Danas je Sre Jun 18, 2025 12:29 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 51 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 7:32 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
Upravo tako kao što ste napisali... Kako se kod mene tačno zna kojih 8km je "žuta zona" na Tisi! Tu se javlja problem što je zakup za takve "delove" velikih reka jako skup, pa se i ne privatizuje nego je korisnik država (preko JP, AD itd.), tako da stanje na tim vodama u Mađarskoj i nije sjajno! Ali zato svako jezero,jezerce, bara, mrtvaja - za priču! Zato se tamo plaća "jedinstvena" za te "otvorene" vode + dnevna/godišnja za određenu... Ja recimo kada sam pecao na privatnoj mrtvaji, morao sam da kupim godišnju + dnevnu za tu vodu (godišnja 2500forinti, dnevna 2800forinti, a godišnja za tu mrtvaju bi bila oko 4000din kako sam tada računao)!
Primer korisnika-zakupnika koje pozivamo u goste na Godišnju skupštinu Udruženja ribolovaca je takav da je privatnik ima vlasništvo nad vodom, ali u Upravnom odboru mu sede članovi lokalnog Udruženja (koji mu garantuju 1400 dozvola godišnje) i onda nema zajebavanja ni sa jedne strane! Ribolovci ima da se ponašaju u skladu sa propisima, poštulu ograničenja. a ovaj ima da ulaže u riblji fond, čuvanje (2 čuvara u 12-časovnim smenama- ukupno njih 6!!!), uređenost obale, infrastrukturu itd.

Ipak mi se to ne dopada jer su velike reke naše najveće bogatstvo! Na privatnim tim vodama je sve nekako veštački, uvek je gužva, relativno su to male vode...
Ne znam šta nam budućnost nosi, kao što rekoh, sve bi bilo bolje nego što je stanje sada, ali isto tako vidim i da se ni za šta ne pitamo, a i ne zaslužujemo da budemo pitani... Privatnik bez kontrole institucija koje kontrolišu ribolovci ili ribolovci direktno - mrka kapa!

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 7:40 pm 

Pridružio se: Pon Nov 05, 2012 6:31 pm
nismo mi madjari ako me razumete

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 7:47 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jan 27, 2011 2:17 pm
Hoce neko da se bavi privrednim ribolovom - moze. Evo ti neka bara, mrtvaja ili slicno i povoljan kredit pa oformi ribnjak i radi. U tom slucaju na rekama nema privrednog ribolova i nema mreza, koga zateknu sa mrezama i slicno, sve se oduzima i automatski 10 godina robije - posledica je da za 2 godine imas jos 50 robijasa i vode poprilicno ociscene od tog sljama. Za 5 godina imas regenerisan riblji fond na nivou od pre 20-25 godina i gomilu zadovoljnih ribolovaca koji jedva cekaju da se pojavi dozvola da bi je kupili - kao i pre 20-25 godina.
Ali imas i privredne ribolovce koji nece da rade ribnjacki model, ovako se lepo zaradjuje na ribi ispod mere, na ribi koja je u zabrani i sl.

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 7:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 7:12 pm
I sada ako se ne varam postoje subvencije za pravljenje privatnih ribnjaka, pa neće niko (naravno, ne na vodama koje su delovi ribarskog područja)... Prošle godine kao da sam gledao da su neki momci uzeli taj kredit i pokrenuli mali ribnjak... Nisam siguran...
Velika ulaganja, nesigurna cena i plasman, državna administracija, pa neće niko da se prihvati! A koliko ribari daju za godišnje dozvole, mogli su svi pokrenuti svoje privatne ribnjake! Uz pomoć države, da ih subvencioniše, pa posle da to otplaćuju 10-20 godina... Ali ne! Garnitura zna da je na vlasti 8 do 12 godina, pa zašto da urade nešto za opšte dobro, kada mogu ovako da ubiraju pare od tih ribarskih dozvola, ne uloživši ništa, a na račun ribljeg fonda... Što reče aždaja:"U jbt, gde ja živim!?"

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 8:15 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Maj 17, 2009 4:56 pm
@homoesoxns

100% si u pravu slazem se!

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 8:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
+1^

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 8:52 pm 

Pridružio se: Sre Jun 30, 2010 10:05 am
+1, ...

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 9:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 8:55 pm
SAMO STO OD TOGA NEMA LEBA U SRBIJI...Pre bi se je..li za 10 prodatih privrednih dozvola nego da zavedu red na vodi...A moze se zavede za mesec dana...

Ja ove godine NE UZIMAM! Nisam video ribocuvare godinu ipo...kolko cujem iz S.Mitrovice zaduzeni za nas reon...opa djurdjo! Paz da nije....A Sava prepuna mreza, sve u obali i to lepo vezane za obalu oko progara, gde dubina 10+ ispod nogu i sva riba tu...

Vrh

Tema posta: Dozvole 2014
PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 9:27 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 6:05 pm
Ja to kad naidjem odma' secem...proslo pecanje sam 4 mreze isekao a vidim i neko pre mene je 2 isekao i slizio na obalu

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 9:59 pm 

Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 9:18 pm
ne kupujem vise dozvolu za 3 godine ni jedna kontrola na dunavu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 501 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 5 6 7 8 9 Elipsa 51 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris