Danas je Pet Jun 20, 2025 1:10 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 26 27 28 29 30 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 2:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:05 pm
Sve price o nekakvoj drustvenoj neodgovornosti i krsenju zakona padaju u vodu sa tih 500-1500rsd. :lol: :lol: :lol:
Noseci sa sobom odredjeni iznos novca, za godinu dana, proci cete jeftinije na vecini voda nego sa godsnjom dozvolom. A na ogromnoj vecini od te vecine i - dzabe.
Evo u NS, za mozda 5-6god i nekih 200-inak izlazaka, samo jednom sam video ribocuvara. A do tada sam mislio da je to ustvari neko mitolosko bice, poput jednoroga, ili backe kulen zmije...

“Fishing is for sport only. Fish meat is practically a vegetable.”

“Give a man a fish and feed him for a day. Don’t teach a man to fish…and feed yourself. He’s a grown man. And fishing’s not that hard.”

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 2:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 8:53 am
Posto su sami korisnici vecine voda usmeno dozvolili tu mogucnost kupovine dozvole na vodi, ne treba dizati neku frku oko toga. Ocigledno je da to njima odgovara-izadje kontrola na vodu kad hoce i naplate onom koga zateknu bez dozvole dnevnu dozvolu u ceni 1/6 godisnje. Nije logicno, ali je svakako povoljno za ribolovce s obzirom na uestalost kontrole i nove zakonske odredbe po kojima da bi pecao na teritoriji cele Srbije treba svaki dan po 1000 dinara.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 4:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Rp, daleko od toga da sam to mislio, pa i rekao. Samo sam rekao šta ja radim. i kako ja funkcionišem.
Svako radi kako misli da bi trebalo. Ne bih da ulazim u polemiku šta je od svega toga ispravno, jer je to sve relativno.
A da plaćaš nečiji nerad.......i to je tačno. Ali zamisli logiku, oni imaju resurse da rade šta im je volja, njih niko ne kontroliše, tebe mogu da oteraju sa vode ako im se ćefne jer nemaš dozvolu - posledica je da prave "prostor" za sebe i druge da vršljaju do mile voje. Možda i tako treba razmišljati ..... ili i ne mora, kako ti reče - ionako nam je cela država u faulu.

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 8:13 pm 

Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 10:14 pm
AMATERBG napisao:
ja mislim da bas ljudi koji kupuju dozvole pospesuju taj lopovluk i ne rad. jel ako im placas za nista onda ce oni i nastaviti da ne rade nista.
i te price kupujem dozvolu jer volim vodu su glupe, sta ti cinis za tu vodu ako nekoj lopurdi napunis dzep (NISTA)
vecina ljudi kupuje dozvole plaseci se da ne dobiju kaznu a ne da bi nesto pogurali pospesili,u to sam 100% siguran

+1

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 8:14 pm 

Pridružio se: Čet Dec 15, 2011 7:28 pm
AMATERBG napisao:
ja mislim da bas ljudi koji kupuju dozvole pospesuju taj lopovluk i ne rad. jel ako im placas za nista onda ce oni i nastaviti da ne rade nista.
i te price kupujem dozvolu jer volim vodu su glupe, sta ti cinis za tu vodu ako nekoj lopurdi napunis dzep (NISTA)
vecina ljudi kupuje dozvole plaseci se da ne dobiju kaznu a ne da bi nesto pogurali pospesili,u to sam 100% siguran

Zanimljivo razmisljanje,100% tacno.Mozda ima nekih revira gde znas kome dajes pare, odnosno za dati novac dobijes trazeni uzitak,to se adekvatno naplacuje pa ko voli nek izvoli.Godisnja dozvola u Srbiji ne bi trebala da kosta vise od 2000,oo din sa nasim platama i stanjem ribljeg fonda!!!

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 10:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
AMATERBG napisao:

Bravo druže. Upravo OVO i jeste bila ideja vodilja nedavnog onog ... našeg... Bojkota.
Kada bi maaalo više ljudi razmišljali ovako... tj. 50%+1...

Vrh

PostPoslato: Ned Feb 01, 2015 11:07 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Gubimo poentu drugari. Totalno je, nažalost, nebitno da li ćemo platiti dozvolu ili ne. Neka bude da recimo ne platimo,niko ne plati dozvolu. I šta to donosi? Jasno, nema para za njih, nemaju od čega i zbog čega da rade, gase se kao firme tj. korisnici voda. I šta onda? Baš totalna anarhija? Da svako radi šta mu volja? Znam, reći ćete "ni sad nije bolje", skoro da i nije, ali ima jedna bitna stvar. Ako već postoje i mi ih recimo plaćamo da rade taj svoj posao, poenta je da ih nateramo da ga rade. Apsolutno je tužno što MI to verovatno nikada nećemo uspeti. Jer izmedju ostalog gubimo vreme ovde pišući .....

Mislim da ću zažaliti što nisam obrisao ovaj post........

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 02, 2015 12:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:33 pm
AMATERBG napisao:

5+ :!: :!: :!:

"Sudbina čovečanstva zavisi od toga koliko se moralno razvijamo..."
Albert Ajnstajn

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 02, 2015 12:40 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
maxymus napisao:
Gubimo poentu drugari. Totalno je, nažalost, nebitno da li ćemo platiti dozvolu ili ne. Neka bude da recimo ne platimo,niko ne plati dozvolu. I šta to donosi? Jasno, nema para za njih, nemaju od čega i zbog čega da rade, gase se kao firme tj. korisnici voda. I šta onda? Baš totalna anarhija? Da svako radi šta mu volja? Znam, reći ćete "ni sad nije bolje", skoro da i nije, ali ima jedna bitna stvar. Ako već postoje i mi ih recimo plaćamo da rade taj svoj posao, poenta je da ih nateramo da ga rade. Apsolutno je tužno što MI to verovatno nikada nećemo uspeti. Jer izmedju ostalog gubimo vreme ovde pišući .....

Mislim da ću zažaliti što nisam obrisao ovaj post........

ja bas mislim da bi ne placanje promenilo bar nesto dok placanje nece promeniti nista, sem sto ces lopovima puniti dzepove. a kako su ljudi alavi i hoce jos vise ,ove godine ces platiti 6000 sledece 7000 one tamo 10000 a za uzvrat ces da dobijes jedno veliko NISTA.i dalje ces da gledas strujarose grabuljase i ostale mesare, da pecas medju flasama vadis gume dzakove i kese.
znam ja da je sve to UGLAVNOM stoka i da su tu samo zbog profita i zabole njih qrac za nas ribolovce , riblji fond i reke. i tesko je sve to promeniti i izleciti i mnogo ozbiljnije stvari od ribolova su u qrcu u ovoj banana drzavi. imamo mi srece sto sebi mozemo da priustimo ovo zadovoljstvo sto imamo i vremena i novca za pecanje, dok neki nemaju ni za leba iako su vredni ko mravi.

kazete kolega DA IH NATERAMO DA RADE SVOJ POSAO. a kako to da ih nateramo i ko smo mi da ih nateramo. da jurim cuvare da gledam sta rade sa kim suruju pa da ih prijavljujem? KOME? nesto poput unutrasnje kontrole? valjda ih teramo da rade tako sto ih placamo? ne vidim da to ima efekta

Vrh

PostPoslato: Pon Feb 02, 2015 2:22 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
maxymus napisao:
I šta onda? Baš totalna anarhija?

Nismo ni probali da svi ne kupimo pa da vidimo šta će se desiti.

Ne da "čisto sumnjam" da bi bila anarhija, već sam presiguran da bi vrlo brzo počelo da žvaće dupe gaće a efekti neprodaje dozvola bi već nakon nekoliko meseci doveli do ozbiljnijih promena - na bolje.

Poenta je što: Nismo ni probali da svi ne kupimo pa da vidimo šta će se desiti.

AMATERBG napisao:
i dalje ces da gledas strujarose grabuljase i ostale mesare, da pecas medju flasama vadis gume dzakove i kese.

Kao što negde napisah... nismo normalni... svi mi koji kupimo dozvole... čisti mazohisti koji sami sebe kažnjavaju time što kupuju proizvod kojim su nezadovoljni :shock: (edit: čast izuzecima koji su u prilici da kupe dozvolu i da su zadovoljni onime što dobiju)

Ja to uradio zadnji put 2010.
Mojih 4600, 6500, 7000, 7000, 6000 dinara nisu dobili.

maxymus napisao:
Jer izmedju ostalog gubimo vreme ovde pišući .....

Ne mislim da gubim vreme ovde pišući... najiskrenije se nadam da ovo moje pisanje barem nekome ko ga pročita malo promeni svest, i eventualno odluke... pozove na zdrav razum.... kako već.. nadam se.... nema veze i ako nije tako, ali barem, eto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 26 27 28 29 30 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris