Danas je Uto Jun 17, 2025 2:34 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 24 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2016
PostPoslato: Uto Jan 05, 2016 5:38 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
Koliko sam cuo umesto RiversGarda vode oko Paracina su dobili Kraljevcani,dal ce i kakva ce kontrola biti i hoce li je uopste biti videcemo.U poslednjih 5god a na vodi sam svaki,svaki drugi dan dabogda da sam cuvare video par puta.

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 05, 2016 8:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Avg 19, 2015 10:54 pm
Kontrole pojacati za vreme mresta kao i u periodima kad riba "radi"...kad bi sluzbe kontrole radile svoj posao, ja bi dao i duplo za dozvolu, jer me dusa boli kad vidim sta se sve pakuje na stringere, a njih ni u blizini! VBK DTD :evil:
Da se posvadjas sa ljudima na krv i noz... :evil:
za klince i treba sto jeftinije dozvole, pa cak i dzabe ali pod uslovom da su clanovi lokalnih udruzenja...da im se kontrolisu izlasci na vodu od strane udruzenja recimo na mesecnom nivou sa "casovima" provedenih u drustvu.... jer ja mislim da se da oni prvi moraju nauciti pravilnom ponasanju na vodi (zastita propisi ekologija itd)
...stanje je ocajno a oni su ti koji bi trebali da promene stvar, kad vec "mi" nismo promenili bahatu svest...zvuci kao utopijski entuzijazam, ali brzog resenja za mnoge probleme nema jedino ovako...pa ce vreme pokazati.---eto razmisljam na glas...
Sve u svemu: mislim da su cene dozvola visoke, s obzirom na koliko kontrole izlaze na teren!

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 05, 2016 10:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 19, 2014 10:23 am
bonerdog napisao:
za klince i treba sto jeftinije dozvole, pa cak i dzabe ali pod uslovom da su clanovi lokalnih udruzenja...da im se kontrolisu izlasci na vodu od strane udruzenja recimo na mesecnom nivou sa "casovima" provedenih u drustvu.... jer ja mislim da se da oni prvi moraju nauciti pravilnom ponasanju na vodi (zastita propisi ekologija itd)
.!

bravo kolega !i!

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 2:49 am 

Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 5:38 pm
cedapn napisao:
Koliko sam cuo umesto RiversGarda vode oko Paracina su dobili Kraljevcani,dal ce i kakva ce kontrola biti i hoce li je uopste biti videcemo.U poslednjih 5god a na vodi sam svaki,svaki drugi dan dabogda da sam cuvare video par puta.

Vidjacesh ih par puta godisnje na pristupacnim mestima. Klasika.

Aqua

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 6:43 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 4:52 pm
Ok, probalo se sa bojkotom kupovine dozvola i rezultati su - nikakvi. Taj bojkot je dao "materijal" da neki "operu" svoju savest i prestanu kupovati dozvolu svake sledeće godine. Mislim da smo nacija koja, kao nijedna druga, lako pronalazi opravdanje za kršenje zakona i svih moralnih normi.Ne mogu da ne primetim da se vrlo lako kod nas "primaju" akcije koje nam čuvaju novac u džepu i ujedno vode ka još većem haosu. A taj haos se opet nama obije o glavu. Ne kupimo dozvolu, alasi kupe dozvolu i ko na kraju ima legalno pravo da se buni i da menja zakon? Alasi, naravno! Oni plaćaju skuplju dozvolu i njihovo učešće je značajnije od sportskih ribolovaca. Ne kupiš dozvolu = nemaš pravo da kritikuješ ni alase ni kontrolu.
Zašto ne bi probali da svi kupimo dozvole i pokrenemo akcije koje bi bile uperene protiv ljudi koji doprinose bezakonju i stanju na vodama? Mogao bi Varaličar da organizuje neke akcije: sakupljanje materijala o krivolovu u vidu fotografija ili video materijala sa voda, pijaca i kafana. Slali bi svima: upravljačima voda, pa i njihovoj konkurenciji, državnim institucijama, medijima...ujedno bi se i varaličari očistili od "crva" u svojim redovima.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 9:22 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:05 pm
Oni plaćaju skuplju dozvolu i njihovo učešće je značajnije od sportskih ribolovaca.

Ne.
Skuplja jeste, ucesce - zanemarljivo.

“Fishing is for sport only. Fish meat is practically a vegetable.”

“Give a man a fish and feed him for a day. Don’t teach a man to fish…and feed yourself. He’s a grown man. And fishing’s not that hard.”

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 6:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Avg 19, 2015 10:54 pm
Zašto ne bi probali da svi kupimo dozvole i pokrenemo akcije koje bi bile uperene protiv ljudi koji doprinose bezakonju i stanju na vodama? Mogao bi Varaličar da organizuje neke akcije: sakupljanje materijala o krivolovu u vidu fotografija ili video materijala sa voda, pijaca i kafana. Slali bi svima: upravljačima voda, pa i njihovoj konkurenciji, državnim institucijama, medijima...ujedno bi se i varaličari očistili od "crva" u svojim redovima.[/quote]
Ideja je u odlicna kolega...mozda i za posebnu temu..
Ako dodje do pokretanje ovakve akcije, molim da me obavestite...treba probati!

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 9:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Pregledaj malo forum.
Svasta je probano....

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 06, 2016 11:52 pm 

Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 8:12 pm
Nikad u ovoj zemlji niko nista nece pokrenuti ako u tome nema licnog interesa,ako se i nadje neki Don Kihot,malo je onih koji bi ga pratili za dzabe.I ovi sto se otimaju da budu korisnici voda to rade iskljucivo iz licnog interesa,nekadasnje ljudske vrednosti kao sto su cast,postenje,sramota su nestale uvodjenjem demokratije,ako ima para podmetne ledja ako nema okrece glavu.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 07, 2016 12:20 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
Nema nista dok ne opalis po dzepu naseg srbendu...pa kad za postavljanje mreze u obalu za vreme mresta klepis legalnog alasa sa oduzimanjem camca, motora,opreme, zabrane alasenja za stalno, i 3 godine bezuslovne robije plus kazna recimo 3 miliona din za privredni kriminal...dovoljan je jedan...njemu ce drzava zgorcati zivot i opstanak...a rok za placanje 7 dana pa izvrsitelji plene imovinu.....ahaaaaa haaaaa...najezio sam se...odma bi bilo iskorenjeno bezzakonje...platilo bi ostalih 10 alasa samo da se odjave...jer legalno nema sta alas trazi na ovim pustim vodama...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 237 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 11 12 13 14 15 Elipsa 24 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris