Danas je Čet Jun 19, 2025 7:21 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 57 58 59 60 61 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 1:26 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Sve je to lepo, ali pogledaj postove Dušana RSV na sajtu ministarstva. Čovek kaže da su njima pare od kategorizacije potrebne da bi funkcionisali i ljuti se što se kasni sa tim. To znači da korisnici računaju sa tim parama za ovu godinu. Moj problem je Tisa, odnosno ušće Tise u Dunav. Ako Dulić i kompanija ne lažu - dam 5 soma i pecam gde hoću, ali ako lažu - dam 5 soma, pređem preko, dam 4 soma, odem na još neku vodu, dam X para i dokle tako ?! I šta je tu uopšte "objedinjeno"? Objedinjeni lopovi možda?

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 1:35 pm 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
video si da ga ja napadam na tom forumu. i mene interesuje isto tisa pošto prevashodno na njoj pecam. pa ne može da nam naplati nešto što ne postoji i tačka. to što njemu trebaju pare to je njegov problem. a na jednom mestu je na moju prozivku neki lik iz RSV napisao lepo objašnjenje kako su oni zamislili to da funkcioniše. ko izvadi kod njih dozvolu njemu doplatna košta 400 dinara a ko ne izvadi dozvolu kod njih taj plaća doplatnu 4000 dinara. pa sam ga ja onda opet ispljuvao zbog toga i taj deo posta je za dva dana obrisan, kao da sam se ja sam sa sobom svađao. oni se hvataju za svaku slamku da izvuku pare.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 1:46 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Neću kupovati dozvolu još par meseci, sad nemam mnogo vremena da idem na vodu, a kontrola će se prorediti čim procene da ne mogu više nikog da nateraju da kupi dozvolu. Uzeću je samo ako se to stanje iskristališe, tako da znam šta kupujem.

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 8:03 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 1:12 am
jaksha napisao:
Neću kupovati dozvolu još par meseci, sad nemam mnogo vremena da idem na vodu, a kontrola će se prorediti čim procene da ne mogu više nikog da nateraju da kupi dozvolu. Uzeću je samo ako se to stanje iskristališe, tako da znam šta kupujem.

Vazda je tako i bilo ... neko je gore tako nesto napisao, a kad porazmislim, ja kontrolu nisam video zadnjih 5 godina u mesecima posle aprila. Kad god sam bio kontrolisan, to je bilo neko prolece, znaci mart i april ...

Sve to nije problem, oni kao rade svoj posao, kad ce da ga rade nije nasa muka. Problem je u tome sto ja zaista ne znam zasto da kupim dozvolu, kad i sa dozvolom mogu da imam problem sa kontrolorima ...

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 8:05 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 9:08 pm
šifus napisao:
ne moram ja kevi da podturam, i ja sam sam diplomirani pravnik, tumačim ja to sve sam.
i oni moraju da rade na osnovu nekog zakona, u ovom slučaju je to zakon o kome svi raspravljamo a postoji i jedan pravilnik o njihovom radu. znači to lepo pročitajte i ni brige. u srednjoročnim i svim ostalim planovima za upravljanje nekom vodom svaki upravljač treba da navede šta je dozvolio a šta zabranio na svojim vodama. i to treba da je javan dokument i može se tražiti na uvid. i to treba pročitati i videti.
ja ću vas obavestiti kada pravilnik o kategorizaciji stupi na snagu.
jer da bi ti sudija naplatio kaznu za nešto, to nešto mora da postoji i da je regulisano bilo zakonom bilo podzakonskim aktom. u ovom slučaju podzakonski akt ne postoji tako da ne postoji ni mogućnost za izdavanje doplatnih dozvola.

Mislim da me nisi dobro razumeo, nisam ja hteo nikoga da potcenjujem, niti njegovo znanje. Samo nih voleo nečije stručno nepristrasno mišljenje.
Čitao sam ja to sve, ali ti zakoni, akti, pravilnici i sve ostale andrmolje su za mene viša matematika. Bilo bi lepo da nam neki pravnik izvuče i skrene pažnju na za nas važne delove tih akata, kako bismo znali šta i kako možemo. Eto, mislim da govorim u ime većine kolega kojima pravo nije struka.
Ajde ako te ne mrzi, sažmi nam to malo i u par teza objasni šta i kako. Jer ipak, siguran sam da ćemo se po svemu sudeći, dobar deo nas naći u vrlo neugodnim situacijama kada naiđemo na nadobudne ribočuvare koji tumače zakone onako kako se to njima sviđa (na našu štetu naravno).
I sve je to ok što si rekao, i naravno da si upravu, ali kada moraš da se cimaš sa sudom, pa makar i dobio spor - jebote koje cimanje i gubljenje volje za izlaskom na vodu.
Eto, nadam se da me nisi krivo razumeo i da ćeš nama laicima izaći u susret i prevesti za nas teško štivo :)

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 8:44 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 10:46 am
mrjr napisao:
Drugim rečima,ako vam neko osim jedinstvene dozvole traži i neku dodatnu,pošaljite ga u tri .... i mirno nastavite sa pecanjem,a on neka vas tuži 8)

Sem ako ste na Joci :lol:

Poz

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 9:22 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Pa, teško da ćeš na Joci i moći (smeti) nekog da "pošalješ u"... 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre Feb 24, 2010 10:55 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 9:51 pm
Joca me ič ne interesuje,osim ako poželim poneku štuku,ali nisam dovoljno motivisan da za to zadovoljstvo izdvojim par desetina evra.Pecam na Dunavu 90% vremena.

Vrh

PostPoslato: Čet Feb 25, 2010 8:03 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 2:12 pm
vidim ja da ce oni nama da naplacuju dozvole kao i ribarima :evil: kao sto Miki rece,ima da odrobijam neku budalu,ali sigurno...

http://www.youtube.com/watch?v=VwmM7zYFCg0

Vrh

PostPoslato: Pet Feb 26, 2010 5:21 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 10:33 pm
Meni rekoše da se obrazac evidencije ulova mora popunjavati svaki put kad se izađe na vodu (bez obzira na ulov) i da to ribočuvar treba da potpiše, u protivnom su zaprećena neke visoke kazne.

Evidencija ulova rekreativnog ribolovca
Član 4
Ribolovac je dužan da vodi evidenciju o ulovu ribe na obrascu E1 koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.
Ribolovac je obavezan da nakon završetka ribolova na ribolovnoj vodi, a pre odlaska sa ribolovne vode, upiše podatke o zadržanom ulovu na obrazac E1.

Šta konačno treba popunjavati ako se ne nosi riba?
(U knjižici ima 88 mesta, šta će onaj koji ima 100 izlazaka?)

I da, još mi rekoše da ova dozvola (River's Guard) važi na svim otvorenim vodama (uključujući Morave i jezera), ali da ne važi u Vojvodini. (?!)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 57 58 59 60 61 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris