Ma sve OK, fotka je super
Samo nisam mogao da izdržim, a da ne bocnem na ono Canonisti
Lično uvek se trudim da budem maksimalno objektivan i ne naginjem ni jednom brendu ili proizvođaču.
Ali trenutno stanje na tržištu fotoaparata je takvo da se Canon sam po sebi nameće, prvenstveno onim što nudi u određenom cenovnom segmentu.
Svaki aparat će po dobrom svetlu napraviti makar pristojnu fotku, ali ako ne pevaju ptice i ne cvetaju bandere većina aparata pravi katastrofa fotke.
Na sreću imam priliku isprobati mnoge aparate i prosto se ponekad naježim kada izađe neki novi model, a pravi mnogo lošije fotke nego aparat 3 generacije pre njega.
Sada je stanje takvo da sem Canona u razmatranje bih uzeo jedino neki Panasonicov model ili čak i Samsung koji po meni pravi lepše slike nego Nikon.
Mada vrlo često me neka fotka vrlo prijatno iznenadi, pa sve ne mogu da verujem kada u exifu pročitam čime je napravljena. Ima tu dosta i do oka i mašte fotografa, pa još malo obrade u Photoshopu i rezultat bude zapanjujuć.
I tako, raspisah se ja, a tema osetljiva, pa još svaki Ciga svoga konja hvali, pa...
Moj izbor bi u kompakt i ultrazum klasi definitivno bio neki Canon, a da smem od žene uzeti DSLR bio bi ili Canon 450D ili Nikon D5000 koji me je vrlo prijatno iznenadio, za D90 ili neki dvocifreni Canon nemam para, a i objektivi koje takvi aparati zaslužuju bi za mene bili preskupi...
Ma bre, sad sam se totalno skenjao odo' popit pivo