Danas je Čet Jun 19, 2025 2:42 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 2:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
homoesoxns napisao:
Cobraman napisao:
Samo govnjiva baklja nam moze pomoci... :!:

sto kaze kolega gore malo iznad, moze da se sve sredi za mesec dana...uz minimalne troskove drzave...mi ribolovci bi bukvalno sve obavljali, osmatrali, slikali, prijavljivali sve nepravilnosti....Drzvino bi bilo samo posalje ljude PO DOJAVI i pokupi bagru ili alat...

Ribokradice a i mnogi ribari(kradice) bi se zentali od nas sportskih kad naidjemo da paze sta rade a ne samo od cuvara...

Ali ko sto rekose od toga nema leba....drzava je glupa ko k...

"osmatrali, slikali, prijavljivali sve nepravilnosti"
Odavno mi se ovakva ideja vrzma po glavi (i ne samo za ribolov) ali je to veoma problematicno za vlast, dati takvu moc obicnom coveku!
Danas - sutra ce neko snimiti nekoga ko je usko povezan sa nekim na vlasti ili nekoga ko je na vlasti u nekoj prljavoj raboti i imace dokaz o tome, pa bi jos i pravosudje moralo da reaguje (kada bi bila normalna drzava), a to ovoj garnituri uopste netreba i neodgovara.

Zato i spomenuh onu govnjivu motku... :evil:

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 2:37 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
vladadjsmu napisao:
^buljasi su za bojkot skupili skoro 300 potpisa od ukupno 900tinjak.

Znam bre Vlajko bio sam tamo kad je došo Vlajko i onda si ti Vlajko potpisao Vlajku, sve jasno. :)
Nego evo pošto niko neće da te pita, ajde ja te pitam, kako si znao, kako? :D

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 3:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
vladadjsmu napisao:
Aca Milićko napisao:
Proletnji Bojkot uradio je mnogo, na žalost izostala je masovna podrška ribolovaca da u potpunosti uspe ;)

...jel mozes da objasnis sta je uradio,posto sam ja nesto propustio(ozbiljno pitam nisam ironican) :?:
(svi problemi su i dalje tu+vrlo ozbiljni novi)
p.s...jedan od mojih prvih(obrisan zbog razvodnjavanja teme) postova na temi bojkot je bio tvrdnja da
nece biti podrske ribolovaca,zanimljivo mi je da me niko nije pitao kako sam to znao :?

Propustio si vest na RTV1. Propustio si vest na RTV Pink. Propustio si gomilu emisija i reportaža. Propustio si medijski bum i odjek na forumima, zatim reakcije iz samog ministarstva i poziv na razgovor u isto :shock: Zar to nije uspeh?
Totalni fijasko je u nama ribolovcima, koji nismo podržali sve to i ispali koze. Ne mislim na pojedince (svaka njima čast), mislim na sveukupno ribolovačko telo, koje nije jedinstveno. Otud moja tema "Tresla se gora, nije se rodio ni miš", jer se gora zaista zatresla fino (dovoljno za riblovačke potrebe) a nije se rodio ni miš, zbog izostatka podrške nas, mase ribolovaca. Celu tu temu sam ustvari otvorio da bih prozvao ribolovce, i da pozovem da opet, nekad, ne budu letargični. Umesto da je svako uticao na svog kolegu/drugara ribara da ne kupi dozvolu i da širi na sva usta loše stanje (kao što ja jesam), da se zauzme ko koliko može oko svega, mnogi su otrčali da kupe dozvolu "da ih ne cima niko na vodi jbt."
Kažem, ili su ovašnji ribolovci zadovoljni stanjem na vodama i bojkot bilo kakve vrste im je smešan, ili su mazohisti koji vole da se kažnjavaju time što plate neku uslugu (dozvolu) pa onda kukaju što im je loše :shock: :| :| :o :? :? :?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 3:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Najveci "neuspeh" bojkota ove godine je sto se pokazalo koliko smo nejedinstveni i koliko u nadleznim institucijama mogu da racunaju na tu nejedinstvenost i da i dalje zbog toga rade sta i kako hoce.
"Opet se bune ribolovci! Ma pusti ih, razvlaci do Maja i posle nema nigde nikog!"
To je ono sto mozemo ocekivati u svim narednim protestima!!!

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 4:04 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...matori da sam `teo da budem na pinku pev`o bi narodnjake.
Na vodi je sve isto i gore svi krivolovci i svi korumpirani ribocuvari rade sve sto su
i ranije i radice to i dalje samo sto sad na Bg terenima ne moze da se peca pre 09:00 i posle 18:00h.

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 4:49 pm 

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 7:16 pm
ljudi da li je neko imao problema sa kontrolom ili ne daj boze sa policijom u beogradu zbog pecanja posle 18h.
ja obicno idem posle 22h na savu i nikada nisam naleteo na kontrolu sto mi nazalost i odgovara iako imam dozvolu kupljenu negde u maju ili aprilu a koja nema apsolutno nikakvog smisla posto pecam isljucivo nocu

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 5:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...ovih dana teraju ko ludi,mada ne verujem da ce da ih drzi al :?

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 5:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
ovo je deo akcije grom :mrgreen:

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 6:07 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 05, 2010 2:24 pm
Rezultate bojkota prosecan pecaros moze (a i ne mora) da oseti za godinu-dve-tri, al zato ce cimanje cuvara ili nervozu zbog neodlaska na pecanje da oseti instant.
Koga mozes da ubedis da ne treba da peca bar pola godine-godinu, jer ce mu za par godina zbog toga mozda biti bolje?
I ovako bi dobar deo odavno batalio pecanje da im je redovan i dobar ulov primarna stvar, a kad se sve sabere i oduzme, to i jeste primaran razlog za bojkot, zar ne? Da bi jednog dana bilo vise ribe, da bi se lakse, vise i cesce hvatalo...
Al slabo je to sve opipljivo, a nas narod voli konkretne stvari. Obaska sto retko ko vise veruje da ce nam bilo kakva "promena" doneti ista dobro, kad smo posle svake zavrsavali u jos dubljim govnima, uz retke pojedince koji su zaista izvukli korist na racun svih ostalih.

Dzaba dobar zakon ako nema ko da ga sprovodi, dzaba kontrolisanje ribolovaca i ribara ako se slabo kontrolisu ugostitelji i trgovci, dzaba inspekcije i policija ako su lako potkupljivi, dzaba sudovi ako se sudjenja otezu a kazne su smesne...
Da bi bilo bolje stanje na vodama, ova drzava i drustvo moraju iz korena da se menjaju, mora da se menja svest i savest, mora da se iskoreni korupcija u svim segmentima drustva...
Samo u ovako poodmakloj trulezi, sacica nezadovoljnih ribolovaca ce tesko ista promeniti. Toliko smo skurcali da nam ni jos par 5ih oktobar ne bi pomoglo. Eventualno da nas okupira npr Nemacka, da oformi nov drzavni aparat, da dovede svoju policiju, pa bar jedno 10-15 godina da nas dovode u red, i onda da se povuku, al uz pretnju da ce se vratiti istog momenta cim pocnemo da brljamo.
I posle jedno 3-4 takve ture (minimum 50 godina) bi nam verovatno bilo bolje :lol:

Vrh

PostPoslato: Sub Dec 14, 2013 6:16 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Tačno tako :!:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 17 18 19 20 21 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris