Uros napisao:
Jel* treba ja da kazem koju na ovu temu?

Ja lepo pitao , a niko da kaze da treba. A vidim da treba, jer se razne price pricaju ovde, a slabo sta ima veze.
Dozvole za 2014-u su izasle i pre N. Godine, cena im je 6000 din - jedinstvena dozvola. Ribolovac mora sa prvim danom 2014-e imati dozvolu za istu.
Korisnici su uspeli da preko ustavnog suda izdejstvuju odluku da je naplata clanarine za ona lica koja ne zele da budu clanovi udruzenja neustavna. Sama ova recenica malo objasnjava u cemu je ustvari kvaka, kvaka je u tome da su udruzenja precutkivala da ne moras uz dozvolu postaati automatski i njihov clan, tj. u cenu dozvola su zaracunavali i clanarinu. To je onih 500- 1000 din. preko 6000 din.
Sta je bio interes korisnika da se maje sa ovim pitanjem i ustavnim sudom? Interes je gusenje udruzenja, jedinih kritizera korisnika i podnosilaca krivicnih i prekrsajnih prijava protiv korisnika, a ne neka briga za ribolovce. Oni nas ribolovce smatraju za neprijatelje i trude se da nas totalno podcine .
Ja sam odavno postavio to pitanje kao problem nekim udruzenjima i njihov odgovor je bio da oni nisu u obavezi da nabavljaju dozvole ribolovcima koji nisu njihovi clanovi. Ranije su mogli na neko odlozeno vreme da placaju dozvole korisnicima, ali od ove nemaju ni tu mogucnost, tj. udruzenja su duzna da dozvole uzete u tekucem mesecu u toku tog meseca i plate , pa se samim tim mogucnost placanja na rate gubi. E sad , udruzenja posto moraju odma da placaju dozvole imaju alibi da dozvole nabavljaju "samo za svoje clanove". Dovijace se oni na razne nacine, neobavesteni ce placati clanarinu, obavesteni nece...
Sve u svemu, CIRKUS jedan, a boljitka nece biti.
Ovde nema jednog krivca, svi smo krivi, svi mi ribolovci, delimo se na klanove, plovkarose, sarandzije, varalicare, fiderase... Bandarase, Smudjarose... ne mozemo da se organizujemo u vojsku i pobedimo. Savez kompromitovan, udruzenja kompromitovana, niko nece ni sa kim. Ovako polako, ali sigurno korisnici zavrsavaju sebi posao. Novi zakon stize polako, ali siguno,.. ribolovci se ne pominju ni u jednoj tacki sem u vezi placanja...
Imali smo priliku da zavrsimo sebi posao, usli smo kod Dulica ukinuli doplate, trebala nam je podrska za ostalo, ali ne, ne, ne interesuje raznu gospodu to..., Bojkot - Goci, Kockar i treci, ismejao ih ministar i cao, nece covek sa "teroristima" da saradjuje, a ovima ne treba podrska zvanicnih organizacija... opet CIRKUS.
E sad ce i zvanicne organizacije polako da se gase i SLOBODA ZA KORISNIKE!!!!