Danas je Čet Jun 19, 2025 11:47 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 34 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: FOTOAPARAT
PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 8:58 am 

Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:59 am
Saša napisao:
^Lepa reč i gvozdena vrata otvara, a često pomaže i osmeh... :wink:
Lepo im objasniš "ko si, šta si", da slikaš za svoju dušu... Pošalješ im i koju fotku ako te lepo zamole... I nema problema... :wink:

Pokusavao sam tako, ali opet ne ide. Fotoaparat i dvogled su mnogima vrlo sumnjive sprave. A ja volim da nosim i jedno i drugo. Dakle, ostaje priroda koja nema nista protiv slikanja. Ali, nisam se javio samo zbog toga. Zelio sam vas pitati i ovo: Koliko nosite opreme u ribolov? Gdje je granica poslije koje nastaje mucenje? Ja nosim tri stapa sa masinicama, fotoaparat sa dva objektiva, dvogled, rezervnu odjecu itd.
Sto se tice fotoaparata, ovaj Canon 400D nije nezgodan za nosenje i upotrebu. Cini mi se da ce iz ruke prije ispasti neki mali glatki kompakt nego ovaj SLR aparat. Brzo se ukljucuje, brzo slika, a ni ovi kit objektivi nisu uopste losi. Ko ima novaca neka slobodno nabavi nesto slicno. Bolji su od svakog kompakta-idiota. Jedino ne znam za ovaj Canon G11. On je nesto posebno, ne moze se nazvati idiotom...

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 9:08 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Sa tim problemom se najčešće susreću ulični (street) fotografi i zaista nije nimalo lako uspostaviti "kontakt" sa ljudima... Možda jednostavno treba imati i "šlifa" za to... Sad, da li je to lepa reč, osmeh, možda i "govor" celog tela, ne znam... Ali znam sigurno da u nekim ljudima ima "nešto" jer oni to rade zaista mnogo brže i lakše nego drugi. Naravno, nije na odmet ni malo odvažnosti i "prodornosti"... :)

p.s. Na pecanje nosim stalno omanju Lowepro Nova 3AW torbu u kojoj je Canon 40D sa Sigmom 18-50 f/2,8, a unutra je i Sigma 70-300 APO, rezervne baterije, kartice i ostale sitnice. Torbu sa teleobjektivom i ostalim ostavljam u gepeku auta, a fotoaparat sa prvim objektivom ide uvek oko vrata. Od pribora za pecanje nosim jedan štap i mašinicu + kutiju sa varalicama. U autu takođe ostaje torba sa dodatnim varalicama, digitalnom vagicom i još nekim sitnicama. I to je to, nemam nekih problema oko nošenja, odnosno ne predstavlja mi veliki problem... Dakle, "viškove" ostaviš u autu - ne tegliš ih sa sobom, a opet su tu ako ustebaju... :wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 10:49 am 

Saša napisao:
p.s. Na pecanje nosim stalno omanju Lowepro Nova 3AW torbu u kojoj je Canon 40D sa Sigmom 18-50 f/2,8, a unutra je i Sigma 70-300 APO, rezervne baterije, kartice i ostale sitnice. Torbu sa teleobjektivom i ostalim ostavljam u gepeku auta, a fotoaparat sa prvim objektivom ide uvek oko vrata. Od pribora za pecanje nosim jedan štap i mašinicu + kutiju sa varalicama. U autu takođe ostaje torba sa dodatnim varalicama, digitalnom vagicom i još nekim sitnicama. I to je to, nemam nekih problema oko nošenja, odnosno ne predstavlja mi veliki problem... Dakle, "viškove" ostaviš u autu - ne tegliš ih sa sobom, a opet su tu ako ustebaju... :wink:

E to sam zelio cuti! Znaci, na pecanje nosis skupi Canon 40D, skuplji podobro od mog 400D. Smetaju mi ovi ribolovci sto nece da potrose ni na rucsac nego hodaju sa nekakvim kesama. A kako su obuceni, ni rodjena majka ih ne bi prepoznala. Nije da se toliko nema. Otkud im automobil? Ustvari, to i nisu nikavi sportski ribolovci nego su dosli po besplatno meso riba. Njihova deviza je: Uhvati, ne pustaj ni one ispod mjere, smece ostavi na licu mjesta i ne dozvoli nikom da te slika! Mislim da sportski ribolov mora imati neku aristokratsku crtu inace ce postati utociste klosarima, parazitima i primitivcima svake vrste.
Sto se tice gepeka, tako i radim. Mada je malo rizicno ostavljati u gepeku kada je automobil na nekom zavucenom mjestu. Inace, ja uvijek idem najmanje 100 km od mjesta stanovanja pa moram nositi i malo vise opreme. Jednom sam ponio samo bolonjez i kod prvog zabacaja slomio vrh. (Zakacio udicom granu na zemlji i snazno zamahnuo!) Bio sam dvostruko isfrustriran. Em sam slomio stap, em je cijeli dan bio preda mnom. Tada sam se zarekao da cu uvijek nositi vise stapova i drugog pribora.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 10:55 am 
Veteran

Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 10:43 pm
Saša napisao:
Sa tim problemom se najčešće susreću ulični (street) fotografi i zaista nije nimalo lako uspostaviti "kontakt" sa ljudima... Možda jednostavno treba imati i "šlifa" za to... Sad, da li je to lepa reč, osmeh, možda i "govor" celog tela, ne znam... Ali znam sigurno da u nekim ljudima ima "nešto" jer oni to rade zaista mnogo brže i lakše nego drugi. Naravno, nije na odmet ni malo odvažnosti i "prodornosti"... :)

Ma BJEEEZZZIII Sale ti ne ides uribolov :mrgreen:
ko nosi stapove?????
Bistro :wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 11:06 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 9:41 pm
Avanti napisao:
Sto se tice gepeka, tako i radim. Mada je malo rizicno ostavljati u gepeku kada je automobil na nekom zavucenom mjestu.

Sve ti je rizik u životu druže... I DSLR oko vrata dok pecaš je rizik, možeš se lako okliznuti, upasti u vodu i aj' zdravo fotoaparatu. Do sada nisam imao problema da mi neko čačka auto na pecanju (a i nije nešto atraktivan za "čačkanje" :lol: ), no ipak pazim da iole vredne stvari ne ostanu unutra na "na vidiku". Ako je vreme loše (kiša, sneg) onda teglim i torbu sa fotoopremom (okačim je jednostavno sa strane na rame, odnosno više zabacim na leđa da ne smeta) jer ne propušta kišu i veće su šanse da mi fotoaparat ostane u životu... :wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 2:16 pm 

Saša napisao:
Sve ti je rizik u životu druže... I DSLR oko vrata dok pecaš je rizik, možeš se lako okliznuti, upasti u vodu i aj' zdravo fotoaparatu. Do sada nisam imao problema da mi neko čačka auto na pecanju (a i nije nešto atraktivan za "čačkanje" :lol: ), no ipak pazim da iole vredne stvari ne ostanu unutra na "na vidiku". Ako je vreme loše (kiša, sneg) onda teglim i torbu sa fotoopremom (okačim je jednostavno sa strane na rame, odnosno više zabacim na leđa da ne smeta) jer ne propušta kišu i veće su šanse da mi fotoaparat ostane u životu... :wink:

Imam malu torbu "Kata" koja se moze namjestiti na stomak, ali rijetko je nosim.
Uglavnom mi je fotoaparat u ruksaku-torbi, u posebnom odjeljku.
Vadim ga kada "osjetim" da se desava nesto zanimljivo. Kada riba ne radi, onda trazim neki zanimljiv detalj.
Vec sam rekao da mi objektivi nisu neki kvalitet, ali oni koji kazu da su smece, nemaju pojma.
Ovaj 18-55mm 1.3.5-5.6 II sasvim dobro obavlja zadatak pa ga cesto i ne mijenjam dok sam u ribolovu.
Trenutno nemam lovu za neki skupi objektiv.
Imao sam priliku vidjeti veoma zanimljiv fotoaparat, Olympus E-P2. Ima elektronsko trazilo, a objektive mozes mijenjati.
Mali je kao da je kompakt. Lijep do bola!!!
Evo, ja mozda postajem dosadan. Ipak mi je bilo drago cuti da ima i drugih koji nose DSLR u ribolov.
Sam sebi sam znao reci: "Snobu jedan, sta ce ti to na pecanju"?

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 2:54 pm 
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 10:05 pm
Ti care imas neki bag sam sa sobom, non stop se nesto pravdas za te kit objektive. Jesu tebi dobri? Jesu, Tacka! Svakom je nesto smece a nesto super, kao i u svemu ostalom. Generalno dok ne probas bolje (ukoliko ima potrebe za time) zadovoljan si trenutnim.
Opusti se :)
P.S. Uvek je kit bio objektiv u odnosu na compacte, prosumere i ostale fixeve. Tu nema sta da se zbori.

Vrh

PostPoslato: Pet Mar 12, 2010 3:46 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 4:42 pm
^^ evo ja nosim dslr i par objektiva UVEK SVUGDE SA SOBOM. jel' sam ja to snob onda? - pa nisam. ja sam chovek koji chasno i poshteno radi jedan od svojih poslova kojima se bavi - a to je fotografija - tako da opusti se.
stvari su uvek relativne - i zavisi iz kog ugla ih posmatrash. ako si djak peshak - pa pochnesh da vozish juga - provalish da je to mnogo jedna sjajna stvar. onda posle pochnesh da vozish recimo nekog golfa ili astru - i provalish koliko je to dosta bolje od juga. manje vishe sve je bolje i osmisljeno i realizovano - naprosto - bolji proizvod. pa kad uporedish cene- provalish da izmedju "djak peshak" i "jugo" postoji $ gap - od par hiljadarki. ako gledash chisto onako "transportno" -mnogo su blizhi jedan drugom jugo i golf, nego peshak i jugo. onda posle sednesh u porshea, i provalish da je sve ono shto si mislio da je u golf/astri mnogo dobro - napravljeno josh mnogo bolje - josh bolje osmisljeno, josh bolje napravljeno, od boljih materijala, trajnije, funkcionalnije - i naravno - josh puno skuplje.
znachi na skali upotrebna vrednost ide 5.peshacenje, 4.jugo 3. astragolf 2. porshe 1.josh predrkaniji auto.
na skali novci - ide obratno eksponencijalno. - ko je sad tu lud i ko shta kako? - pa ne znam. meni je tu najnesrechniji djak peshak - jer sirot nema ni za jugo, a blazhen je drugar iz rolsa-on je po meni za svoje teshko zaradjene pare kupio najbolji proizvod koji ima da se kupi za te iste pare.
znachi jugo je sjajan - ja recimo sam vishe verovao mom jugu 900ccm nego novoj novcatoj nivi - ali kako bi ti rekao sad... a da me ne shvatish pogreshno...
-valja malo voziti porshea - pomazhe da skontash gde su ostala vozila. ja sam do pre mesec i po vozio bentli-aparat - i mogu ti rechi najtuzhniji momenat u njegovom korischenju je bio kada sam ga prodao - ono kad sam uzeo 2K evra u ruku za aparat - i pruzhio ga choveku - i pruzhio ruku u znak "deal".
znachi sa jugom ti je pricha - platish malo, vozish se relativno pristojno, i povremeno se jako nervirash. - sa porsheom s' druge strane, ako nisi u porshe "imovnoj kategoriji" - a ipak ga kupish- placesh samo jedan jedini put - kad ga kupujesh - onda se posle sve vreme vozish sa osmehom na licu.

* * * primeniti pouchnu automobilsku prichu by dr bokica na fotoaparate, ribolovni pribor, generalno zhivot u kapitalizmu, bilo koji proizvod, i t.d. .... * * *

- u medjuvremenu ne kukati kako je nekom bolje jer ima neshto bolje od nas, niti podcenjivati choveka koji ima neshto loshije od nas - u krajnjoj liniji, kad odemo s' ovoga sveta - sve ostaje na zemlji - nishta ne ide "sa nama" - nego uzhivati dakle u onome shto se ima, a stremiti ka onome shto se zheli, i biti realan u zhivotu.

@ malo raniji komentar o odevanju ljudi na pecanju - pa valjda svako ima pravo da se obuche kako 'oche? - dakle svako ima pravo i da ide u "dronjcima". -aj ne mogu rechi da bash je to style kome treba tezhiti u zhivotu (mada chesto mi zhena kazhe - jbt izgledash kao prosjak(to na temu da sve pare sprdlavam na "gluposti" :) ) - ali meni su recimo kolege koji nose prsluchiche koji predstavljaju pokretne ribo-oprema-firme reklame malo "gej" . -ja sam recimo dosta dobar slikach - kad ponesem aparat na neki dogadjaj recimo znam da su u top 100 slika snimljenih toga dana i moje. -a ima kolega koji rade za novine koji siroti prte po pune torbe kojekakve opreme - pa im na kraju ipak slike budu takve kakve budu (loshije od mojih n.pr). i generalno mrakovi slikadzhije koje ja poznajem recimo -nose optimalnu kolichinu opreme, i ne liche na manekene foto-firmi.

Ko ne procita uputstvo fotoaparata - voblere mu panjevi odneli, motke mu se u kontri lomile, shvalerke mu kresali drugari!!

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 13, 2010 7:12 pm 

doktor bouz napisao:
@ malo raniji komentar o odevanju ljudi na pecanju - pa valjda svako ima pravo da se obuche kako 'oche? - dakle svako ima pravo i da ide u "dronjcima". -aj ne mogu rechi da bash je to style kome treba tezhiti u zhivotu (mada chesto mi zhena kazhe - jbt izgledash kao prosjak(to na temu da sve pare sprdlavam na "gluposti" :) ) - ali meni su recimo kolege koji nose prsluchiche koji predstavljaju pokretne ribo-oprema-firme reklame malo "gej" . -ja sam recimo dosta dobar slikach - kad ponesem aparat na neki dogadjaj recimo znam da su u top 100 slika snimljenih toga dana i moje. -a ima kolega koji rade za novine koji siroti prte po pune torbe kojekakve opreme - pa im na kraju ipak slike budu takve kakve budu (loshije od mojih n.pr). i generalno mrakovi slikadzhije koje ja poznajem recimo -nose optimalnu kolichinu opreme, i ne liche na manekene foto-firmi.

Prihvatam kritiku, ali ne za svaku izgovorenu rijec. Htio sam provjeriti koliko ribolovaca nose DSLR i imaju li problema dok slikaju. Ne pripadam nikakvoj eliti i ne potcjenjujem one koji nemaju. Pa ipak mislim da sportski ribolovac mora pristojno da izgleda. Kako bi bilo da neka sportska ekipa istrci na teren u prljavim i pocijepanim dresovima. Sta bi mislili o lovcima kada bi u lov isli u dronjcima. Kako izgledaju planinari? Moracete se sloziti sa mnom da ni jedna skupina sportista ili rekreativaca ne izgleda tako traljavo kao veci dio sportskih ribolobaca. Musicari su posebna vrsta jer nastoje da se razlikuju od ostalih. I zato se o nama i prica sa dozom potcjenjivanja. Izgled manekena sa prslukom na kojem je logo poznatih firmi nije ni meni po volji. Nisam na to mislio. Govorim o cistoci, urednosti i pristojnom ponašanju.

Vrh

PostPoslato: Sub Mar 13, 2010 9:09 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 1:13 pm
Nisam htio, ali moram ovo komentirati. Ovoliko **** nisam već dugo pročitao.
Ovo je pecaroški forum i uopće me ne zanima 'ko je šta obukao i u čemu ide pecati.
Pa ne ide na modnu pistu. Ja znam da se uvijek vratim prljav 'ko svinja ako idem blinkat s obale,
a auto mi ima blata i po krovu.

Iako mi nije toliko stalo da li ću nešto upecati ili ne, najvažnije mi je da sam na vodi,
ali ipak zbog toga neću otići na neko bezveze mjesto samo da se ne zaprljam.
Bit svega je da sam praktično obučen i primjereno vremenskim prilikama (i komarcima).

***dr bouz mak'o potencijalno zapaljivu rech istog momenta kada je video..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 339 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 9 10 11 12 13 Elipsa 34 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris