shoky90 napisao:
ne treba pljuvati nesto sto nisi lepo testirao
Nisam pljuvao po MaGnetic-ima, samo moj utisak od par sati pecanja sa istim je to da mi nije seo i da nisam osetio razliku izmedju MaGnetica ili npr nekog stapa iz nizeg (od stapova ispod 200e) cenovnog ranga, dok kada sam uzeo CD ExtraSense Nano sam osetio da odise kvalitetom, opet ponavljam sve je to MOJ LICNI OSECAJ, NE CINJENICA tj NE PLJUJEM PO STAPOVIMA! (pri tom, oba MaGnetic-a koja sam probao su radjena u MG servisu, i ne mogu reci da je pedanterija na visokom nivou, sto samo po sebi nije lepo za oko za stap od 250e).
Pri tome, nisam navodio nikakve mane, pa da kazes da sam pljuvao po stapovima. Diskusija je krenula koji to stap moze to i to, a da je laksi od toliko i toliko... moj odgovor je Creed (niti sa napisao da je bolji, niti losiji od MaGnetic-a),
Ali evo na prvu loptu (od osnovnih karaktetistika, izgleda stapa tj onih osobina stapa o kojima se moze instant sud da se da):
1. Duzina drske, kolega za dobar balans na 60gramcu je stavio drsku 48cm duzine (licno ne razumem sta ce na stapovima kracim od 2,7 i tb manjim i jednakim od 50-60g toliko dugacka drska), sto meni nema smisla. CD sa drskom od 43-44cm i to na duzini 2,6m savrseno balnsiram, lezi kao produzetak ruke. Pri tom mislim da taj CD moze malo vise od 18g (ali dobro osecaj komfora je individualan).
2. Nesto mi nestima u odonosu vrh-snaga stapa (ali razuveren sam ovim somom od 30kg).
Moj prijatrlj je uhvatio soma od 20kg i smudja od 8kg na Visage Spin 2,7m 10-45g u nabujaloj Savi. Svaki moderniji stap moze da izvuce sta hoce i sta hoces iz vode, samo zavisi od terena i gde je krenula riba). Moj otac je na Daiwa Sweepfire 2,7m 60gramac (stapic od 3-4000din) izvadio soma od 15kg (na kedera) u jakom toku Dunava.
3. Detekcija je odlicna, ali meni licno u rangu sa Chilli Villi ( na istom terenu probani) (da ne bude dileme, MaGnetic je bio uparen sa mnogo boljom i masinicom i strunom nego komplet koji sam probao sa Chilli-jem
4. Snaga stapa je ok, ali ajde opet meni to ne deluje nista jace od Chilli Villi. Cak priblizno isto i nose tu do 30ak grama.
5. Izbacaj odlican (ne mogu da poredim sa Creed-om 842 50gramcrem, jer su bili upareni sa razlicitim strunama, ali Creed ispalju kao metak)
6. Npr volim da pecam sa Big L Solution Contact (nekako mi je prirastao za srce) cenovno kao MaGnetic, ali npr pre bih nekom preporucio MaGnetic-a za dzig nego njega. Ostar je do bola i ima odlicnu progresivnu akciju, izbacaj odlican, odlican na kontri i cuje odlicno, (prepoznajem da li je kamen, grana, trava, pesak...), ali nekako stap je sav prenapregnut. Kada radi sa malko vecim otporom, kao da ceo stap bezi iz ruke (kao da se otima), znaci ex fast je tj ne savija se ali se tenzija oseca od vrha i do kraja drske. Dok sa MaGneticom nisam imao taj osecaj, a nose slicno.
Eto bas bih opet voleo da probam tog Magnetic-a sa kracom drskom, verovatno bih imao drugaciji prvi utisak.