nešto nisi dobro shvatio. dnevna dozvola je postojala oduvek pa postoji i sada, RSV naplaćuje dnevnu 800 dinara , višednevnu 3000 a godišnju 4600

, veruj mi znam a i stavio sam taj podatak na nekoj od prethodnih strana.
kod nas deca ispod odrešenog uzrasta nisu morala da vade dozvole, ne znam tačno godine, pa je onda postojala pionirska koja je opet bila jeftinija pa obična za sve i na kraju penzionerska.
a ta deca koja nisu bila u obavezi da vade dozvolu su mogla da pecaju ako se učlane u neko ribolovačko udruženje i dobju člansku kartu. e to su njihovi savesni očevi zdušno iskorištavali i pecali pa kada naiđe ribočuvar oni se vade na to da dete peca a ne oni. ovo znam pošto su mi se ribočuvari lično žalili na to.
e sada što se tiče količine njihovih (ribočuvara) izlazaka na vodu to je varijabilno i o tome ne treba pričati. ja sam zaposlen i na posao moram da idem svaki dan. njemu je posao da bude na vodi i on bi trebao da je na vodi svaki dan pa da je čudno kada ga nema a ne kada ga ima.
u vezi pecanja iz čamca, ja ne znam odakle si i kolike su vaše vode, ali kod nas u vojvodini je gotovo nemoguće na nekim terenima na dunavu, tisi, savi, tamišu, dtd kanalu da pecamo bez čamca. i bilo bi ne fer da nam to zabrane. neću nikoga da uvredim i da započnem bio kakve rasprave, ali kada sam bio u kruševcu i video moravu kolika je shvato sam da je na tom celom delu mogu prebaciti, a obale su pristupačne. a tolike su i ostale vode u dole u srbiji. to na našim ravničarskim rekama nije moguće osim na tamišu i dtd kanalu. zato je tolika frka oko čamaca ovde.