Ja inace nevidim kako drugacije razgovarati sa njima Dule a sledeci pu zovem tebe da ti porazgovaras na pravi nacin.

Imas neki drugi predlog neko drugo resenje Dule ?

Poslednja izmena od Chaki u Uto Jan 29, 2013 12:31 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 12:20 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Evo drugog predloga: odeš do ministra i kažeš mu da su javna preduzeća, poput tih "tvojih" Srbija šuma tokom predhodnih godina bili najgori korisnici voda u Srbiji i predložiš ministru da im oduzme vode.

A sasvim je lepo od tebe što si ih motivisao da neko vreme bolje čuvaju vode.

No pitanje je: da li im se može oprostiti predhodni nerad?

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 12:33 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Chaki napisao:
Jesi li ti pokusao nesto?
Ja sam javio i koliko mi je receno nesto ce se uraditi. Ja ne mogu da idem umesto bilo koga da radim tudj posao. Ono sto sam mogao ja sam uradio i tu moje ingerencije prestaju. Svako treba da radi posao za koji je placen pa tako i ljudi sa tog ribolovnog podrucja.

Imas neki drugi predlog neko drugo resenje Dule ?

Ma da, srdachno te primili i saslushali ... da chuju kako im pridikujesh na njihov prethodni nerad. Ili su saznali da imaju povishenu koncentraciju na vodama - za punjenje budzeta. Svakojaka su tumachenja mogucha.
A propo lova, dignu li preko 12000, sa zaljenjem cu odustati od ove sezone. Em skarchuju Nedelje i izlazke, em...
nemaju veze jedno sa drugim - Lov i Ribolov.
8)
PS
Ako ste "umeshali" i policiju onda pozdravljam ovu akciju za Crne Tachke Beograda (pogotovu u mresnom periodu).
8) 8)

Poslednja izmena od vorbis u Uto Jan 29, 2013 1:18 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 1:15 pm 
Korisnikov avatar

ispada da svi mogu da se bore za svoje vode samo mi iz Bgda treba da cutimo. a mozda bi i trebali po pisanju ovde.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 1:20 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pokrenuta je shiroka akcija od Juga do Severa, a kolko vidim da ste i konkretno za beogradsku oblast konkretizovali. I da se fokusirate sa problemima samo u ribolovu. Za Lovce na drugom mestu.
Ako neko ima vezu i za "Beogradsku Hroniku".
pozz
8)

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 29, 2013 3:08 pm 

Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:07 pm
Goci napisao:
Da Čaki, baš to sam napisao. Tako mi deluje logično.

No ako nemaš logičnu postavku stvari, onda mora ovako kako trenutno radimo. Zaobićemo sve sisteme, i Kockar, Vlada i ja odemo direktno kod ministra i zastupamo interese ribolovaca. Što će se i desiti marednih dana ili najkasnije nedelja.

"Desperate times call for desperate measures"

Mislim od tog sastanka vaseg kod ministra zavisi buducnost ribolovaca I ribarstva u Srbiji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris