Broj prodatih dozvola, po godinama. Po našem zavodu za statistiku. Uglavnom ista priča, manje više, nema veze sa cenom. Ko je kupovao pre, kupovaće i dalje, ko nije kupovao pre, neće da kupi. Oni će, ako im opadne prodaja da pojačaju kontrolu, a ako prodaja ide dobro da kontrolore pošalju na neplaćeno odsustvo.
Mi ne možemo da kaznimo lošeg korisnika tako što ćemo da kupimo dozvolu kod dobrog korisnika, te zakonom ponude i potražnje povećamo indirektno kvalitet čuvanja voda. Ne možemo jer po jednom od najdebilskijih Zakona u istoriji čovečanstva dozvolu moraš da kupiš u mestu prebivališta. A dozvola, jedinstvena za celu zemlju.
Mi ne možemo da nagradimo korisnika dnevnom dozvolom koju ćemo kupiti na dan pecanja, jer moramo da kupimo dan pre. Time se korisnik zakonski obezbedio da ne mora nikad da izađe na vodu u kontrolu.
A praktično, ja recimo nemam dozvolu a hoću u nedelju da pecam recimo na kanalu DTD. Ja moram sutra da odem do udruženja u Nišu, kupim dnevnu dozvolu za nedelju. Pare od dozvole idu Kumanoviću "Južna Morava 2 DOO", a pecao sam 200km dalje.
Da su dali Zmaju od Šipova i Miljani Kulić da piše Zakon, bolje bi napisali siguran sam.
Fakat, ministarka nam i nije daleko intelektualno od prosečne rijaliti zvezde.