Danas je Sre Jun 18, 2025 3:43 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 5:05 pm
a koliko vas koji kupujete dozvolu pecate nocu :?: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Zabrana pecanja noću je jednostavno glupa. Nema nikakvih argumenata da se sprovodi osim što se korisnicima voda olakšava kontrola jer će 90% ribolovaca poštovati istu, a sa onih 10% će se korisnici morati boriti tako što će organizovati noćnu smenu. Bolje da se ukine privredni ribolov koji nema nikakvu svrhu

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
zapade mi za oko da je cena dozvole za zene 3000 din
pa to je diskriminacija muskog pola :twisted: :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 05, 2010 2:24 pm
https://www.youtube.com/watch?v=iMPvi-HKUpE

Evo, prvi ja, i po letnjem i po zimskom racunanju vremena :D

I zabole me tojas sto je zabranjeno :mrgreen: A i nije bas da me je iko poterao sa vode zbog toga...
Voleo bih da neko lepo objasni koji je smisao zabrane nocnog pecanja, a da ne upotrebi fraze "privredni ribolov", "teze kontrolisanje" i sl, jer one veze sa zivotom nemaju

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:37 pm 

Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 2:41 pm
AMATERBG napisao:
zapade mi za oko da je cena dozvole za zene 3000 din
pa to je diskriminacija muskog pola :twisted: :mrgreen:

Promeni pol :lol:

Poslednja izmena od fresh&clean u Sre Dec 11, 2013 7:14 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 6:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Ove godine nisam uzimao dozvolu kako bih ostao dosledan, a dogodine - 99% uzimam! Ribočuvara sam sretao i na vodi i na raznim akcijama, sastancima i nikada me nije ni pitao da li imam... Dogodine mi je bedak da je ne uzmem, upravo zbog njega! Radi čovek svoj posao, trudi se, a mi mu još na to skrešemo pola plate- i ne uradimo ništa!!!

Da li sam time kršio Zakon? Pitanje je... Naime, postoji kategorija koja se naziva Građanska neposlušnost, kada je velika MASA LJUDI nezadovoljna i spremna je da se oko toga ujedini! Nešto slično je bilo 2013-te! Zato porediti sa saobraćajem- ne pije vodu! Semafor je semafor i za ministra i za pešaka, gde ne možeš kao pojedinac preći na crveno i reći "Ja sam "neposlušni građanin" i za mene to ne važi!". Kod nas, ako postoji Zakon, koji obavezuje i jednu i drugu i treću stranu (nadležne,korisnike i ribolovce), a dve strane strane ga krše/ne pridržavaju se, onda je sasvim legitimno da GRUPA ljudi ORGANIZOVANO iskaže svoj revolt! Što se i desilo... Niko nije rekao, pokušajte tući ćemo vas, niko (osim kockara!!! ) nije imao nekih problema koliko znam itd. Čak je bilo i razgovora u Ministarstvu ako se ne varam :wink: !!! A onda smo se us*ali kao zečevi...

Chaki u svom potpisu napisao:
dozvolu necu kupiti osim ako ne budem morao da idem na Kokin brod ili Ribnicko jezero duze od 3 dana. Tada cu morati jer mi nije rentabilno 8)
:lol: :mrgreen: :lol: Chaki jel to tvoja misao ili citat!? Ako je citat zaboravio si " "" "

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 7:54 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 12:19 pm
Sane nije bas citat u potpunosti jer sam malo izmenio ali samo malo. Sustina je tu.

Ono sto mene boli u celoj ovoj situaciji je sto se pljuje i drzava i crkva i narod i sve i svako. Ljudi moji kome se ne svidja sve ovo nabrojano i ko misli da zasluzuje druagciji tretman i drugaciji odnos drzave a ispucao je sve vidove borbe slobodno moze na Horgos i da napusti zemlju. Taj nije za ovo ovde i ne treba da se okrece jer taj neko zasluzuje "bolje".

Gradjanska neposlusnost je kerina kita sto bi rekli neki a krenula je bas tamo odakle je i bojkot krenuo. Tada se nije placala struja, stanarina pa je posle velikih racuna krenula kuknjava pa je onda ta ista drzava rekla dobro platite 40% od glavnnice a ostatak i kamate ce biti oprosteni. Jesam li ja tada trebao da se ljutim sto sam placao sve uredno i na vreme?

Pocinjete opet sa pljuvanjem i opet na isti nacin kao prosle godine. Opet stihijski opet galamom i bunom i opet pogresno.

Lov kosta 12000 dinara. Ako ne platim makar 1200 dinara kao clanarina savezu ne mogu da dobijem lovnu kartu a bez nje nisam niko i nista i ne mogu u polje u lov cak ni u komercijalu.

Ja sam upravo za takav sistem kao sto je kod lovaca pa da vas vidim. I kazne da budu kao kod lovaca. Pa ne bi bilo onda kukumavcenja nego biste imali akcije na uredjenu obala reka u vasem kraju pa postavljanje gnezda pa spasavanje mladji. I to obaveznih 5 koje ako ne odradis ne mozes da izadjes u lov. Evo Sane neka me ispravi posto je lovac pored ovog hobija oko kojeg se koljemo umesto da uzivamo.

Ajed neka neko da konkretan predlog a ne da pljujete

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 7:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Chaki
"Ljudi moji kome se ne svidja sve ovo nabrojano i ko misli da zasluzuje druagciji tretman i drugaciji odnos drzave a ispucao je sve vidove borbe slobodno moze na Horgos i da napusti zemlju. Taj nije za ovo ovde i ne treba da se okrece jer taj neko zasluzuje "bolje".

A poslednji koji izadje neka zatvori vrata i ugasi svetlo!!!

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 8:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 12:19 pm
mislis da ce svi otici?

Nece majstore veruj mi nece je ima nesto sto mnogi ne razumeju. Ne pljujem drzavu crkvu narod. Pljujem pojedince. To i jeste osnovna razlika izmedju nas i ostalih. Svi drugi narodi koliko god imali problema svoju drzavu vole a mnogi ovde bi je najradje pocostili sa lica zemlje.

Jadno malo i previse jadno.

Vrh

PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 8:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Bojkot jeste bio vid Građanske neposlušnosti... Ili kako biste ga definisali!?

Tako je! Sa lovstvom sam 100 puta povukao paralelu i zar nije upravo TO ono što smo želeli (da ne kažem borili), odnosno uređeno ribolovstvo kao što je - lovstvo!
Zaboravljaš Chaki pri tome da su lovci KORISNICI određenog lovišta, dok ribolovci nisu korisnici na vodama! Tu možda i nastaje problem!
Ali bilo bi zanimljivo, na konto onoga što pišeš, da ribolovci dobiju vode, kao prvo za jako skupe pare (oko100e dozvola), pa da to sa sobom povlači odgovornost, obaveze (radne akcije!!!),pravila, kontrolu za vratom, upravu, godišnje skupštine, akcije, svađu- koliko bi galamdžija zasukalo rukave i radilo na opštem dobru!
Tu je velika razlika između lovaca i ribolovaca! Što lovci RADE i dužni su da rade na unapređenju lovišta (ili im se ono oduzima pa ne mogu da love) a ribolovci sede na dupetu, uživaju blagodeti prirode i - ne rade ništa! O tome bi se stvarno dalo diskutovati...

Koliko je "ribolovaca" učestvovalo na radnim akcijama matičnog Udruženja, koliko ribe su spasili nakon što se voda povukla u korito iz kubika (Dunav, Sava, Tisa), koliko ima kontakt sa ribočuvarima u borbi protiv ribokrađe, koliko je u stvari njih angažovano na bilo kakvoj aktivnosti na zaštiti i unapređenju ribljeg fonda (i ribolova uopšte) :?:

Neko nedavno reče "More još je nama i dobro kakvi smo!". Sve više verujem u to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 10 11 12 13 14 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris