Danas je Sre Jun 18, 2025 9:19 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:41 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 7:45 pm
pa opasno je samo slepo pratiti zakon(vidis ko je na vlasti, svakojaka stoka oni zakone i donose), sutra ces i vazduh da placas, ali nije problem sto ces da ga placas nego sto ces da ucis dete da je to normalno....

nisam ja protiv dozvola ,ali mora da se zna sta se placa.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:48 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Apsolutno se slažem da je jedini put ka boljitku preko džepa. Međutim mnogi još uvek ne shvataju da će prvo krenuti od rekreativnih ribolovaca jer im je lakše da njih maltretiraju nego da udju u sukob sa ozbiljnim ribokradicama. Manje rizično, jeftinije, jednostavnije za hvatanje na delu i kasnije dokazivanje na sudu, a o statistici neću ni da govorim (prijava je prijava, svejedno im je da li je za nedostatak dozvole ili za ribokradicu koji radi mrežom).
Da li će te kupovati dozvole kada krenu svakodnevno da ih kontrolišu, a i dalje budu okretali glavu od mrezarosa, strujarosa i slične bagre i situacija bude manje više ista? Siguran sam da hoćete kako ne bi dobili po džepu, tako da je loša situacija na vodi samo izgovor.
Plus, ja barem mogu da ih prozivam kako ne rade svoj posao, a oni koji nemaju dozvolu nemaju moralno pravo na to jer su sa iste strane zakona kao i ribokradice. I tada ćete kukati kako maltretiraju "poštene" pecarose, kako uzimaju mito koje sami nudite (tipa crvena u džepu) i slično, a prave lopove, zagađivače i druge ignorišu.
Jednostavno, zalagati se za sprovodjenje propisa (ali prema drugima, a ne i prema nama samima) i iste kršiti u isto vreme je licemerno.
Upravo zato smo kao društvo tu gde jesmo, jer se zakoni selektivno primenjuju, a organi koji treba da ih sprovode, neretko ih i sami krše.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:52 pm 
Korisnikov avatar

znaci izlaza iz ove situcije nema? opet kazem ja bih prvi kupio dozvolu ali kad bih znao sta placam. a ovako da dam 6000 da bi neki vezaros dobio platu neka hvala.

Poslednja izmena od AMATERBG u Sub Feb 25, 2017 2:55 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:53 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Pa placas pravo da koristis vodne resurse u skladu sa zakonom.
Hiljadu je puta receno da zakon nije dobar i da treba raditi na njegovom menjanju, a da bi imao pravo da se tvoj glas cuje i da taj glas ima legitimitet, nemozes biti prekrsioc.
"Bas me boli qrac za vase dozvole ali hocu da se menja zakon"!
Predjes na crveno svetlo pesacki prelaz ili van pesackog i ti si ucinio prekrsaj, pecas bez dozvole i ti si ucinio prekrsaj.
Druga je stvar sto mnogi traze opravdanje za svoj postupak i nacin da to prikazu drugacije nego sto stvarno jeste.
Ali, svako cini prema svojoj savesti!!!

P.S. Primecujem da uglavnom mladji ljudi, drcni i sa (neznam bolji izraz) manjkom zivotnog iskustva, se busaju u grudi i to iskljucivo preko tastature.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:56 pm 
Korisnikov avatar

ne boli me ***** , kupicu dozvolu kad pocnete da radite svoj posao.
kakve resurse placam izadjem 10puta i uhvatim smudja od 500g a na 200m od mene matori razvlaci mrezu.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:58 pm 
Korisnikov avatar

ja se ne busam preko tastature nego na vodi, ja kad vidim ribocuvare ja cu da se busam zasto nemam dozvolu. ja sam rizik preuzeo za boljitak svih nas( mozda i ne ali ja mislim da cini pravu stvar ne kupovinom dozvole)

Poslednja izmena od AMATERBG u Sub Feb 25, 2017 3:01 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 2:59 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
10 puta si u prekrsaju!!!
Izlazi cesce pa ces i vise uhvatiti :wink:

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 3:00 pm 

Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 5:38 pm
Po toj logici uzmi i izgazi matorog, obojica ste u prekrsaju a ti svakako nisi platio da ti neko drugi cuva vodu.
Dakle, izgazis matorog i otmes ribu. Ne sme nikom da se zali.

Aqua

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 3:02 pm 
Korisnikov avatar

ja sam na obali matori na camcu.njega treba da izgaze ribocuvari koje placatesa tih 6000

Vrh

PostPoslato: Sub Feb 25, 2017 3:06 pm 

Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 5:38 pm
Odlicno, mozes i camac da mu otmes.

Aqua

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris