Danas je Sre Jun 18, 2025 3:37 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 21 22 23 24 25 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:52 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Ovo o čemu sam pisao se odlično vidi na temi smuđ 2017god. lepi debeli primerci svaka čast samo je pitanje dali su debeli od masti ili od nezrele ikre verujem , tamo su mi obrisali pitanje jer nije zgodno to pitati na toj temi.Teško mi je da se pomirim sa činjenicom da naše službe nisu u stanju da uvedu klizno vreme lovostaja koje će odgovarati stanju na vodi unazad 30 god mrest počinje maltene istog datuma to je suludo dali to treba da plaćamo za takvu stvar nemaju izgovor, zamisli kolika je šteta samo tim činom napravljena iz godine u godinu koliko je to osakatilo riblji fond.Kupovinom dozvole se upravo izjednjačavaš sa njima jer oni sarađuju jedino se svojim ponašanjem na vodi možeš ditancirati od takvih što verijem da i radiš mislim da smo se viđali na vodi.Užasan je osećaj kad kupiš dozvolu i onda gledaš krađu i uništavanje onoga što nam je važan deo života - ribolov osećaš se prevareno to sam doživeo više puta.Nadam se da je tamo nešto bolje nego u N.Sadu retko idem ne mogu baš puno da očekujem kao vikend pecaroš.Vazdušarinu odavno plaćamo to je još Tile uveo sad jedino da imenuju nove upravljače vazduhom pa da imamo različite tarife za razliku od mesta gde dišemo ipak nije isto disti na keju ili na Fruškoj gori.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
@Dule
Troskove cuvanja voda treba da placaju svi gradjani ove zemlje
Pa i oni koji ne idu u ribolov?
Po toj logici ispada da svi gradjani ove zemlje treba da placaju za odrzavanje puteva iako ih nemaju u svom mestu, da placaju za javnu rasvetu iako nemaju struje.
Placas ne naknadu za cuvanje i poribljavanje nego bas dozvolu, jer ti taj komad papira daje pravo da to radis. A ako nedises - umres, ukoliko nepecas - i dalje si ziv!!!
Disanje i pecanje se nikako nemogu uporedjivati.
Kao sto rekoh - svako radi po sopstvenoj savesti!

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 9:59 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 12:41 pm
@bombers

Post ti nije obrisan, već je premešten u odgovarajuću temu...

Galerija Smuđ je za fotografije ulova (što piše na početku galerije ulova za svaku vrstu, ali mnoge mrzi da čitaju :wink: ), a Kafanče "Kod barona" za komentare i ostalu zajebanciju - http://varalicar.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=4212&start=5920&sid=ccc5b82b47590eb4015e281b7bb5cfef

Ljutiš se bezveze... :D

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

"Ко сме, тај може, ко не зна за страх, тај иде напред!"

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 10:05 pm 

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 7:14 pm
Pa naravno da sve to plaćaju što si pomenuo to se zove budžet jedne zemje , hteo ne hteo plaćaš na ovaj ili onaj način.A to što para nema e to se zove umetnost političara - imamo milijarde suficita a ljudi umiru od smrzavanja.Hvala na informaciji samo to nije bila zajeb... već ozbiljno pitanje zbog kojeg bi se trebalo zapitati radimo li dobru stvar i šta će mo sutra loviti.Tamo gde je ta riba ulovljena sreća je da je još ima u toj veličini na terenima kojima lovim je više nema ili je jako retka , šteta je ako u ovom periodu nije vraćena u vodu zbog predstojećeg mresta.Nisam ljut samo sam primetio , ljuti me stanje na vodi .Zaboravih @ štogod da znači vidim da je to u zadnje vreme moderno :)

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 10:17 pm 

Pridružio se: Ned Dec 27, 2015 10:42 pm
fishbone napisao:
Nemam ja svoju stranu zakona, kao sto si i sam rekao. Ali ako se zalazemo za neki boljitak i pozitivne promene, to necemo postici nekupovinom dozvole, jer tako i sami postajemo ribokradice a hocemo da se izborimo za njihovo uklanjanje sa nasih obala. Paradoks?!
Stanje u NS mi je jako dobro poznato i to poodavno. Znam kako i koliko se krade i retko koji izlazak ne prisustvujem tome.

Ne kupivina dozvole nije uperena protiv ribokradica vec protiv onih koji su zaduzeni da ih jure. To je borba protiv sistema.
Svi koji zagovaraju bojkot su kopovali ili jos uvek kupuju dozvole a gledaju kako se te pare nenamenski trose/kradu.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 11:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
fishbone napisao:
@Dule
Troskove cuvanja voda treba da placaju svi gradjani ove zemlje
Pa i oni koji ne idu u ribolov?
Po toj logici ispada da svi gradjani ove zemlje treba da placaju za odrzavanje puteva iako ih nemaju u svom mestu, da placaju za javnu rasvetu iako nemaju struje.
Placas ne naknadu za cuvanje i poribljavanje nego bas dozvolu, jer ti taj komad papira daje pravo da to radis. A ako nedises - umres, ukoliko nepecas - i dalje si ziv!!!
Disanje i pecanje se nikako nemogu uporedjivati.
Kao sto rekoh - svako radi po sopstvenoj savesti!

Ovde je toliko pogresne logike i poredjenja da ne znam iskreno ni odakle bih poceo... :roll:

Priroda nije nesto sto smo mi stvorili vec nesto sto smo nasledili i zatekli i cega smo neraskidivi deo uostalom. Naravno da je u interesu svakog gradjanina da se zastiti svaka vrsta u nasim ekosistemima a ne samo u interesu onih koji ce je uloviti i pojesti eventualno. Ta riba je tu postojala stotinama hiljada godina, mnogo pre nego sto smo mi (kao ljudi) ovde stigli, ona nas je vekovima hranila i omogucila nam da napredujemo i postanemo ovo sto smo danas (mada nisam bas siguran da smo postali nesto sto je za pohvalu :? ). Dugujemo svi prirodi, sve nam je pruzila i mi smo svi duzni da je cuvamo, to sto sedis samo kuci za kompom ili u basti kafica ne oslobadja te odgovornosti za njeno cuvanje.

Naravno nasa drzava je nesposobna da osigura i opstanak sopstvenog naroda a ne tamo nekih riba u vodi, pa onda zbog svoje nesposobnosti prebaci odgovornost na neke tamo upravljace. Evo vama pa vi vadite oci sa rekama, nama uplatite neku lovu i tu nasa briga za reke i jezera prestaje. Ovo sto se danas zove "ribolovacka dozvola" nije nista drugo nego iznuda ili popularno nazvano "reket", koju je drzava omogucila privilegovanim firmama.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 11:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Pogresna je logika placati nesto sto neradis a ne nesto sto radis, platim dozvolu za lov a idem u ribolov.
Ako treba svi da cuvamo opste dobro, sta ce nam Policija i zasto onda nemamo svi pravo da hapsimo?
Sistem je pogresno postavljen za nas kao krajnjeg korisnika (ne samo vezano za ribolov) ali to nas ne oslobadja krivice ako budemo uhvaceni u krivolovu, zar ne?
Zabole ih uvo za bojkot kupovine dozvola!!!

P.S. Nemam vise zivaca da tupim jedno te isto.
Adios!!!

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 23, 2017 11:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jul 28, 2007 3:21 am
Znaci prihvatas svesno ulogu Jozefa K. iz Kafkinog "Procesa", kriv si samo zato sto drzava kaze da si kriv, i spreman si na svoju kaznu iako ti do samog kraja nece biti bas najjasnije za sta si to tacno kriv. :) Na to me asociraju ovi sto kupuju dozvolu samo zato da ne bi bili po zakonu ribokradice, a u dubini duse znaju da je to pogresno i da su to bacene pare... :roll:

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 24, 2017 1:02 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 3:17 pm
Kada bi se svako povinovao pravilima sistema i slepo ih sledio, nikada se nijedna revolucija ne bi dogodila.

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 24, 2017 6:35 am 

Pridružio se: Pon Sep 22, 2014 10:03 am
Mora li se platiti dozvola ako nemamo udica na gumama i voblerima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 21 22 23 24 25 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris