Lepo zverko... A šta da rade ljudi na Tisi!? U godinama kada se reka u proleće izliva u šumu, tone i tone ribe ostaju zarobljene u kubicima! 2010-te je bio slučaj da je predsednik lokalnog Udruženja tražio dozvolu da MI tu ribu izlovimo i vratimo u Tisu... Isto sve o našem trošku, da skuvamo nešto, da napravimo kao radnu akciju, druženje... Misliš da smo dobili odobrenje!? Epilog.... Masu ribe su odneli pošteni ribolovci, onda je krenulo košaranje i na kraju-
presušilo ! A koliko je štuke bilo!? Organizovali smo se nas trojica i na varalice uhvatili 117 štukica za jedno popodne (da ih vratimo u Tisu), onda možeš da zamisliš koliko ih bude na nekih 5 kilometara bara i kubika samo na mom delu Tise.... Ribočuvar nam je rekao nešto u smislu- svaka čast momci, ali ako vas neko prijavi ja moram da dođem pošto vi ipak tu ribu zadržavate (stavljali smo ih u one dugačke čuvarke koje koriste plovkaroši)
!!! A mislim da su to jedine štukice spašene tada- znači samo kap u moru, ništa
...
Ovakve stvari, mrest, riblja plodišta, zimovnici, riblja mlađ bi morali biti
prioritet broj 1 kod nadležnih!!!
Evo još jedna dijagnoza!
A lek!? Motka bato, i to znaš kakva (onakva)!!! I metla, pa čistka među nadležnima koji su ovakvo stanje dopustili i ne pada im na pamet da išta menjaju na bolje...
Valjda je ovaj naš Bojkot prvi korak ka tome...