Danas je Uto Jun 17, 2025 2:53 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 4 5 Elipsa 90 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najava
PostPoslato: Uto Jul 28, 2009 11:45 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 13, 2007 2:24 pm
JA BIH SE PRETPLATIO NA NEVIDJENO!!!! :!: :D

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 1:31 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
:)

Hvala svima na rečima podrške, a naročito Robertu koji je najavio list i otvorio ne samo ovu temicu, već i čitavu malu grupu tema gde ćemo ćaskati o magazinu. S obzirom da će više od pola magazina biti napisano od strane forumaša, takvo mestašce za dogovore, predloge, savete i kritike će biti veoma korisno. Naravno, nećemo "udaviti" sa pričom o listu, ali verovatno će u neko dogledno vreme ovde biti jedno 5-6 tema.

Trebaće mi bar par nedelja sa vam saopštim šta se sve to dešavalo u protekla dva meseca - od trenutka dok smo ja i Sale peckali i neko je odvalio: "E ajd će napravimo varaličarski magazin?" :D pa do danas kad na mom računaru čuči 20 odličnih textova koje napisaše ljudi iz raznih delova bivše Juge i koji čekaju dan kada ćemo početi da radimo prelom! :) A to će biti veoma uskoro!

Izvorna ideja je bila da to bude 100% varaličarski magazin, ali smo kasnije priključili i mušičarenje, iz prostog razloga jer nam se nije svidelo da list potpuno zatvori vrata lovu mnogih zanimljivh vrsta riba, poput šarana, crvenperke, bodorke ili babuške, koje se na varalice ulove tek slučajno, a na veštačke mušice se često mogu loviti uspešnije neko na crviće. Već u prvom broju imamo sjajan prilog o mušičarenju babuške, gde je moj drug opisao kako je nedavno razbio "babe" teške i preko kilograma na imitacije gamarusa. Svi varaličari koju su to pročitali, i od kojih mnogi pecaju babuške na plovak, su bili oduševljeni i naprasno dobili želju da i samo to "čudo" probaju. Svaki iskonski varaličar će izmeđi živog crva i veštačke mušice UVEK odabrati mušicu. Evo jedne slike iz tog priloga da "zagolica" maštu:

Slika

Naravno, verovatno će vam se više svideti varaličarski prilozi! :) U prvom broju će ih biti desetak, od solidnih do vrhunskih. Recimo ovaj naš drugar će napisati jedan prilog o ulovu ove "ribice"od skoro 2 kg:

Slika

Sale Paulić će pričati o tome kako se pecaju bucovi:

Slika

a Sale Popović piskarati o bassovima! :)

Slika

Biće tu i jedna zanimljiva rubrika, specijalno za našeg Kockara, "Stop ribokrađi", ali o njoj na posebnoj temi za neki dan... 8)

Postojaće i rubrike Ekologija i Ihtilogija, sa po max 1 prilogom po broju. Prvi naš "ekolog" je Ćira, koji je napisao sjajan prilog o dabrovima sa Zasavice! :)

To je otprilike to...

E da, neko je pitao kad će se pojaviti prvi broj... Septembra, ali kog dana - ne znamo, onda kad ga sklopimo (broj, ne septembar :mrgreen: ), ali i kad sakupimo dovoljno reklamica da budemo sigurni da od prvog broja nećemo otići par hiljada evrića u minus, već svega par stotina... :| . Ta računica je zdravo zajebana... :(

Ako dogovor sa distribiterima protekne kako očekujemo, list će moći da se kupi na trafikama širom Srbije, u mnogim ribolovačkim radnjama i naravno u pretplati (na kućnu adresu, i to po nižoj ceni od one na trafici).

Spiner je pitao da li će moći da se nabavi i u Bosni: putem pretplate - zasigurno, na trafikama - teško, u nekim ribolovačkim radnjama koje izraze želju da ga prodaju - vrlo moguće. S obzirom da će list pisati ljudi iz čitave bivše Juge, deluje logično da će se svuda moći i nabavati. Nažalost, ne baš uvek lako.

Tolko za sada, već udavih... :oops:

p.s. Ja i dalje šljakam ko programer za džangrizave Šveđane i Norvežane, pa od 8 do 14 h (do juče beše od 8 do 16 h) neću mnogo piskarati na forumu, kao i do sada. Mada trenutno bukvalno nema vremena ni čestito da sednem da ručam... Evo vidite kad sam seo za kućni računar. :| Ako ova priča sa listom uspe, možda i totalno zajebem smorno programiranje. S druge strane, Sale Nis će od starta biti full time Spin & Fly employee! :wink:

Poslednja izmena od Goci u Sre Jul 29, 2009 7:12 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 7:28 am 
Offtopic majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 1:41 pm
Razbicete se od para vas dvojica :mrgreen: :mrgreen:

Malo nesretno vrijeme za pocetak , stvarno je trebalo imati petlju !
Moj predlog je samo da imate konstantan kvalitet, ako to znaci i izlazenje na 3 meseca, neka !!

I od mene puna podrska :wink:

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 2:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 3:16 pm
Bilo bi super kad bi iz par zemalja sa prostora Balkana ( Hrvatska,Bosna,Slovenija) uz vas iz Srbije pisalo par ljudi iz tih zemalja za vaš časopis,te kad bi se prodavao u tim zemljama isto,tako da to bude internacionalni varaličarski časopis,vjerujem da bi ga puno ljudi čitalo.,samo naprijed,A znamo da ima majstora sa tih područja bivše nam republike,da sad nenabrajam ostale odlične ribolovce koji love,nabrojat ću iz ovih zemalja samo po jednog a ima ih još puno iz tih zemalja,(Mrva,Hauba,Diver)

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 2:56 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 5:01 pm
Konacno da ne kupujem razne casopise zbog jedne strane o varalicarenju :o

Zabranjeno voce cesce se prska.

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 3:11 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Dobro, budimo fer i prema drugima - nije jedna strana, već najčešće 2-3-4 priloga. :wink:

Ipak, ovde će ih prosečno biti desetak.

Poslednja izmena od Goci u Sre Jul 29, 2009 3:29 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 3:17 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 1:00 pm
Samo napred momci, svaka cast !

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 4:10 pm 

Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 12:18 pm
Samo napred!

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 4:15 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

^Eto ga saradnik iz Slovenije! :lol:

Strani plaćenik, domaći izdajnik! :mrgreen:

(za one koji ne razumeju ovu internu šalu: Davor mi je drug i iz škole i sa faxa, Nišlija)

Vrh

PostPoslato: Sre Jul 29, 2009 11:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 3:11 pm
Samo napred,svaka cast!Imacete vernog citaoca sa moje strane.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 899 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 2 3 4 5 Elipsa 90 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris