Hvala svima na rečima podrške, a naročito Robertu koji je najavio list i otvorio ne samo ovu temicu, već i čitavu malu grupu tema gde ćemo ćaskati o magazinu. S obzirom da će više od pola magazina biti napisano od strane forumaša, takvo mestašce za dogovore, predloge, savete i kritike će biti veoma korisno. Naravno, nećemo "udaviti" sa pričom o listu, ali verovatno će u neko dogledno vreme ovde biti jedno 5-6 tema.
Trebaće mi bar par nedelja sa vam saopštim šta se sve to dešavalo u protekla dva meseca - od trenutka dok smo ja i Sale peckali i neko je odvalio: "E ajd će napravimo varaličarski magazin?"

pa do danas kad na mom računaru čuči 20 odličnih textova koje napisaše ljudi iz raznih delova bivše Juge i koji čekaju dan kada ćemo početi da radimo prelom!

A to će biti veoma uskoro!
Izvorna ideja je bila da to bude 100% varaličarski magazin, ali smo kasnije priključili i mušičarenje, iz prostog razloga jer nam se nije svidelo da list potpuno zatvori vrata lovu mnogih zanimljivh vrsta riba, poput šarana, crvenperke, bodorke ili babuške, koje se na varalice ulove tek slučajno, a na veštačke mušice se često mogu loviti uspešnije neko na crviće. Već u prvom broju imamo sjajan prilog o mušičarenju babuške, gde je moj drug opisao kako je nedavno razbio "babe" teške i preko kilograma na imitacije gamarusa. Svi varaličari koju su to pročitali, i od kojih mnogi pecaju babuške na plovak, su bili oduševljeni i naprasno dobili želju da i samo to "čudo" probaju. Svaki iskonski varaličar će izmeđi živog crva i veštačke mušice UVEK odabrati mušicu. Evo jedne slike iz tog priloga da "zagolica" maštu:

Naravno, verovatno će vam se više svideti varaličarski prilozi!

U prvom broju će ih biti desetak, od solidnih do vrhunskih. Recimo ovaj naš drugar će napisati jedan prilog o ulovu ove "ribice"od skoro 2 kg:

Sale Paulić će pričati o tome kako se pecaju bucovi:

a Sale Popović piskarati o bassovima!

Biće tu i jedna zanimljiva rubrika, specijalno za našeg Kockara, "Stop ribokrađi", ali o njoj na posebnoj temi za neki dan...
Postojaće i rubrike Ekologija i Ihtilogija, sa po max 1 prilogom po broju. Prvi naš "ekolog" je Ćira, koji je napisao sjajan prilog o dabrovima sa Zasavice!
To je otprilike to...
E da, neko je pitao kad će se pojaviti prvi broj... Septembra, ali kog dana - ne znamo, onda kad ga sklopimo (broj, ne septembar

), ali i kad sakupimo dovoljno reklamica da budemo sigurni da od prvog broja nećemo otići par hiljada evrića u minus, već svega par stotina...

. Ta računica je zdravo zajebana...
Ako dogovor sa distribiterima protekne kako očekujemo, list će moći da se kupi na trafikama širom Srbije, u mnogim ribolovačkim radnjama i naravno u pretplati (na kućnu adresu, i to po nižoj ceni od one na trafici).
Spiner je pitao da li će moći da se nabavi i u Bosni: putem pretplate - zasigurno, na trafikama - teško, u nekim ribolovačkim radnjama koje izraze želju da ga prodaju - vrlo moguće. S obzirom da će list pisati ljudi iz čitave bivše Juge, deluje logično da će se svuda moći i nabavati. Nažalost, ne baš uvek lako.
Tolko za sada, već udavih...

p.s. Ja i dalje šljakam ko programer za džangrizave Šveđane i Norvežane, pa od 8 do 14 h (do juče beše od 8 do 16 h) neću mnogo piskarati na forumu, kao i do sada. Mada trenutno bukvalno nema vremena ni čestito da sednem da ručam... Evo vidite kad sam seo za kućni računar.

Ako ova priča sa listom uspe, možda i totalno zajebem smorno programiranje. S druge strane, Sale Nis će od starta biti full time Spin & Fly employee!