Danas je Sre Jun 18, 2025 9:07 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 31 32 33 34 35 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Ned Jan 05, 2014 8:50 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:05 pm
Tema Dozvole 2013. je zakljucana, pa moze i ovde pitanje:
Zna li neko koliko je dozvola prodato u Novom Sadu prosle godine?
Ima li negde taj podatak da se pogleda? I za NS, a i za ostala naselja?

“Fishing is for sport only. Fish meat is practically a vegetable.”

“Give a man a fish and feed him for a day. Don’t teach a man to fish…and feed yourself. He’s a grown man. And fishing’s not that hard.”

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 06, 2014 3:16 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Uros napisao:
Jel* treba ja da kazem koju na ovu temu? :?: :!:

Ja lepo pitao , a niko da kaze da treba. A vidim da treba, jer se razne price pricaju ovde, a slabo sta ima veze.

Dozvole za 2014-u su izasle i pre N. Godine, cena im je 6000 din - jedinstvena dozvola. Ribolovac mora sa prvim danom 2014-e imati dozvolu za istu.
Korisnici su uspeli da preko ustavnog suda izdejstvuju odluku da je naplata clanarine za ona lica koja ne zele da budu clanovi udruzenja neustavna. Sama ova recenica malo objasnjava u cemu je ustvari kvaka, kvaka je u tome da su udruzenja precutkivala da ne moras uz dozvolu postaati automatski i njihov clan, tj. u cenu dozvola su zaracunavali i clanarinu. To je onih 500- 1000 din. preko 6000 din.

Sta je bio interes korisnika da se maje sa ovim pitanjem i ustavnim sudom? Interes je gusenje udruzenja, jedinih kritizera korisnika i podnosilaca krivicnih i prekrsajnih prijava protiv korisnika, a ne neka briga za ribolovce. Oni nas ribolovce smatraju za neprijatelje i trude se da nas totalno podcine .

Ja sam odavno postavio to pitanje kao problem nekim udruzenjima i njihov odgovor je bio da oni nisu u obavezi da nabavljaju dozvole ribolovcima koji nisu njihovi clanovi. Ranije su mogli na neko odlozeno vreme da placaju dozvole korisnicima, ali od ove nemaju ni tu mogucnost, tj. udruzenja su duzna da dozvole uzete u tekucem mesecu u toku tog meseca i plate , pa se samim tim mogucnost placanja na rate gubi. E sad , udruzenja posto moraju odma da placaju dozvole imaju alibi da dozvole nabavljaju "samo za svoje clanove". Dovijace se oni na razne nacine, neobavesteni ce placati clanarinu, obavesteni nece...

Sve u svemu, CIRKUS jedan, a boljitka nece biti.

Ovde nema jednog krivca, svi smo krivi, svi mi ribolovci, delimo se na klanove, plovkarose, sarandzije, varalicare, fiderase... Bandarase, Smudjarose... ne mozemo da se organizujemo u vojsku i pobedimo. Savez kompromitovan, udruzenja kompromitovana, niko nece ni sa kim. Ovako polako, ali sigurno korisnici zavrsavaju sebi posao. Novi zakon stize polako, ali siguno,.. ribolovci se ne pominju ni u jednoj tacki sem u vezi placanja...

Imali smo priliku da zavrsimo sebi posao, usli smo kod Dulica ukinuli doplate, trebala nam je podrska za ostalo, ali ne, ne, ne interesuje raznu gospodu to..., Bojkot - Goci, Kockar i treci, ismejao ih ministar i cao, nece covek sa "teroristima" da saradjuje, a ovima ne treba podrska zvanicnih organizacija... opet CIRKUS.

E sad ce i zvanicne organizacije polako da se gase i SLOBODA ZA KORISNIKE!!!!

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 06, 2014 6:31 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Dozvole jesu izasle pre Nove godine ali nisu od strane korisnika voda distribuirane udruzenjima koja ih prodaju pa su ribolovci koji zele da kupe dozvolu na rate ostali uskraceni za dozvole za prvih 10-ak dana januara dok ne prodju praznici i ne pocne izdavanje kod udruzenja. Ostaje mogucnost da se dozvola kupi direktno kod korisnika koji gazduje vodom(koji je prodaje), ali u kesu. Takav je slucaj u Apatinu. Ali s obzirom da cuvari bas i nisu nesto aktivni ovih dana niko se i ne zalece preterano da uzme dozvolu. A da se peca-peca se. Neki uz proslogodisnju dozvolu, neki bez nje.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 06, 2014 7:20 pm 

Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 10:16 pm
gore od dosadasnjeg gazdovanja ne moze da bude tako da nije bitno kako ce biti

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 06, 2014 11:24 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 8:23 pm
Znaci mozemo da trazimo samo dozvolu 6000 bez one njihove clanarine????

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 12:45 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 11:15 pm
Ne vucem ni na ciju stranu ali sad kad sam procitao sve sto je pisano na temi izvukoh neke zakljucke o poslovanju udruzenja koje do sada nisam razumeo i opravdavao. Sad kad sam sagledao situaciju iz vise uglova sasvim je normalno da udruzenja prodaju dozvole samo svojim clanovima od kojih naplacuju godisnju clanarinu od koje ujedno placaju troskove "svoga postojanja". Nevidim razlog zasto bi udruzenje nabavljalo i prodavalo dozvole licima koja nisu clanovi istog. Mozda sam i sam nekada taj njihov cin nazvao pljackom ali sad vidim da to nije tako, pogotovo ako udruzenje ima neki ozbiljan plan i program. Naravno da postoje i udruzenja koja za cilj imaju samo da prodaju sto vise dozvola i ne rade nista po pitanju ribolova, ocuvanju voda itd, itd.... Jednostavno takva udruzenja treba zaobici u sirokom luku i ona ce se sama od sebe ugasiti. Svako ko ne zeli da bude clan udruzenja moze dozvolu kupiti direktno od korisnika vode tako da ja ne vidim u cemu je problem???

Ono sto bih promenio je da bi dozvola trebalo da vazi godinu dana od dana izdavanja, kao registracija auta i uveo bih tromesecnu i polugodisnju dozvolu. Zasto bi neko ko peca samo pastrmku placao godisnju dozvolu kad je pastrmka pet meseci u lovostaju.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 5:03 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 4:52 pm
isako napisao:
Ono sto bih promenio je da bi dozvola trebalo da vazi godinu dana od dana izdavanja, kao registracija auta i uveo bih tromesecnu i polugodisnju dozvolu. Zasto bi neko ko peca samo pastrmku placao godisnju dozvolu kad je pastrmka pet meseci u lovostaju.

Potpisujem.
Katastrofalna je i odluka da se dnevna dozvola placa 1.000 din. Mogu zamisliti koliko bi godisnje prodali dnevnih dozvola da su na primer 200 din. Ko bi rizikovao susrete sa kontrolom, ako izadje 10 tak puta godisnje, za cenu jedne pakle cigara dnevno!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 7:27 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 12:00 am
Da li dozvola i dalje mora da se izvadi u mestu prebivališta?

Sent from my LT30p using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 9:34 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 2:37 am
Da!

Vrh

Tema posta: Одг: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Jan 07, 2014 9:56 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Okt 21, 2011 6:56 pm
A kako mi koji smo u Kg-u da kupimo dozvole bez plaćanja članarine udruženju,a korisnik voda je u Jagodini?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 31 32 33 34 35 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris