Danas je Sre Jun 18, 2025 8:01 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 30 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 8:22 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:05 pm
Dule napisao:
Nema od toga nista, svako ko je radio u nekoj drzavnoj ustanovi ili javnom preduzecu shvata po kom principu funkcionisu ti ljudi. Sklanja se i ucutkava sve sto je od opsteg interesa i sto bi dovelo do bilo kakve kontrole, sto mutnija voda to oni bolje plivaju u njoj. Nikada dobro i korisno ovde nece nadglasati lopovsko i koristoljubivo. Jedini spas su privatni reviri poput Joce. Ovde se sve planira od danas do sutra, strategija ne postoji ni u jednoj oblasti drustva i drzave, sve se meri samo od mandata do mandata, a za prirodu je politicki mandat samo jedna milisekunda.

Citas nam misli.... Ovim malim pasusom si pogodio samu sustinu stvari.
Bravo.

“Fishing is for sport only. Fish meat is practically a vegetable.”

“Give a man a fish and feed him for a day. Don’t teach a man to fish…and feed yourself. He’s a grown man. And fishing’s not that hard.”

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 11:00 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Goci napisao:
Stižu do mene infomacije da se razmatra ukidanje jedinstvene dozvole i vraćanje na korisnički sistem, uz mogućnost sklapanja dilova među korisnicima da dozvola sa jednog važi kod drugog i obrnuto. To rešenje je OK kada je reč i privatnim firmama korisnicima, ali ne kapiram koja je njegova poenta ako sve voda čuva država...

Možda jedino da bi se sprečio preveliki pritisak na neke vode, tj. da bi postojala evidencija pritiska na vode.

I dalje će unutar područja postojati vode sa doplatnom dovzolom, što se meni nimalo ne sviđa, bar ne ako ih ima previše i ako su kriterijumi labavi. Takođe sumnjam da će rešiti problem ljudi koji žive na vodi gde važi doplata - oni u startu moraju da plata skoro 50% skuplju dovzolu (ako je osnovna 6000, a prosečna doplatna 3000), što je ludost. Trebalo bi da važi da svaki ribolovac može unutar svog ribarskog područja može da bira jednu doplatnu gratis.

U svakom slučaju predlog novog zakona ćemo uskoro videti, pa se treba spremiti za javnu debatu i ne propustiti priliku.

Tacno sam znao da ce da useru stvari nacisto... Od milion problema ispasce da je najveci problem jedinstvena dozvola. A u ***** sa ovom bolesnom drzavom :evil: Nema se ovde sa kim ulaziti u debatu, mrsh u p... materinu sve birokrate "odozgo" i odo u sarandzije da pecam po ribnjacima...

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 2:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Goci napisao:
Stižu do mene infomacije da se razmatra ukidanje jedinstvene dozvole i vraćanje na korisnički sistem, uz mogućnost sklapanja dilova među korisnicima da dozvola sa jednog važi kod drugog i obrnuto. To rešenje je OK kada je reč i privatnim firmama korisnicima, ali ne kapiram koja je njegova poenta ako sve voda čuva država...

Pa najverovatnije ništa od toga da sve vode čuva država, izlobirali su loberi opet... :evil:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 2:43 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Hm, ukidanje jedinstvene dozvole je Belij najavio još jesenas, a ruku na srce, stvarno i nije urodila plodom... Zvuči odlično da sa istom dozvolom možemo da pecamo u pola države, ali na žalost suviše su nam plitki džepovi da bismo obilazili pola države zarad ribolova... Prošle godine, primera radi, nisam posetio niti jednu vodu koju sam mogao u okvirima te jedinstvene koju sam debelo platio! 99% vremena pecam na terenima oko moga grada, kada već imam tu geografsku sreću da mi reka protiče na 5 minuta hoda od kuće...
Red bi bio onda da za te terene plaćam nešto povoljniju cenu, a ako već sedam u auto da prevalim 100 kilometara da bi posetio neku vodu, onda mi nije problem ni da platim dnevnu tamo, a ako ću tako 20 puta godišnje- onda da uzmem i godišnju za tu vodu...

Vidim da su neki predlagali uvođenje Regionalne dozvole! Dopada mi se ta ideja... Platim za "svoju" regiju jeftino, pa povoljnije doplata za susednu regiju, pa debela doplata za jedinstvenu dozvolu....

Joooj što mi znamo da sanjarimo, samo nismo ništa u stanju da mrdnemo d*petom da do svojih ciljeva i ostvarenja želja dođemo, zato, kao što reče čovek - da sačekamo taj Nacrt novog Zakona.... :roll:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 2:47 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
To i mene plaši, Acke...

Isprva sam bio protiv ideje da sve vode čuva jedno javno preduzeće, ali sam vremenom ukapirao šta rade neke privatne firme (ne sve!), kako su, od koga i po kojim "uslovima" dobile vode, pa sam 100% siguran da bar po moralnim načelima zaslužuju da izgube vode. Treba tu jedan "global reset", pa polako od nule...

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 2:51 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Šane sa Tise napisao:
Red bi bio onda da za te terene plaćam nešto povoljniju cenu...

Nemoj se samo iznenadiš kad te septembra sačeka regionalna od 6000 dinara, evuntualno bez članarine... :?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 2:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Pravo da ti kažem iznenadiću se ako me NE sačeka!

Ma sami smo krivi brale... Mnogo smo (ribolovci) neorganizovani i dokazaćemo to po 100-ti put!

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 9:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Znam da nije baš preporučljivo da se pominje, ali ja svakako moram da pitam: da li sve ovo znači da bojkot nije imao efekta? Ili bar željenog efekta?
I da li mislite da je bilo bolje da smo se drugačije organizovali, ili bilo kako organizovali?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 10:39 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Imao je efekta. Ukazao je na probleme koji su godinama gurani pod tepih, razmrdao je učmalu sredinu, pokrenuo ribolovce i udruženja, pokazao ribolovcima da mogu da se bore za svoja prava ako se dobro organizuju, pokazao korisnicima r. područja da nisu nedodirljivi i da moraju bolje da rade posao ako žele da zadrže vode, motivisao ministarstvo da reši sve ove probleme...

Ali da li ćeš ih zaista rešiti ne zavisi direktno od nas. Nadamo se da je bar povećao šansu da problemi budu rešeni.

Bojkot će verovatno uskoro i zvanično biti prekinut, ali to nikako neće biti kraj svih ribolovačkih akcija ove godine, naprotiv.

Više o svemu za nekoliko dana u zvaničnom saopštenju...

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 29, 2013 11:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Znajući društvo u kome živim, zaključak je - ipak ništa. Da, tačno je, ukazano je na probleme, pokazali smo da možemo, ali ipak nismo mrdnuli daleko. Nažalost. Mislim da je ova energija mogla, i morala je da bude mnooogo bolje iskorišćena. Ali negde smo zatajili. Sve u svemu, nazad za crtaću tablu.

Ipak, ja se nadam da će nešto nekad biti bolje, nepopravljivi sam optimista u životu, nastaviću da radim onako kako mislim da je ispravno i mogu samo da se nadam da će uskoro biti još mnogo ljudi koji će tako da rade a ne samo da pričaju.
Nada umire poslednja, ostaje samo žal što smo već ljubav i veru odavno izgubili.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 298 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 18 19 20 21 22 Elipsa 30 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris