Danas je Sre Jun 18, 2025 12:07 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 3:38 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
pristevac napisao:
I mene panduri nisu zaustavili nekoliko godina, pa opet registrujem auto :mrgreen:

Znam druga kog nisu zaustavili 2 godine, i opet NE registruje auto :lol:

Ja sam svoje na ovu temu odavno već odlajao, tako da nemam više ni reč reći.

Da kupujem dozvolu neću dok se nešto drastično ne promeni, a u 2014. opet neće ništa.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 3:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Los primer Bogdane, kada platis struju i gas ti nisi platio maglu vec zapravo nesto sto si vec potrosio. Kad treba da platis dozvolu ti si platio macku u dzaku, ili jos gore, platio si po pravilu jedno veliko NISTA.

Saobracajni zakon se sprovodi prema svima jednako, ne vidim da postoji neka velika grupa vozaca kojima je dozvoljeno da voze pijani i gaze pesake svakodnevno i da im niko nista ne zamera za to. To je upravo ono sto se desava u nasem zakonu, postoji jedna grupa ljudi kojoj se decenijama vec dozvoljava najbrutalnije krsenje zakona a od nas ostalih se ocekuje da sve to jos finansiramo, ja prosto ne zelim da to prihvatim i najmanje sto mogu je da ne finansiram ceo taj cirkus.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 3:57 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 10:02 pm
^^
I ja sam lovac, tako da znam shta pricham. Gde je uredjeno u propisima - ne meresh mrdnuti na svoju ruku ni 100 posto. Ustvari mozesh ;)
Prichao sam o rentabilnosti, odn. o moguchim posledicama, ko je shvatio shvatio , ko nije - zao mi. Znam da se Chaki bash ne ljuti mnogo shto sam iskoristio njegovo postovanje, ama bash nishta lichno.
8)

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 4:25 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 02, 2012 8:20 pm
Mrzi me da se nastavljam , svako radi po svojoj savesti :wink:
Ako je neko spreman da organizuje ozbiljan bojkot da se svi ukljuce ja cu prvi da stanem u tu grupaciju ljudi, i podrzati koliko god mogu ali ovo sto se naziva bojkotom ustvari izbegavanje placanja dozvole je stvarno smesno. :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 4:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Ćirović-Bogdan napisao:
Ako je neko spreman da organizuje ozbiljan bojkot .......... ja cu prvi da stanem u tu grupaciju ljudi

Vidiš, u tome je najveći problem: Svi, ali svi hoćemo da NEKO organizuje, a mi ćemo (kao) da ga podržimo.
Onomad organizovaše trojica, pa ko ih podržao? Još se usuđujemo da njihov pokušaj nazovemo neozbiljnim, kao, mi smo organizovali nešto ozbiljnije?

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 4:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
Ćirović-Bogdan napisao:
Dule ,

kakva ti poredjenja dajes, stvarno nesto jako interesantno, znaci ako se meni ne svidja zakon i cena gasa i struje , saobracajna pravila ne treba da placam ?

inace, filomove i pesme ne skidam, a imam licenciran racunar vista , ako treba sliku da okacim :wink:

ako ne platim sturju ce mi je iseku, a ako ne platim dozvolu to nista ne menja, sem sto nekoj lopuzi nisam dopunio dzep

evo ti poredjenja . ti u kuci trosis struje samo za jednu sijalicu, a i na tome stedis pa je gasis kad god ti ne treba
a komsa pored jede struju, 3 klime 2 sporeta 4 televizora 10 sijalica.....
a racun vam izadje isto. 6000din
e necu da platim

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 5:06 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
Ako upecate ribu da li je vracate? Oni koji ne kupuju dozvolu.
Ne seljacka fora, da se napise C&R i okaci slika ribe od 0,5-1kg.
Ako nemas dozvolu, pecas i nenosis ribu kuci, to postujem.
Ostalo, sviranje k....

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 5:33 pm 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Aca Milićko napisao:
Ćirović-Bogdan napisao:
Ako je neko spreman da organizuje ozbiljan bojkot .......... ja cu prvi da stanem u tu grupaciju ljudi

Vidiš, u tome je najveći problem: Svi, ali svi hoćemo da NEKO organizuje, a mi ćemo (kao) da ga podržimo.
Onomad organizovaše trojica, pa ko ih podržao? Još se usuđujemo da njihov pokušaj nazovemo neozbiljnim, kao, mi smo organizovali nešto ozbiljnije?

Sa ovim se apsolutno slazem, kao i sa postom iznad mog.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 5:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Skupo mi je gorivo? Loseg je kvaliteta? Ili necu voziti auto ili cu da vozim, a pronaci cu nacin da svoj protest uputim odgovornima. U ovom slucaju masovan bojkot nekupovine goriva od 3 dana od svih koji ne moraju da se voze jer im to posao ne zahteva(a ne jer im je tesko da odu peske ili javnim prevozom, pa makar zakasnili ta 3 dana po malo) dao bi rezultat jer bi steta za prodavce bila nemerljiva. A 75% vozaca bi moglo da se odrekne voznje za 3 dana. A naravno, nece, jer svako misli da onaj drugi treba prvi da pomeri svoje dupe. Isti slucaj je i sa dozvolama. I sa bojkotom. Ljudi u Srbiji traze vodju koji ce da ih pokrene i vodi kao sto smo cesto mogli videti kroz istoriju. Problem kod vodje je sto njgovo angazovanje zahteva veliku licnu zrtvu i sto su se sadasnje strukture toliko dobro ukopale da je svaka promena teska. A kad ih neko napadne, koga ce prvo udariti nego vodju i njegove najblize jer je on pokretac i simbol otpora. A posto vodja nema zaledjinu kao oni sto su vec zauzeli pozicije, lako odustane nakon pretnji koje idu i do napada na telesnih integritet i zivot. E zato je tesko da se stvari pokrenu po mom misljenju svuda oko nas. Nisam za krsenje zakona. Ako ne kupim dozvolu-krsim zakon. Krsenje zakona od strane svih vodi kad tad u anarhiju. Ako neko ne smiri rulju sigurno ce pasti krv. A anarhiju zelimo svi da izbegnemo bez obzira sto smo na strani onih prema kojima se cini nepravda. Na cega bi licilo da necu da platim mleko jer mislim da je skupo, loseg kvaliteta, da ima aflatoksina, ali ipak hocu da ga pijem(kao sto i oni sto nece da kupe dozvolu hoce da pecaju bez nje i to redovno cine) i da ga ukradem iz prodavnice? Postoje valjda i drugi nacini izrazavanja protesta putem institucionalnih mera pre prelaska na agresivne metode? Pa nije se ni pokusalo sve sto se moze kroz institucije. Pokusan je bojkot od strane 20-25 ljudi koji su alarmirali ostale i odziv je bio solidan u odnosu na broj pokretaca, ali ipak nedovoljno da se stvari radikalno promene. Ribolovacka udruzenja su totalno zakazala jer su to po mom misljenju najobicniji foteljasi, koji stite svoje pozicije(95% njih). Idu na takmicenja, a finansiraju se od clanarine clanova za koje nista ne cine. Pa svrha udruzenja je da zastupaju interese ribolovaca. Ako oni moraju sami da se organizuju kao sto je slucaj sa bojkotom nece ispasti na dobro od toga. Treba da se udruzenja vise aktiviraju i zajedno nastupaju u ministarstvu ali prethodno da usaglase ciljeve i zahteve. To je moje neko skromno misljenje. Posto kod nas stvari mnogo sporo odmicu napred, a brzo unazad, mislim da je potrebno duze vreme da se koordinira akcija udruzenja, ali sta je i jedna cela godina naspram dobrog resenja koje bi moglo da se "izboksuje"? Naspram dobrog zakona koji bi mogao da se primeni ako se zakupci voda nateraju da primenjuju svoje pravilnike i svoje cuvare da rade posao kako treba. Ni godina nije mnogo za tako nesto. Ovo je samo jedna od ideja, a siguran sam da mnogi ovde imaju isto tako dobre ideje kako da se stanje poboljsa.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
fresh&clean napisao:
Ako upecate ribu da li je vracate? Oni koji ne kupuju dozvolu.
Ne seljacka fora, da se napise C&R i okaci slika ribe od 0,5-1kg.
Ako nemas dozvolu, pecas i nenosis ribu kuci, to postujem.
Ostalo, sviranje k....

Ovo je slučaj kod mene, ali to sad i nema baš veze.
Napisao sam na jednoj od tema koja se dotiče dozvola i bojkota, da recimo moja "nekupovina" dozvole nema veze sa ovim bojkotom koji je pokrenut ove godine. On me je samo ohrabrio da uradim ono što sam i tako zacrtao još lane. Bojkot prođe kako prođe, makar onaj koliko-toliko organizovani, ali kod mene još nije prošao. I neće skoro. Spreman sam da izguram svoje dokle god budem imao snage, i u prošlosti sam ispaštao dosta zbog svojih (kasnije se pokazalo opravdanih) principa, pa mi ni sada neće biti teško.
Jedno me samo plaši, a to je da dosta ljudi oko mene nema svoje mišljenje, nego dozvoljava da im drugi kroje život, da im usadjuju svoje ideje, a sve zarad uklapanja u "široko prihvaćenu socijalnu grupu". A ti ljudi bi trebalo da budu budućnost ove zemlje ........
Nadam se samo da ćemo što pre da se svemu ovome smejemo, pecajući do mile volje u našoj lepoj zemljici .....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris