Danas je Sre Jun 18, 2025 6:07 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 63 64 65 66 67 Elipsa 84 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DOZVOLE 2010
PostPoslato: Čet Mar 04, 2010 1:20 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
sifus, a gde moze da se vidi taj nacrt? Da znamo sta nas ceka...

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 04, 2010 1:28 pm 

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:21 pm
Lomnica_city napisao:
Babuska se razmnozava ginogenezom i nema meleza babuske i drugih vrsta (mozda ako nekad toliko naraste populacija pa se jave muzjaci iste koji bi se parili za zenkom karasa, koja nekim cudom nije nestala iz te vode), a to za zabranu koriscenja nje kao kedera je smisljeno zbog toga sto se cesto (precesto) desi da ljudi preostale kedere koje su doneli a nisu iskoristili PUSTE u vodu na kojoj pecaju, zamisli da neko donese cebacoka ili suncicu na vodu u kojoj ih nema, ponese 20 komada, potrosi 5-6-7 a ostale pusti, za par godina ce ih biti na hiljade!
Pozdrav 8)

Hm, takva je teorija. Medjurim jednom prilikom, pre 15-ak (u nekom starom casopisu gde upozoravaju na opasnost zvana babuska) sam procitao ovo sto sam pisao. Napomenuto je da se poprilicno razlikuje od ostalih saranskih vrsta kada je razmnozavanje u pitanju. A godine kasnije su me naterale da u to poverujem. Lovio sam babuske koje se dosta razlikuju. I ne samo po boji sto se moze pripisati stanistu, vec i po obliku. Bilo je vretenastih slicnih saranu divljaku, pljosnatih belih, babuski sitnih rastom ali povecih, tamnih peraja, zutih ... Npr. pre par godina sam u nekoj bari lovio... ne znam ni ja sta. Ima neka obelezja karasa (izrazenu bocnu liniju, boju, "krace" ledjno peraje) ali opet ne sve (dosta vecu glavu, duguljasto telo....) uz sve to bilo ih je u izobilju. Zato sam stekao utisak da sve to sto sam davno citao i ima smisla.
A sto se tice pustanja kedera... Imao sam i ja takav obicaj. Imam i dalje. U konkurenciji cverglana i suncice ovo je ipak manje zlo ;)
Jednom prilikom sam ispod pancevca kao kedere kupio desetak sarancica (oo 10 cm duzine)... I njih sam pustio. Kada vec niko ne poribljava, evo ja cu :)

@šifus
Hvala na informaciji. Napokon nesto provereno

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 04, 2010 4:45 pm 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Sada sam sreo na ulici coveka koji je zaposlenu u Srbija sumama u Uzicu i kome su privremeno dali da vodi taj resor za uzicku opstinu i stigao da pitam par stvari. Otprilike za ovu nase podrucje, svako sumsko gazdinstvo je zaduzeno za svoju teritoriju. On mi je izricito rekao da su Srbija sume privremeno dobile ovaj prostor, dok se ne zavrsi konkurs i koliko on zna, to moze da traje najduze do kraja godine. Za ovo podrucje je zaduzeno 5 sumara koji ce da imaju obuku, a plus bi trebalo da se sklopi ugovor sa dvojicom ribocuvara. Ti ce cuvari da kontrolisu dole do Jelen Dola, a za dalje, pretpostavljam da su zaduzene cacanske Srbija sume. Dozvole su dobili pre 3-4 dana i prosledili ih udruzenjima koja pokrivaju. Vec sam mu nabacio za kritike i poribljavanje, a kako je u pitanju fin i blag covek on je prosto zapanjen energijom sa kojom pojedinci nastupaju. Inace u pitanju je izrazito obrazovan covek i dugogodisnji profesionalac, koji je i jako strucan i verujem da ce imati razumevanja za sve predloge i kritike. Naravno, pod uslovom da to bude u njegovoj nadleznosti, posto je on samo strucni referent, nije direktor ili tako nesto.

Vrh

PostPoslato: Čet Mar 04, 2010 6:01 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 15, 2007 2:57 am
Za one raspolozene da procitaju
ZAKON o zastiti i odrzivom koriscenju ribljeg fonda ili
/sl.gl.rs36/09/
Ima samo 24 stranice

http://sites.google.com/site/smukimrdalice/

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 12:43 am 

Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 10:51 am
Svratim juce u prodavnicu Ribalex da kupim dozvolu. Medjutim , prodavac me je upozorio da ta dozvola trenutno vazi na celoj teritoriji a za koji mesec ce se za teritoriju Vojvodine doplacivati jos 4.000 dinara !!! Jel zna neko od kolega o cemu se ovde radi ?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 6:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 7:41 pm
Ne znam ,prvi put čujem, mislim da nema šanse :?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 8:25 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
x-rap napisao:
Svratim juce u prodavnicu Ribalex da kupim dozvolu. Medjutim , prodavac me je upozorio da ta dozvola trenutno vazi na celoj teritoriji a za koji mesec ce se za teritoriju Vojvodine doplacivati jos 4.000 dinara !!! Jel zna neko od kolega o cemu se ovde radi ?

Ribolovački savez Vojvodine će izgleda pokušati da naplati tih 4000 za doplatnu, udruženja koja su preuzela od njih dozvole morala su da potpišu takav ugovor, a ako si kupio kod njih objedinjenu - onda je 400 dinara. Najobičnija ucena, odnosno diskriminacija. No, mislim da od toga neće biti ništa, odnosno da će ih nadležno ministarstvo pričepiti i odrediti cene i doplatnih dozvola (kao i osnovnih), te i da će ih takođe i štampati. Odnosno, ako to ne urade - ode sve u vetar što su do sada uradili po tom pitanju (kontrola izdavanja dozvola i naplaćenih sredstava od istih)... :roll:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 8:33 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
e ja se upljuva od objašnjavanja, evo vam nacrt nečega bez čega se ne može nigde na teritoriji srbije naplatiti doplatna dozvola. kada se donese ovvaj pravilnik i kada se sve ono što je u njemu predviđeno izvrši na to se sve dobije saglasnost od ministarstva ili pokrajinskog sekretarijata tek tada će neko moći da vam uzme pare za doplatnu dozvolu.
http://www.ekoplan.gov.rs/src/download- ... voda_2.pdf

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 8:38 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Govorimo o periodu kada prođe taj cirkus i kada dođe vreme za naplatu tih dozvola... A doći će, ove ili sledeće godine. RSV pokušava tiho, na mala vrata, da ne kažem kurvanjski, da progura te sumanute cene doplatnih dozvola... :evil: Šta, da im damo 9000 dinara (90 evra), za šta? :evil:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 05, 2010 8:48 am 

Pridružio se: Sre Nov 18, 2009 6:13 pm
nisam mislio na tebe kada sam postavio ovo, o tih 4000 dinara smo mi već raspravili pre par nedelja, nego za sve nove koji se uključe u ovu temu a ne čitaju par strana ranije. naravno da je peder..i to što don dule pokušava, ali mislim da mu to sa 4000 za one koji nisu sa teritorije vojvodine i koji su sa teritorije vojvodine a nemaju njegovu dozvolu, i 400 dinara u suprotnom neće proći. pa neće prodati ni jednu dovolu pa će da vidi. a ovako lovi ribu u mutnom i takvim zastrašivanjem tera ljude da kupuju jegovu dozvolu. da ja tu nešto puno ne pametujem i da se ne lažemo ja sam uzeo njegovu dozvolu pošto pecam na tisi 90% vremena. ali ovi iz vode vojvodine su nekako razumniji. oni takve tvrdnje(ucene) ne iznose.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 835 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 63 64 65 66 67 Elipsa 84 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris