Citiraj:
Samo da se razumemo "cuvanje prirode" dolazi iz glave svakog pojedinca, a za one (a ima ih kolko oces) koji to nemaju u glavi postoji zakon, jak zakon kojim se doticnima onemogucava unistenje prirodne sredine u ovom slucaju vode i njenih bogatstava bilo kojim nacinom ( dinamit, struja, mreze ,ufff sto mrzim sve 3 kategorije, ili bilo kako drukcije).
Ovo je apsolutno tacno, ali, ponovicu stoti put, ne vidim zasto o ovome stalno raspredamo. To uopste nije tema. Kriminalom i kriminalcima neka se bavi onaj koji je za to zaduzen, a mi treba da pricamo o onome sto nas dotice, a to je dozvola i ono sto za nju dobijamo, tj. gazdovanje vodama od strane ministarstva i korisnika. Prosto imam utisak da pojedini ljudi namerno ubacuju price o krivolovou da bi zamutili vodu. Ta prica bi imala smisla da smo mi organizovani kao nekada, da udruzenja gazduju vodama na neprofitabilnim osnovama, pa onda svi ucestvujemo u akcijama.
Ovde je biznis u pitanju, drzava uzima procenat, bas kao sto uzima procenat za vadjenje rude. Oni koji rudu vade to rade zbog para. Mi to stalno zaboravljamo, jer se pecanjem bavimo zbog ljubavi. I fudbalom se pocinje iz ljubavi, ali kada krenu pare, onda tu vise naivnih nema.