Danas je Uto Okt 21, 2025 12:13 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Haha, kad procitam ovo "pecati se mora" odmah pomislim da nam je tacno onako kako i zasluzujemo... :roll: :|

Dokle god se vodimo niskim pobudama a ne visim ciljevima, nece nam biti bolje. Niko nam nece doneti slobodu, standard i uredjeno drustvo na srebrnom posluzavniku, za sve te stvari su se narodi morali sami izboriti, a za to je bila potrebna inteligencija, vizija, solidarnost i sto je najvaznije, odricanje. Bez odricanja nema ni napredka, a dokle god je parola "pecati se mora" bice nam ovako kako i zasluzujemo.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:41 pm 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Ne kazem ja to zbog sebe, ja sam bojkot ispostovao al sam video da takvi pokusaji nemaju svrhe zbog 90% onih koje zabole.

Sreca pa je pocelo da me zanima da musicarim pastrmku i imam tu jednu reku gde je zabranjeno nosenje ribe naravno. Ostalo vreme sto visim na drugim rekama je vise kriptozoologija nego ribolov.
To mi sve govori da su reviri daleko najrealnije resenje. Ostalo su prazne price koje ne vode nicemu.

A ti si kolega malo nekulturan.

Poslednja izmena od stefan89 u Uto Feb 07, 2017 11:44 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
@Dule, usko tumacis tu parolu :mrgreen:

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Ne vidim da je bilo koji deo mog posta bio nekulturan, osim eventualno "haha" dela koji je vise onako bio smeh od muke nego podsmeh. :?

Vrh

PostPoslato: Uto Feb 07, 2017 11:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Dec 25, 2012 3:36 pm
Ja cu za koji dan iskrcat 180€ za dozvole al ajde ovdje ima ribe pa se nije tesko odvojit od para. Tu lovu sam prije par godina zapušio u mjesec dana

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 12:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 2:44 pm
stefan89 napisao:

Sreca pa je pocelo da me zanima da musicarim pastrmku i imam tu jednu reku gde je zabranjeno nosenje ribe naravno.

Eto kolega onda cemo se verovatno vidjati po Đetinji,a možemo da organizujemo turu po Drini pa ako si tek počeo da se zanimaš da se uputiš i na Drinskog lipca :D

Nego zbog ove dve reke jedino poslednje tri godine i kupujem dozvolu ,Đera je uvek sveprisutan,a moram i pohvaliti kontrolu na Drini gde su me proveravali 10 tak puta ,skoro pola ribolovnih dana na toj reci.

Sve ostale reke su misaona imenica za ribočuvare,potpuni javašluk.

Nama bez dobre organizacije nema pomaka,nažalost i ne vidim priliku da se svi slože i okupe štiteći naše interese,ja bi voleo nisam siguran da su uspeli ribolovci Zapadne Srbije da se okupe i urade planirano,da sami uzmu vode na gazdovanje,ako tako nešto i urade to će definitivno biti podstrek svima,jer samo i samo OŠTRO i ODLUČNO se mora sve ostalo je palamuđenje,a vremena sve manje

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 1:13 am 

Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 4:22 pm
Dule opusteno, i meni je muka od svega pa shvatih kako ne treba izgleda.

'Neba' Mozda smo se i sreli na Đetinji, sa par momaka iz Bg sam se upoznao i druzio tamo ove godine, bas sam bio redovan. Sve super momci.
Rad sam i da vidim kako to ide na Drini jer do tamo imam dzabe prevoz svakog vikenda a isao sam 10 puta za 20godina. Bojim se da sam ja musicar samo za male reke jer je tu lako pecati :D al nikad se ne zna.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 12:29 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Vucha napisao:
Dule napisao:
Ne firma vec sluzba. Cim je nesto firma u osnovi joj je zelja za profitom, sluzba je u sluzbi korisnika i gradjana i ne razmislja ni o kakvom profitu. Dozvola ne treba da bude proizvod ili usluga koju kupujemo i u kojoj postoji prostor i zelja za nekim profitom, vec treba da bude nadoknada sluzbi (drzavi) za cuvanje voda koje koristimo. Ne sme da se dozvoli uopste potencijalni scenario da recimo mi ne kupimo dozvole i da zbog toga nema ko da cuva vode u celoj drzavi, to je jako neozbiljna postavka stvari od pocetka.

ok, sluzba, slazem se ...

a mogucnoost da niko ne kupi dozvolu i sad postoji i sta bi se onda desilo? propali bi korisnici i udruzenja ...

ta prica u teoriji postoji, ali u praksi je drugacije ... citali smo svi skoro istrazivanja ujedinjenih robolovaca cini mi se ... oko 60.000 dozvola se proda u srbiji a procenjuje se da 110.000 ljudi peca ... dakle jos 50.000 potencijalnih kupaca postoji ...

matematika je mnogo prosta, brojke se znaju, samo jos da neko bude dovoljno pametan i uporan da se ta sluzba organizuje i postave stvari na svoje mesto ...

ako moze trzisna inspekcija da posalje ljude iz Zajecara da kontrolisu lokale u Nisu, iz Nisa posalju u Kragujevac, iz Kragujevca u Leskovac i tako dalje kako bi se suzbila korupcija, moze i u ovoj nasoj zamisljenoj sluzbi ... mislim, toliko drzavnih preduzeca i sluzbi postoji da nema sta tu da se izmislja, samo se prikupe dobri primeri, dobra organizacija, DOBRA KAZNENA POLITIKA i lagano ... za par godina mozemo da budemo Svedska sto se riblova tice. Da svi srecni placaju dozvolu, da svi hvataju ribu, da dolaze stranci i razvijamo ribolovni turizam itd itd ...

Uradise to prosle godine u Novom sadu. Dosli ribocuvari odnekud iz centralne srbije (tako zvucalo coveku kojeg su kontrolisali), poceli da uvode red, teraju sa vode posle 21h, pisali prijave i oduzimali pribor. Privredni ribolovci i ribokradice nisu kontrolisani - kazu doci ce i oni na red!??
Epilog - cuveni zimovnik bele ribe kod Zezeljevog mosta je opet (kao i pre nekoliko godina) PRAZAN!!! Nezvanicno, jedna cuvena mesna industrija u Novom Sadu je otkupila 70 tona bele ribe. U tom zimovniku ima (bilo je) i jako lepih Smudjeva i Somova.
Cudi li se iko sto sada tamo nemozes naci ni nedorasle primerke Smudja, pa nema sta da jede!
Toliko o tome da kontrola iz drugih mesta moze nesto da promeni, dobili su naredjenje da oteraju rekreativce sa vode da bi mogao da se odradi posao pred posne slave i za velike igrace!!!

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 1:39 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 3:17 pm
nažalost, sve se vrti oko kinte. pa najveći broj gazdi ribolovnih voda i njihove ribočuvarske službe su i uleteli u priču na Konkursu i gazduju samo zbog izlova i kombinacija... kinta od ribolovačkih dozvola im je legalna parica kojom prikazuju svoja "tužna" poslovanja, dok sa druge strane Slika

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 08, 2017 6:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jul 08, 2010 9:15 pm
@fishbone +1
davno ne pročita ovako dobar post

Poslano sa mog Archos 50b Oxygen koristeći Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 12 13 14 15 16 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris