Danas je Uto Jun 17, 2025 3:58 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 30 31 32 33 34 Elipsa 41 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2017
PostPoslato: Ned Feb 26, 2017 12:51 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:42 pm
Znači, svakojako službeno lice može da nam traži dozvolu, a malo koje lice to i radi.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 9:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Ne dodjem par dana na forum i imam šta da vidim. Ustvari - ništa. Barem ništa novo.
Uredno kupujem dozvole godinama, skoro strogi sam "rilizer", ne jedem ribu, čistim obale od prljavštine, učim decu da poštuju prirodu i druge....

E sad, moraću ovako da navedem "hajlajtove" poslednjih X strana, prepoznaćete čije su, čisto da sumiram

Citiraj:
Licemerno je reci da mozes da protestvujes protiv sadasnjeg stanja i ribokradica a ides u ribolov bez dozvole, znaci da si i ti ribokradica.

volim da procitam ovo tipa kupujem dozvolu dajem primer..... ne lazite sebe ,kupujete dozvolu zato sto se plasite kazne.

Dozvola = ribolovac!!!
Bez dozvole = ???

a da bi imao pravo da se tvoj glas cuje i da taj glas ima legitimitet, nemozes biti prekrsioc.

Onaj ko nema dozvolu i ribolovi je moralan?
Tuzno!!!

Ja bih voleo da mi se pojasni nešto, pošto za decenije svog postojanja i ribolova ne dođoh do nekog valjanog zaključka:
Ako ove godine ne uzmem recimo dozvolu, da li sam ribokradica? Ili samo kršim malo zakon?
Da li sam ribokradica iako ne nosim ribu kući? I ako jesam, kako je to kradem ako je ne uzimam?
Ako dozvolu dobijem na poklon od udruženja (oni je dobili gratis), da li imam pravo da serem po svima iako dozvola nije plaćena?
Kakav je to novi moral na koji imamo pravo samo ukoliko imamo dozvolu?
I pošto se svi poredite sa dozvolama za vožnju i registacijama i slično, šta ste vi pošto imate dozvole za vožnju, pre čega vas je nek čika recimo naučio da vozite a vi polagali poznavanju pravila saobraćaja, šta ste vi kad prekoračite brzinu ili recimo ne propustite pešaka na pešačkom?

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 9:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 06, 2009 7:42 pm
Kod ovakvih dilema najbolje je da odgovoriš sam sebi.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 9:34 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 10:21 pm
Dok mi tu kao morališemo, pitanje.
Ko, ili šta sam ja, ako; pecam bez dozvole, nemam predstavu šta je to lovostaj, nisam lud da pecam samo na tri štapa, i tačno me nerviraju ovi što se prave pametni, pa puštaju ribu?

Vrlinom i primerom na vodi!
Varalicar.com

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 10:38 pm 

Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 5:56 pm
Dao Bog što više ribokradica kao što sam ja a što manje poštenih sa dozvolama kao što su pojedini...mislim da bi stanje na vodi bilo bezmalo idilično!
Ja predlažem da niko ne kupi dozvolu i da svi stalno izlazimo na vodu! Možda bi se tada nešto promenilo u delovanju države...

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 10:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Feb 06, 2008 11:49 pm
molim kljuc ovde... :mrgreen: :lol: :lol:
koji ce vam q dozvole,propisi kad nema ribe...

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 10:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:37 am
Ajd da ja pokušam poslednju dilemu da razresim (iz svog ugla naravno) i da završim sa temom do Dozvole 2018, kada ćemo ponovo isto iz početka.
Možeš imati dozvolu, a biti ribokradica (popularan naziv za nekoga ko pokušava da lovi ribu mimo nekog od propisa) ako ribolovis u vreme zabrane, ako nosiš ribe ispod zakonske mere ili maksimalnog broja itd. kao što činjenica da imaš dozvolu za vožnju ne znači i da si dobar, tj savestan vozač. E u tome je negde i poenta. Džaba ti ako si savestan, dobar i iskusan vozač koji zbog revolta prema stanju na putevima, tj. prema bilo čemu iz te oblasti odbijes da recimo produzis dozvolu (znanje je i dalje tu). U tom slučaju te tretiraju kao ozbiljnog prekrsioca zakona iako po okolinu nisi opasan, za razliku od nekog nadobudnog klinca sa besnim kolima, koji je "kupio" znanje i uredno izvadio dozvolu. Da li ćeš stati kod saobracajca i edukovati ga kako je pizda (karakterna osobina, a ne polni organ) što okreće glavu od zatamljenih dzipova koji razgrcu pesake po pesackim prelazima ili ćeš se zavuci u misiju rupu jer i sam krsis propis? Međutim, dozvolu za voznju svi uglavnom vade iako time ne postaju bolji vozači, već to rade zbog izvesne sankcije, kao što velika većina ne vadi dozvolu za pecanje jer je skoro potpuno izvestan izostanak bilo kakve sankcije za to. Poredjenje nije potpuno adekvatno, ali je slikovito i ko hoće razumece suštinu.
Jednostavno je. Dozvolom za ribolov stičemo pravo da pecamo i to je propisano zakonom (kao što sa dozvolom za voznju stičemo pravo da upravljamo automobilima u javnom saobraćaju). Svako za sebe donosi tu odluku. Meni ne smeta ničija odluka, štaviše (imam drugara sa kojim povremeno pecam koji je ne kupuje i nikada se zbog toga nismo sporili). Pomalo smeta sto poneki svesni prekrsioci zakona to i promovisu kao da je to nešto pozitivno, a to uglavnom rade kako bi umirili svoju savest. I ja imam negativan stav o odredbi koja zabranjuje noćni ribolov ali ' neću ubedjivati druge da idu noću na pecanje i krše istu. Šta cu ja uraditi je moja lična stvar, ali necu javno promovisati krsenje propisa.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 11:00 pm 

Ali zato se mnogi zalažu za poštovanje zakona koji se ne sprovode...ili se sprovode selektivno. Ili su loši...
Tako se ulazi u vrzino kolo...

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 11:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 4:52 pm
Mnogo smo posrnuli. Bas mnogo. Pecaros bez dozvole je u istom rangu sa strujasima i svakom vrstom krivolovaca. I, mislim, da bi admini morali uvesti zabranu za ovakvu vrstu slobodnog misljenja jer, pored podsticanja na krsenje zakona, ovakve izjave podsticu na dodatno slabljenje moralnih normi koje ni zakoni ne mogu kontrolisati.
Mi smo sampioni u "pranju" sopstvene savesti. Kolika smo stoka od nacije se vidi, pored politickih garnitura koje biramo vec 25 godina, u inostranstvu. Ne prodje nedelja, a da ne cujem kako je neki "pametan" Srbin izbegao ili nasao "semu" da nesto ne plati drzavi u kojoj zivi. Pazi, zaradjuje dovoljno da lepo zivi, u sredjenom drustvu i pored toga ne zeli da plati nesto sto je propisano. Cak iako se moze suociti sa desetina puta vecom kaznom ili deportacijom, stoka ulazi u svestan rizik. Kada ih pitas zasto to rade, nalaze pregrst nebuloznih opravdanja koje moze smisliti samo kreten. To se jasno vidi i na forumu, oni, beskrupulozni, koji ne kupuju dozvolu su agresivniji i glasniji od ovih drugih.
Nije mi bio cilj da bilo koga uvredim, samo da ukazem na cinjenicu da ako neko ne kupi dozvolu ne tera inat sa drzavom vec da ima ozbiljan problem sa moralom i cascu.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 02, 2017 11:17 pm 

Tzv moralni proliv...
Ne pišem baš često na forumu ali rado ga posećujem i čitam... I uvek me iznenadi koliko pojedini ljudi ne umeju da čitaju između redova...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 403 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 30 31 32 33 34 Elipsa 41 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris