Danas je Pet Jun 20, 2025 1:29 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 12:48 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Ovako Zmaju ....
Ribu nosim !!! Jel ces mozda ti da mi zabranis ???.....................
Okreni se malo oko sebe, pogledaj malo gde se nalazis,.................... kad nesto kazes - zasto kazes, kad nesto pitas - zasto pitas............
Da li znas mozda,sigurno, da ovde svi koji kazu da placaju dozvolu, to i rade i da li svu ribu koju upecaju vrate, da li mozda vracaju samo ribu u meri ili ne vracaju ni nju.....................???????????????? To, majstore, niko nece da ti kaze!
I tu smo, mislim, zavrsili sa moralisanjem! I znaj da umem da razlikujem lazni i onaj pravi moral. Inace ribu koja nije u meri ne nosim, a sve ono sto mi se svidi nosim. Nikad nisam drugacije uhvatio ribu osim na udicu i to regularno ! A imao sam prilike da je lovim i strujom i mrezom i plinom i dinamitom !!! Al mi nije zadovoljstvo.............. *ebi ga !!!
I jos ovo - kad nesto platim, ocu da znam sta sam platio, a ne da dam lovu i onda ne znam ni kome, ni zasto , ni za sta sam dao.
E sad glavno pitanje da li ti druze znas za sta, kome i zasto si ti dao pare kad si platio dozvolu???

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 1:28 am 

Pridružio se: Pon Feb 01, 2010 9:10 pm
pametno zboris :!: :!: :!:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 1:47 am 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
sto kazu: ljudi na ovim prostorima imaju kratak fitilj a on je ustvari izgoreo odavno i samo treba da explodiramo!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 12:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
@rp

Mozes ti pisati sta hoces, ali po ovome sto pises ti priznajes da si ribokradica. Dozvolu placas da imas pravo da lovis ribu. Ne znam gde idu pare od nje i kako se i kome rasporedjuju, ali licemerno je zalagati se za poboljsanje stvari na vodi ako sam doprinosis ovakvom stanju. Nisam rekao da cu da ti zabranim da nosis niti mi to pada na pamet, ali kazem ti kako stvari stoje. Sto se mene tice mozes sve da izlovis. Ja nisam zaduzen da sprecavam bilo koga. Ja sam ove godine sreo cuvare na raznim vodama gde pecam 5 puta i 2 puta su mi trazili dozvolu. Da je nisam imao ne bi mi bilo prijatno. Znam da sudovi ne rade svoj posao i da se podnese dosta prijava, a malo procesuira posto mi poznanik radi u sudu pa ima informacije. Ko to stopira-ne znam, ali verovatno su "prijateljske i kumovske" veze u pitanju. I naravno da znam da svi koji kupe dozvolu ne pecaju po pravilima i mnogo njih nosi ribu ispod mere i preko dozvoljene kolicine, ali ne mogu da dokazem za nikog dok ga licno ne vidim. Ali isto tako znam da postoji mnogo njih koji postoju pravila. E takvi su jedina prevaga da stanje na vodama ne ode u totalnu katastrofu i javasluk. A sad da te pitam kontra pitanje: znas li gde odlazi novac od onih 50 i vise dinara subvencija drzave po litri goriva koje kupis na godisnjem nivou u mnogo vecem iznosu nego ovih 6000 za dozvolu? To je neverovatno veliki harac za koji niko nema pojma za koje namene se koristi, a mnogo njih koji kukaju zbog cene od 6000 za pravo na ribolov, trosi mesecno bar 3000 na gorivo a ne smeta im toliki namet drzave za litar goriva. I sad reci gde je tu logika? Ovamo placas bar 350 eura godisnje sto se vozis svaki dan i ne smeta ti sto je skupo, a na drugoj strani ne placas 55 eura dozvolu za pravo koriscenja za nesto sto takodje koristis svaki drugi-treci dan, a jos uzimas od dobra u drzavnoj svojini bez naknade po svojoj savesti i pozivas se na druge da isto to cine pa je to kao moralno opravdano?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 1:02 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Apr 21, 2013 4:16 pm
Nedavno sam imao priliku da popricam sa sudijom za prekrsaje i tema naseg razgovora je bila zakon o rekreativnom ribolovu.Danima citam postove tipa " ja necu da kupim dozvolu,napusicu ih kad me pitaju za dozvolu,svi kradu oko mene pa necu u inat svima,itd..." Na stranu surova istina o tome kakav javasluk vlada na nasim vodama ali stvari stoje ovako:
Opcija 1- kupis dozvolu 6000 i jos imas na rate do decembra 2014
Skupo? NE! 50 izlazaka 120din po danu,100 izlazaka 60 din po danu,itd..
Sta dobijamo ( uz postovanje trenutnog zakona: ribolov u meri,zabrana u toku mresta,satnica ribolova...)? Miran sam na vodi,nema bojazni kad naidje kontrola,ribu nosim/ne nosim-licni izbor.
Opcija 2- bez dozvole
Situacija 1: ribocuvar ( po zakonu mu data opcija da " zaboravi" blok i racun za izdavanje dnevne dozvole) naidje,malo popricate i recimo da se zakacite,pri tom imas nesto ribe kod sebe e onda stvari idu sl. tokom:
Ti si kriv jer nemas godisnju ili dnevnu dozvolu a za dnevnu si trebao (opet po zakonu) da nazoves korisnika vode dan pre izlaska na vodu i da se najavis.
Kazna u tom slucaju je: 25 000 za dozvolu,25 000 za ribu a moze biti i veca u zavisnosti od toga da li je ulovljena u mrestu,da li je prekoracena mera u kg... Sudija odlucuje o oduzimanju pribora a ako do toga dodje oduzima se trajno ( sudiji data ta opcija). Zbir vise stavki ili fizicki obracun sa ribocuvarem podleze krivicnoj prijavi a u tom slucaju se oduzima i sav alat,cak i auto!
Na ove kazne Srbijasume,Vojvodina vode imaju pravo na zalbu.
Opcija 2 se moze izbeci samo u slucaju da ne napusti kancelariju korisnika vode i stigne u sud a ako dodje do suda onda treba bas jaka veza da se sve sredi.
Skupo?

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 1:25 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:05 pm
Skupo! jer ima previše "ako"
Ali ovo mi nikako nije jasno, nešto u smislu "ne uzimam dozvolu i nosim ribu jer ima gorih od mene", ili "mogao sam da ubijam strujom, dinamitom...ali mi nije zanimljivo", alo ljudi šta je sa mozgom, pa ako se iz revolta ne kupi dozvola zar treba da se poistovećujete sa šljamom koji uništava vode i prirodne resurse, šta znači to "mogao sam", hvala Bogu te ne znam nijednog takvog idiota koji to radi pa da "mogu" sa njim isto raditi. Odeš na vodu, upecaš nešto, zadovoljiš dušu i vratiš, a ne kad svi kradu onda ću i ja, koja je to logika, dal stvarno čovek ovde ne može težiti nekom boljem karakteru i nekim plemenitijim osobinama dok ga ne udare po džepu, nema savesti, morala i ostalih "nepotrebnih" unutrašnjih pitanja u samom čoveku da li je nešto što radi dobro i ispravno, a posle kukaju na vlast, pa da su ljudi bolji bili bi bolji i ovi gore, ali iz šljama ne može gore otići ništa dobro, narod prosto zaslužuje takvu vlast.

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 1:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Ali isto tako znam da postoji mnogo njih koji postoju pravila. E takvi su jedina prevaga da stanje na vodama ne ode u totalnu katastrofu i javasluk.[quote="Zmajstrasni"]@rp

Tacno!
Ko je kupovao dozvolu,radice to i dalje(uglavnom)
Ko nije,nece i dalje (uglavnom)
Izuzeci su tu da potvrde ovo pravilo :D

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 2:26 pm 

Pridružio se: Ned Maj 23, 2010 3:13 pm
Polako dolazimo u situaciju da ce ovi koji ne kupuju dozvolu pljuvati u lice onima koji je kupuju sto je dokaz "uvrnutog" sistema vrednovanja koji dugo hara na ovim prostorima,tekst crvenim slovima iz predhodnog posta podrzavam u potpunosti :!:i moje ponasanje na vodi je u skladu sa tim,oduvek :!:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 2:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 11:33 pm
Živo me zanima da se stanje kakvo je sada (kod vas) popravi za duplo jel bi se povecao proporcionalno broj kupljenih dozvola :?:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 2:34 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
De asini umbra disceptare

Ne treba da raspravljate o tome da li kupiti dozvolu ili ne, koliki je prekršaj ako je ne kupiš a pecaš, a koliko veći ako pritom poneseš neku ribu... već jedino o tome kako naterati korisnike ribarskih područja da novac koji ste im dali za dozvolu potroše na čuvanje voda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 20 21 22 23 24 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris