Hm, ukidanje jedinstvene dozvole je Belij najavio još jesenas, a ruku na srce, stvarno i nije urodila plodom... Zvuči odlično da sa istom dozvolom možemo da pecamo u pola države, ali na žalost suviše su nam plitki džepovi da bismo obilazili pola države zarad ribolova... Prošle godine, primera radi, nisam posetio
niti jednu vodu koju sam mogao u okvirima te
jedinstvene koju sam debelo platio! 99% vremena pecam na terenima oko moga grada, kada već imam tu geografsku sreću da mi reka protiče na 5 minuta hoda od kuće...
Red bi bio onda da za te terene plaćam nešto povoljniju cenu, a ako već sedam u auto da prevalim 100 kilometara da bi posetio neku vodu, onda mi nije problem ni da platim dnevnu tamo, a ako ću tako 20 puta godišnje- onda da uzmem i godišnju za tu vodu...
Vidim da su neki predlagali uvođenje
Regionalne dozvole! Dopada mi se ta ideja... Platim za "svoju" regiju jeftino, pa povoljnije doplata za susednu regiju, pa debela doplata za jedinstvenu dozvolu....
Joooj što mi znamo da sanjarimo, samo nismo ništa u stanju da mrdnemo d*petom da do svojih ciljeva i ostvarenja želja dođemo, zato, kao što reče čovek - da sačekamo taj Nacrt novog Zakona....