Danas je Pet Jun 20, 2025 1:16 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 22 23 24 25 26 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 3:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 2:03 pm
U državi gde je i kurta i murta "pecaroš" i gde je ribolov već četvrt veka socijalna kategorija-nema brige da će bilo kakav drakonski sistem naplate dozvola stupiti na snagu u narednih 100 leta i zima.

Ako lopovu koji krade "alatima" ili grabuljašu ili nekom ko smuđa/soma tamani u nenormalnim količinama po nekom nacionalnom parku na primer, ili onemoguće da to radi ili probaju da mu naplate paprenu dnevnu-eto ti papka "pred skupštinom".

A to svaka vlast ovde gleda da izbegne-pa taman po cenu kompletne propasti posle važećeg mandata...

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 3:20 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
kazu da ce biti organizovano po principu " upadnes sa kintom, zakupis vodu, izdajes dnevne dozvole , a nemas nikakve posebne obaveze prema vodi"... daj boze da nije tacno, samo jos to fali...

kazem, to su samo glasine sto sam cuo, mada od poprilicno upucenih ljudi...

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 3:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
Kakih likova ima ovde................?!?!?!? cccccccc
Ne da me mrzi da kucam, nego je neopisivo...., al' potrudicu se (mislim da ce biti dovoljno?!?!?!? :roll: )
@Zorane
Ovo sto si zacrveneo - da li ti vidis da je na skoro svakoj vodi totalni javasluk! Zavrce usi ko kome stigne, a i pricas o nekim prevagama na ovu i onu stranu.......... :shock: Nije mi jasno da neko ulazi u neku raspravu, a ne moze da sagleda problem o kom prica bar iz onih najblizih uglova???
@Knez
Sad cu da ti razjasnim sta je s mojim mozgom(mada bi to i ja tebe mogo da pitam posto postavljas ovakva pitanja bez ikakvog razmisljanja)
Moj mozak kaze ovako: ako ja izadjem 200 puta u toku godine na vodu i iz tih 200 puta ne upecam skoro nista (oko 3 soma, recimo po 5kg, mozda malo manje i malo klena), a sa sobom nosim mnogo dobrih varalica sa kojima bi na nekoj vodi, gde ima ribe, sve ovo sto sam napisao, popecao za jedan dan - zasto bih ja placao dozvolu. Sad ti ovo sve zvuci ne logicno...........?!?! Evo logike - na mom terenu(gde pecam) rade 3 ekipe strujasa, s po 10-ak ljudi po ekipi i nekoliko samostalnih i neredovnih mrezarosa (oni su skoro bezopasni) i podosta samicara......... Dakle, normalno je da na tom terenu sa tolikom populacijom ribokradica, jednostavno, nema ribe! Ni meni samom nije jasno kako sam uspeo i ovo da upecam...........??? O tome kako mi se strujasi podsmevaju kad me vide da idem na vodu, necu ni da pricam............
Sve te strujase ja znam. Vecina me gleda popreko gde god me vidi, a oni iole normalniji (koji umeju da sagledaju situaciju iz svih uglova tj. i sami znaju da prave stetu, ali i dalje to rade jer im donosi dobru lovu) me lepo potapsu po ramenu i kazu "Batali bre to pecanje, vidis da od toga nema nista.... Prodaj tu opremu za pecanje (imam je ja podosta, ali ne pricam ovde po forumu, ne vidim razlog) i kupi camac i aparat.......... i ribe kolko oces?!?!? :shock:
E, to znaci ono "MOGAO SAM..." koje si ti naveo u postu, a kao i onom liku kome je bio namenjem moj post (a ti si se "dusebriznicki" pronaso u njemu) i njima sam reko - "Majstori... nije mi zanimljivo"!!!
I da, nisam reko najvaznije - nista od ovolike ribokradje nije sankcionisano na odgovarajuci nacin DUZI NIZ GODINA jer su bili u sprezi sa ribocuvarima!!!
Ne mogu da se setim sta bi ti jos napisao (a i mrzi me da kucam), osim da sledeci put dobro porazmislis kad nekom nesto kazes i ako ne poznajes materiju bolje cuti - ispasces pametniji.
A da, vidim pominjes neki sljam..... Najveci sljam u ovoj drzavi je na vlasti (ti kao da ne zivis u ovoj drzavi). To treba ocistiti (jer odatle sve krece) pa ce se tek onda otvoriti put za ciscenje "ka repu" !!! I nemoj vise da brines tudje brige, vec samo svoju !!!

@zmaj
JA, za tebe (i bilo ko drugi na ovom forumu, ukoliko ga ne poznajes licno) nisam ribokradica !!! I to, sto si rekao, je "licemerje", a ne ovo sto si ti napisao. Toliko si, ovim postom razvodnio srz onog oko cega si poceo raspravu, da vise ne znam sta bi ti napisao(a postavio sam ti konkretna pitanja!!!) osim da vise ne brines tudje brige i da ne trazis logiku tamo gde je nema (pecanje - saobracaj - rudarstvo i energetika) ! I ako nemas sta da kazes pametno ti cuti, jer si samo u tom zadnjem postu, nekoliko puta, sam sebi uso u usta !

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 9:10 pm
...ja bi samo voleo da mi neko razjasni jedan vec hronicni paradoks
(javlja se na razlicitim temama) na ovom forumu:
U masi postova autor istog kaze(otprilike):
...na terenima gde ja lovim nema ribe zato sto tresu strujom,bacaju mreze postavljaju samice.
Svakodnevno odnose godinama gomile ribe,zgrcu pare.
Ne razumem,ista osoba tvrdi da negde nema ribe,a u postu opovrgava sam sebe,
jer sta ribokradice jure strujom,mrezama i samicama i na cemu zgrcu pare :?:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:08 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 11:33 pm
vidre roknu strujom, pa prodaju krzna...ili divlje patke...mmm, bataci :lol:

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:11 pm 
Korisnikov avatar

Vlado, ribe ima, ali koliko oni trena obidju camcem i motorom od 20ak konja, ti nikako neces moci obalom. Lazem - moci ces ali za ceo dan, a oni to urade za pola sata i imaju fore da jos nekoliko puta u toku dana obidju teren :shock: (neshvatljivo, ali je tako)
Onda - ta riba koja se non stop uznemirava(juri strujom, nece da se hrani po onim ustaljenim pravilima koje mi pecarosi mozemo da predpostavimo, tako da od ribolova nema nista...!!!
..... Ako si na mene i moje postove mislio.....

Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:17 pm 
Korisnikov avatar

Nejicivan napisao:
Polako dolazimo u situaciju da ce ovi koji ne kupuju dozvolu pljuvati u lice onima koji je kupuju sto je dokaz "uvrnutog" sistema vrednovanja koji dugo hara na ovim prostorima,tekst crvenim slovima iz predhodnog posta podrzavam u potpunosti :!:i moje ponasanje na vodi je u skladu sa tim,oduvek :!:

Ja ne pljujem nikom u lice, iz mog licnog obzira prema svakom! Samo kazem da ne treba kupovati dozvole da bi se nesto promenilo u tom sistemu cuvanja riolovnih voda, jer, po nekoj mojoj logici, ako ribocuvarska drustva ostanu bez love morala bi da se zapitaju zasto je to tako?!?!?!?

Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
ribocuvarska drustva vise gotovo nista nemaju sa sistemom gazdovanja

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:31 pm 

Pridružio se: Sub Avg 31, 2013 10:52 pm
Uf Vlado brate mnogo tesko pitanje ti postavi,ako iko zna(ima njih par koji umeju da odgovore,a da ne bude iznosenje licnog stava ili nebulozato pljuvanje) to ce biti veliki tekst,koji ce da procita samo onaj ko je postavio pitanje i nekolicina koja je detaljna i zna sta i kad pise-prica :wink:
Svaka polemika je uzaludna,pocinje i zavrsava se samo sa polemikom,svadjom,pocetkom i neresivim krajem koji pocinje u momentu pocetka nam sezone pecanja omiljene ribe................... :wink: 8)

Vrh

PostPoslato: Pon Dec 16, 2013 4:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
igi kiki napisao:
Nedavno sam imao priliku da popricam sa sudijom za prekrsaje i tema naseg razgovora je bila zakon o rekreativnom ribolovu.Danima citam postove tipa " ja necu da kupim dozvolu,napusicu ih kad me pitaju za dozvolu,svi kradu oko mene pa necu u inat svima,itd..." Na stranu surova istina o tome kakav javasluk vlada na nasim vodama ali stvari stoje ovako:
Opcija 1- kupis dozvolu 6000 i jos imas na rate do decembra 2014
Skupo? NE! 50 izlazaka 120din po danu,100 izlazaka 60 din po danu,itd..
Sta dobijamo ( uz postovanje trenutnog zakona: ribolov u meri,zabrana u toku mresta,satnica ribolova...)? Miran sam na vodi,nema bojazni kad naidje kontrola,ribu nosim/ne nosim-licni izbor.
Opcija 2- bez dozvole
Situacija 1: ribocuvar ( po zakonu mu data opcija da " zaboravi" blok i racun za izdavanje dnevne dozvole) naidje,malo popricate i recimo da se zakacite,pri tom imas nesto ribe kod sebe e onda stvari idu sl. tokom:
Ti si kriv jer nemas godisnju ili dnevnu dozvolu a za dnevnu si trebao (opet po zakonu) da nazoves korisnika vode dan pre izlaska na vodu i da se najavis.
Kazna u tom slucaju je: 25 000 za dozvolu,25 000 za ribu a moze biti i veca u zavisnosti od toga da li je ulovljena u mrestu,da li je prekoracena mera u kg... Sudija odlucuje o oduzimanju pribora a ako do toga dodje oduzima se trajno ( sudiji data ta opcija). Zbir vise stavki ili fizicki obracun sa ribocuvarem podleze krivicnoj prijavi a u tom slucaju se oduzima i sav alat,cak i auto!
Na ove kazne Srbijasume,Vojvodina vode imaju pravo na zalbu.
Opcija 2 se moze izbeci samo u slucaju da ne napusti kancelariju korisnika vode i stigne u sud a ako dodje do suda onda treba bas jaka veza da se sve sredi.
Skupo?

znaci da kupujes dozvolu jel ti je prpa a ne da bi unapredio vode srbije...

MOJ razlog ne kupovine dozvole je sledeci.
da bukvalno svaki ali svaki ribolovac u srbiji kupi dozvolu to nece promeniti stanje na vodama i tacka.
i kada budem znao da cu kupovinom dozvole uciniti ista dobro za nase reke odmah cu je i kupiti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 22 23 24 25 26 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris